Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Köfte (Lamb Kofta) recept

Köfte (Lamb Kofta) recept


Elkészítési idő 50 perc

A Köfte (Lamb Kofta) hozzávalói:
Ezt a jellegzetes török ételt nem ismerik annyian, mint a görögök gyrosát vagy a souvlakit, pedig nagyszerű étel a maga jellegzetes mediterrán ízvilágával! De van egy rossz hírem! Bárányhús nélkül ne készítsd el, mert nem lesz olyan! Csak becsapod magad!

1/2kg darált bárányhús (MAX: 20%-os zsírtartalommal)
1 fej aprított vöröshagyma
1 csokor aprított petrezselyem
3 db. fokhagyma aprítva
1 tk. só
1 tk. oregano
1 tk. őrölt koriander
1/2 tk. őrölt bors
1/2 tk. fahéj (bizony, jól olvasod!)
1/2 tk. fűszerkömény
1/2 tk. édes paprika
Hurkapálca vagy grill nyárs!


Köfte (Lamb Kofta)

A Köfte (Lamb Kofta) elkészítési módja:
Mindent beleteszek egy tálba és szépen elkeverem! Hagyom állni a hűtőben legalább 3-4 órát! Én hurkapálcát használtam ehhez a művelethez! Gombócokat gyúrok a húsból és keresztül szúrom a pálcát rajta! elkezdem lapítani és lassan hengerekké formázni a hurkapálca két végefelé haladva, míg egy esztétikusan kinéző, egyenlően elterülő formákat kapok! Parázson (vagy esetleg sütőben megsütöm) fél percenként fordítok rajta 180 fokot, 4 percen át. https://www.youtube.com/watch?v=K74_AWIwEnI Ez a kofta.

Viszont én fogtam a tortilla lapot, kiskanállal szétkentem a majonézt rajta, húztam egy képzeletbeli középvonalat, és az egyik felére vékonyra szeletelt kígyóuborkákat helyeztem, aprított jégsalátát, 3 vékony szelet paradicsomot, nagyon vékony cikkre vágott vöröshagymákat, hogy hajlékonyak maradjanak, és erre húzom rá a húst a pálcáról! (akár 2 pálcát is!)
Fogom a tortillát és elkezdem feltekerni, szorosan, közben a két végét begyűröm tekerés közben, hogy ne essenek ki belőle az összetevők! Nem járok mindig sikerrel, bevallom őszntén! :)
Megfogom, és vissza teszem a forró grill rácsra fél percre, hogy összeragadjon a tortilla!

Pitával is lehet tálalni simán, egy kis tál tzatziki mellett!
Nem hittem el, hogy képes vagyok én is ugyanazt az ízt produkálni, amit a kelet-mediterrán utcai bodegák! IMÁDOM!


Kategória: Húsételek receptjei


A köfte (lamb kofta) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook