Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kölespehelyfelfújt-torta recept

Kölespehelyfelfújt-torta recept

Elkészítési idő 15 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Kölespehelyfelfújt-torta hozzávalói:
50 dkg túró
8 evőkanál tej
4 tojás
14 dkg kölespehely
12 dkg cukor(vagy ennek megfelelő édesítőszer)
10 dkg darált (tört) dió
4 alma
citromhéj
vanília (vagy vaníliaaroma)


A Kölespehelyfelfújt-torta elkészítési módja:
Tojássárgáját cukorral(édesítővel) vaníliával és a tejjel habosra keverjük. Utána a kölespelyhet, diót , és vékony darabokra vágott almát keverünk bele, majd a felvért tojásfehérjét. Kivajazott kerek jénaiba öntjük, és 200 fokon (180 fok légkeveréses sütő) előmelegített sütőben 30-40 percet sütjük.

Hosszúkás felfújt tálban éppolyan finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kölespehelyfelfújt-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook