Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kőleves fórum

Kőleves (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
106. Érdekes73 (válaszként erre: 105. - Gyurkibá)
2022. okt. 28. 17:56
Recept ?
2022. okt. 28. 17:01
Na most aztán igaazán aktuális a kőleves 4
2017. márc. 19. 20:38
Most szedjük a salátát az erdőben. Ilyen finom levest sehol nem eszel mint amit ebből főzünk- Hamar lejár a szezonja. Jön a turbolya !Fizetni se kell !
2015. nov. 16. 11:05
Mindenkinek jól megy dolga.Nem szorul a kőlevesre senki.Pedig most érdemes csipkebogyót szedni.Lekvárt,szörpöt,bort lehet késziteni belőle. Nagyon finom és szinte ingyen van.
2015. okt. 23. 17:43
Itt van a gomba szezon!Lehet szedni az erdőben meg erdőszélen stb.Ingyen van.
2015. ápr. 26. 07:40

Még csalánt is érdemes szedni de már csak a tetejét.

Jobb mint a spenót és ingyen van!

100. Gyurkibá (válaszként erre: 99. - Gyurkibá)
2015. ápr. 23. 16:25
Most meg a komló és a turbilya szedhető.Ingyen van és finom.a turbolya az erdőben.tisztáson szedhető.A komló folyó parton,erdőszélen és sok helyen.
2015. márc. 18. 08:50
Most kell salátát szedni az erdőben.Ilyen leves sehol nincs mint ami ebből készül.Ingyen van.
2014. okt. 27. 13:13
Tényleg! Rizikés idő van.
2014. okt. 22. 17:16

Most nagyon sok gomba van.Még mindig lehet szedni.

Na meg csipkebogyót.

2014. okt. 3. 19:15
Engem az én drága szüleim tanítottak gombázni. Soha nem nyúlhattam addig a gombához, amíg rá nem bólintottak. Mindig azt mondták, hogy csak olyan gombát szedj föl és főzz meg amit biztosan ismersz. Így soha senkinek nem esett baja. Ha az ismeret valódi, akkor nem kell félni a gombától. Viszont tény, hogy azt a gombát ami csak hasonlít, vagy úgy néz ki de nem biztos, soha sem szabad megfőzni.
95. c12d5dcd66 (válaszként erre: 93. - C1307368b9)
2014. okt. 3. 18:37

Mindenkinek mindig el kellene vinni szakértőhöz.

Az élet nem játék, a gomba meg veszélyes.

Kit mit nem értékeltek eléggé?

Mondom, hogy imádták a főztömet!:D

94. c12d5dcd66 (válaszként erre: 92. - C1307368b9)
2014. okt. 3. 18:36

Irigykedve olvasom:)

Az én gasztronómiai élvezetek iránti igényemet gombatéren legyőzi a félelem és a lustaság:D

93. c1307368b9 (válaszként erre: 91. - C12d5dcd66)
2014. okt. 3. 18:27
Sajnálom.Én azt tanultam hogy nem a vadon szedett gomba nem jráték,elvittem a szakértôhöz.Nem volt hiba. Sajnálom,h nem ér tékeltek eléggé! E
92. c1307368b9 (válaszként erre: 91. - C12d5dcd66)
2014. okt. 3. 18:20
Az enyém a töményet itta,nem a szavaim :-).De fôztem olyat:sárga gévagomba,mindenféle ehetô vargánya,rókagomba,ôzlábgomba,rókagonba,lisztgomba,májgomba,káposztagomba,pöfeteg
91. c12d5dcd66 (válaszként erre: 89. - C1307368b9)
2014. okt. 3. 18:07

Jobban teszik!:)

A volt férjem egyszer kedvet kapott.

Vett könyveket, túrabakancsot, itta a tudományt magába, és hordta haza bevizsgálatlanul szatyorszám a gombát.

Én bevágtam a kukába, mentem a boltba, istenire főztem a csiperkét, és mondtam: édesem, ilyen jót soha nem ettünk, mióta a te gombádat teszem az asztalra, amit a két drága kezeddel szedsz!

Mindenki jól járt, embernek hízott a mája a dicsérettől és nem a méregtől, mi meg életben maradtunk a gyerekekkel.

2014. okt. 3. 18:05
Köszi, nem kő .-D
89. c1307368b9 (válaszként erre: 87. - C12d5dcd66)
2014. okt. 3. 18:03

Te is gombológus vagy? :-)

Nyugi,nem érdekel senkit a tudományom,inkább esznek csipszet,meg ropit,mint gombát..

2014. okt. 3. 17:58
Én szoktam venni a coopban a legolcsóbb (coopos) füstös baromfipárizsit (mással is jó). Szeletelve veszem és a szeleteket nagyon nagyon ropogósra sütöm. Ezt nekem a gyerekek is nagyon szeretik és én is szívesen eszem. Olyan az íze, mint a jó ropogósra sült csirkebőrnek. Ettük már pürével, rizzsel is. Én szoktam csinálni Batthyány rizst. Olajon vsagy zsíron (zsíron finomabb) felkockázott hagymát megfuttatok, belerakom a rizst és szép aranyszínűre pirítom. Közben forrósítok a rizs duplájának megfelelő vizet leveskockával. Ha rizs már szép barnás, akkor sózom, borsozom, ha van itthon dobok rá apróra vágott petrezselymet. Felöntöm a leveskockás lével, keverek rajta egyet, fedőt teszek rá és berakom előmelegített sütőbe, 175 fokra. Húsz perc után ránézek, ha beitta a lét akkor jó. Isteni finom már az illata is sülés közben a jhagymától. Magában is szoktuk enni, de sült parízerrel is. Csináltam már leveskocka nélkül is, úgy is elfogyott.
87. c12d5dcd66 (válaszként erre: 86. - C1307368b9)
2014. okt. 3. 17:56

Ne vitatkozzunk rajta.

De az igazán mérgező gombáról valótól bizony meg lehet, ha pl. legyengült a szervezet, idős vagy gyerek eszi, sok alkohollal fogyasztva, és még sorolhatnám.

Ha minden ember felelős lenne, akkor egyetlen gombamérgezés sem fordulna elő.

Hogy mégis van, annak a túlzott magabiztosság, az igazi veszély nem ismerete és a butaság az oka.

86. c1307368b9 (válaszként erre: 85. - C12d5dcd66)
2014. okt. 3. 17:53
Néhány spórától nem lehet meghalni,túlzás
85. c12d5dcd66 (válaszként erre: 82. - Gyurkibá)
2014. okt. 3. 17:08

Óriási felelőtlenség, ne is haragudj!

Elég néhány spóra, ami rákerül az ehető gombára, és annyi ... :S

Én láttam már gombamérgezettet meghalni, hát ............................................:S

Annyit nem ér a finom kaja, de egy plusz séta mindenképpen a piacra!

84. csemár (válaszként erre: 83. - Gyurkibá)
2014. okt. 3. 07:23

Gyapjas tintagomba... Paprikásnak készítve, tejföllel...

(Ezért is csak le kell hajolni, ha valahol rálelünk... Az egyik legjobb ízű gomba, s a legjobb benne, hogy összetéveszthetetlen. Szedni csak a tiszta fehér példányokat kell, szedés után pedig azonnal elkészíteni, mert különben "eltintásodik". További tudnivalók hozzá: az alkoholt jó kerülni a fogyasztása után 1-2 napig - ha ez valakinek gond lenne.)

83. Gyurkibá (válaszként erre: 80. - Szabot.88)
2014. okt. 3. 07:00

2.kg tisztitott gomba vegyesen(galamb,rőka,őzláb,csiperke stb)1kg.paradicsom- paprika. (pritamin)1.kg.zöld paprika(kövér)

1/2 kg.vöörös hagyma.1/2 liter étolaj,1 deci ételecet.4.db.babér levél.10.db szemes bors.Só izlés szerint.Egy nagyobb kötés petrezselyem levél.

A gombát megtisztítjuk,megmossuk,sós vizben 10.percig főzzük.Leszürjük kicsit a szürőben megnyomkodjuk és kicsepegtetjük,hogy ne legyen tul vizes.A hagymát apróra vágjuk a forró ecettel leforrázuk.Fél óra mulva leszürjük és a meleg olajba üvegesre pároljuk.A többi hozzávalót ledaráljuk (husdaráló)és hozzáadjuk az olajban lévő hagymához.Bele tesszük a füszereket(Bors,babér,petr,só.el ne sózd.)

Az olajban addig dinszteljük amig az olaj kezd feljönni a tetejére.Forrón üvegekbe tesszük.lekötjük és kidunsztoljuk.Be tesszük a kamrába.Ha éhesek leszün kenyérrel vagy a nélkül

megesszük.Tavaszig is eláll.

82. Gyurkibá (válaszként erre: 81. - C12d5dcd66)
2014. okt. 3. 06:12
Nem viszgáltatuk mert ttökéletesen ismertük amit szedtünk.Csak olyat szedünk amit ismerünk.Ha kétségünk van akkor megyünk a gomba vizsgfálóhoz.
81. c12d5dcd66 (válaszként erre: 79. - Gyurkibá)
2014. okt. 2. 17:39

Nyámi:)

Ugye bevizsgáltattátok?!

80. szabot.88 (válaszként erre: 79. - Gyurkibá)
2014. okt. 2. 17:38
A gombás zakuszka receptjét megkaphatnám??
79. Gyurkibá (válaszként erre: 78. - C12d5dcd66)
2014. okt. 2. 17:35
Most kő nélkül is agyon zabáltuk magunkat szinte ingyen.Elementünk az erdőbe gombát szedni.Csináltunk gomba tokányt,rántott gombát.Gombás zakuszkát,amit befőttes üvegekben elraktunk muint egy konzervet.
78. c12d5dcd66 (válaszként erre: 77. - Gyurkibá)
2014. szept. 30. 19:54
Leleményességgel, az emberi kíváncsiságot, adakozókedvet kihasználva:))))
77. Gyurkibá (válaszként erre: 76. - C12d5dcd66)
2014. szept. 30. 17:25
Tanulság,hogy szinte semmiből is lehet valamit főzni!
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook