Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kókusztejet készítettem, nagyon finom lett! fórum

Kókusztejet készítettem, nagyon finom lett! (beszélgetős fórum)


29. grizus
2013. aug. 13. 04:33
Köszi a receptjeiteket, ki fogom próbálni.
28. fcd94cc8c4 (válaszként erre: 5. - Mendy)
2013. aug. 8. 13:15
Ezt én is kipróbálom. Időnként kiváltom vele a rizstejet.
27. Cs.Anita (válaszként erre: 26. - Mendy)
2011. aug. 15. 11:53
Köszönöm. :-)
26. Mendy
2011. aug. 14. 17:36
5 evőkanál zabpelyhet picit megpirítottam, de nem kell megbarnulnia, csak éppen legyen illata. Ezt felöntöttem majdnem 1 liter vízzel, bele a turmixgépbe és szinte leszűrni sem olyan fontos.
25. Cs.Anita (válaszként erre: 24. - Mendy)
2011. aug. 9. 22:58
& azt hogyan? Megosztod velünk?
24. Mendy
2011. aug. 2. 17:35
Már zabtejet is készítettem, az is kiváló. Készítettem belőle palacsintát, ami még jobb, mint tehéntejjel. Nagyon nagyon puha lett és finom. Ajánlom :)
23. Cs.Anita (válaszként erre: 5. - Mendy)
2011. júl. 23. 14:25
Fini lehet! :-)
2011. júl. 17. 16:38
Mostanában arra kaptam rá, hogy kókuszchipset teszek kefirbe.
2011. júl. 17. 15:09

azonkívül a másik kedvenc kókusztejes receptem, igaz, ez őszi kaja



2 fej aprított vöröshagymát gyömbérrel és borssal, sóval együtt vajon párolunk (nem margarinon!). félpuha állapotban ráborítunk 20-30 dkg aprószemű mosott és szárított vöröslencsét, és 10 dkg reszelt sárgarépát. 3 perc pirítás után felöntjük vízzel vagy alaplével, és olyan 10-15 percig főzzük, a vöröslencse elég hamar puhul. tegyünk egy ág kakukkfüvet is bele szépen. ha kész, kivesszük az ágacskát, beleöntünk 2dl kókusztejet, és leturmixoljuk.


máris kész a kókusztejes vöröslencse-krémleves. :)

2011. júl. 17. 15:04

nálunk minden boltban kapni, biot is meg többfélét is


és nem inni érdemes, hanem főzni vele! különösen ázisia, thai jellegű kaját


próbáljátok ezt ki például:


- 25 dkg aprított csirkemell

- 20 dkg hosszúkás zöldbab

- bambuszrügy vagy bambuszcsíra, ha kaptok

- 25 dkg vékony csíkokra (juliennre) vágott sárgarépa

- igazi darab gyömbér (ha nagyon nem megy, jó a por is)

- 20 dkg gomba

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 2 nagy fej hagyma, amit nagyobb csíkokra vágtok

- 2 evőkanál vaj és 2 evőkanál olívaolaj


a vaj-olaj kombót felforrósítani és beledobni a hagymát és a zöldbabot. kb 4-5 perc múlva a répát és a bambuszt. belenyomni a fokhagymát, a nagyon vékony csíkokra vágott gyömbért, ez fontos, mert ez egy erős fűszer, sózni, fehérborsozni, belenyomni a fokhagymát. bátrak csilit is tehetnek :)) majd a csirkét szépen kifehéríteni mindkét oldalát, kevergetni.

aztán 1-2 dl húsleves alaplével felönteni, forralni egy keveset (ha nincs, akkor víz + leveskocka)


és a végén a kókusztejet dögivel, ezen kettőt rottyintani, ha túl híg a szósz, egy kis keményítővel, liszttel bátran lehet sűríteni


hosszúszemű igazi thai rizzsel tálaljuk, ami 10 perc alatt szép pergősre fő, mennyei :)))

19. eda93927a9 (válaszként erre: 5. - Mendy)
2011. júl. 17. 14:54
Ez tetszik :) Én is kipróbálom.
18. 1d95ceac93 (válaszként erre: 17. - Mendy)
2011. júl. 17. 14:23
igen ahogy leírtad:), nekem tetszik.
17. Mendy
2011. júl. 17. 14:22
Másfél liter vízzel csináltad? Én most 1 literrel fogom megpróbálni. Rizstejet is meg akarom próbálni. Majd beszámolok.
2011. júl. 15. 11:58
na a kókuszt megvettem ma:))))))))))a többi kiderül:DDDDD
15. Mendy
2011. júl. 15. 11:53
Én láttam bioboltban, 900 ft-ért.
2011. júl. 14. 22:47
Mgecsinálom én is,nagyon jól hangzik :) én szerettem volna venni boltit,de nem találok sehol :S
13. Mendy
2011. júl. 14. 19:55
Aki megcsinálta írjon.
12. Roza78 (válaszként erre: 6. - Mendy)
2011. júl. 14. 18:23
Koszi, ma is tanultam valamit. Amugy imadom a kokuszt es megprobalom amit leirtal, biztos finom.
11. db82bed8d4 (válaszként erre: 5. - Mendy)
2011. júl. 14. 18:16
De ügyi vagy :D
10. 1d95ceac93 (válaszként erre: 8. - Mendy)
2011. júl. 14. 18:02

hűűű tényleg jól hangzik....megcsinálom....

kösziii

9. b486c9cf7d (válaszként erre: 5. - Mendy)
2011. júl. 14. 17:58
Nagyon jol hangzik! Ugyes vagy!
8. Mendy (válaszként erre: 7. - 1d95ceac93)
2011. júl. 14. 17:50
Csinálj :) nem bánod meg, én is örültem mikor elkészült, szép látvány. Beleöntöttem egy szép műanyag flakonba, amiről lehúztam a cimkét. Most megyek főzök belőle egy kis tejbegrízt fahéjjal.
7. 1d95ceac93 (válaszként erre: 5. - Mendy)
2011. júl. 14. 17:47

de jóó ez tetszik:))))


ilyet fogok csinálni:))))

6. Mendy (válaszként erre: 3. - Roza78)
2011. júl. 14. 17:33
Ami a kókuszdióban van az kókuszvíz! A kókusztejet a kókusz húsából nyerik.
2011. júl. 14. 17:32
Elmondom. Vettem egy 20 dkg-os kókuszreszeléket. Beleöntöttem egy lábas aljába. Egy másik lábasban forraltam 1,5l. vizet, majd leforráztam a reszeléket. Reggeltől délutánig így állt. Ezután leturmixoltam....gyönyörű tej színű lett. Egy gézen átszürtem a reszeléktől és csodás és nagyon ízletes hófehér tejet kaptam. Már ittam is kakaót belőle. Különleges és finom.
4. 1d95ceac93 (válaszként erre: 3. - Roza78)
2011. júl. 14. 17:31
aha mi is úgy csináltuk egyszer...
3. Roza78 (válaszként erre: 2. - 1d95ceac93)
2011. júl. 14. 17:30
Arra en is kivancsi lennek, mifelenk kifurjak a kokuszdiot es kiengedik belole a tejet.
2011. júl. 14. 17:20
hogyan készítetted?
2011. júl. 14. 17:19
Boltit még soha nem vettem. Ugyanolyan ízű mint a házi? Ti mihez használjátok?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook