Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszos-meggyes varázs recept

Kókuszos-meggyes varázs recept


Elkészítési idő 90 perc

A Kókuszos-meggyes varázs hozzávalói:
a tésztához:
6 tojás
3 dl tej
1,5 dl olaj
22 dkg liszt
30 dkg cukor
7 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor

a krémhez:

15 dkg fehér csokoládé
12 dkg kókuszreszelék
5 dl tej
2 tojássárgája
1 teáskanál étkezési keményítő
15 dkg cukor
3 dl habtejszín (+ esetleg egy habfixáló)
15 dkg meggy (befőtt)
1 tasak zselatin

a tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor


A Kókuszos-meggyes varázs elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el nem olvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel és lassú tűzön újra főzni kezdjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A zselatint feloldjuk 3 evőkanál vízben, majd belekeverjük a krémbe. A habot felverjük és hozzákeverjük a hideg krémhez, fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, megkenjük vele az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.

Akkor az igazi, ha hagyjuk legalább 2-3 órát a hűtőben pihenni, de előző este is elkészíthetjük, akkor jobban össze tud állni a krém és a piskóta.

Kicsit időigényes, de kiadós, finom és mutatós. Egyik őszi-téli kedvencünk...


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos-meggyes varázs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook