Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kocsonya csirkelábakból recept

Kocsonya csirkelábakból recept

A Kocsonya csirkelábakból hozzávalói:
0,5 kg csirkeláb
1 szál fehérrépa hasábokra vágva
2 szál sárgarépa hasábokra vágva
1 kis zellergumó, vagy egy csokor zellerzöld
1 paradicsom egészben
1 paprika félbevágva, kicsumázva
1 kis fej vöröshagyma egészben



Kocsonya csirkelábakból 1.Kocsonya csirkelábakból 2.


A Kocsonya csirkelábakból elkészítési módja:
A megmosott csirkelábakról levágom a körmöket, amelyiken van külső sárga bőr, azt 1-2 másodpercre forró vízbe mártom, akkor könnyen lekaparható. Egy alkalmas főzőedénybe teszem az összes hozzávalót, megsózom, felöntöm annyi hideg vízzel, hogy éppen ellepje és felrakom főni. Amint felforrt, takarékra veszem, s nagyon lassan addig főzöm, amíg a csontról könnyen leválik a hús. A hagyma, a paprika, a paradicsom nélkül kiadagolom, és ha kihűlt, azonnal hűtőbe rakom. Kényelmesebb a fogyasztása, ha a lábakat nem tesszük az adagokba, hanem mustárral, kenyérrel melegen tálaljuk.

Olcsó, kevesebb macera van vele, mint a sertéshúsból készültnek, s a célt ugyanolyan jól szolgálja.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kocsonya csirkelábakból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook