Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kizárólagos lakáshasználati jog fórum

Kizárólagos lakáshasználati jog (beszélgetős fórum)


11. moonlight13 (válaszként erre: 7. - Ciklamen82)
2015. febr. 14. 08:23

Tudtommal vannak ingyenes jogsegély szolgálatok, talán még a bíróságon is. De az én értelmezésem szerint azért lett tiéd a kizárólagos lalkáshasználati jog, mert te fizeted tovább a hitelt. De ügyvéd nélkül is megkérdezhetted volna a tárgyaláson, mert ha nincs ügyvéded, köteles a bíró mindenről felvilágosítani.

Én is voltam tárgyaláson ügyvéd nélkül, mert nem volt ügyvédre pénzem, és mindenről a bírónő tájékoztatott.

10. fincsi5 (válaszként erre: 9. - Forrest2010)
2015. febr. 14. 08:14

Na, ez a borzasztó! Mi is, amit vettünk, abból 3, millió maradt a tulajnak, többi vissza a bankba, kincstárba. Ami maradt, mit kezd vele?

2 gyerek!

9. forrest2010 (válaszként erre: 7. - Ciklamen82)
2015. febr. 14. 08:05
..." nem lenne érdemes eladni a házat "..... azért ez szörnyű !!! mert elúszna minden ! és a lakhatási gond megmaradna ! Valahogy nem jól van ez megkonstruálva ! még mázlid van , ha tudod fizetni a részleteket és mellette még élni is kell !!! az se 2 fillér !!!
8. fincsi5 (válaszként erre: 7. - Ciklamen82)
2015. febr. 13. 20:12

Ja, akkor nem kell " kifizetned " a férjedet, mert a hitelt te fizeted.

Nem tudom, mit értesz lakáshasználati díj alatt?

A lakás a tiéd, fizeted a részletet, remélem, megy és akkor rendben. :))

2015. febr. 13. 20:07

Igen, kaptam határozatot.

Az ügy elég kacifántos, mert a házat szocpol + jelzáloghitelre vettük 7 éve. A bírónő úgy határozott hogy a 2 gyerek és én megkapjuk a kizárólagos lakáshasználati jogot ( aminek a fogalmával nem voltam tisztában) és a hitel törlesztőrészleteit a továbbiakban egyedül kell fizetnem.

Ügyvédre nekem sajnos nem telik, más vagyonunk pedig nincs is. Ha emellé még lakáshasználati díjat is kéne fizetnem melléakkor kb csődbe mennénk. :D:D A hitel chf alapú, nem lenne érdemes eladni a házat, talán annyit kapnánk most érte hogy a banknak visszafizessük a hitelt.

6. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Ciklamen82)
2015. febr. 13. 17:28

Te és a gyerekek lakhatnak ott.


De erről határozatot kaptál már?

A férjednek kell fizetned? :)) Lehet, csak akkortól érvényes, ha te kifizeted őt?


Azért ezeket az ügyvédedtől nem kérdezted? Vagy nem volt ügyvéded? :))

5. Remoni (válaszként erre: 2. - 12d083b51b)
2015. febr. 13. 17:18
Biztos igazad van, nem értek hozzá, de a jogérzékem nagyon sérti, hogy amíg idegeneket bármikor beengedhet a lakásba a kizárólagos lakáshasználó, addig a felerészben tulajdonost (exférjet) meg nem. Persze az is lehet, hogy kevés infó és volt valami "ellenérték". Mondjuk további közös vagyonból kapott többet a volt férj, vagy pénzben megváltották.
4. 12d083b51b (válaszként erre: 3. - Zsazsanéni)
2015. febr. 13. 16:42

Persze, eddig a férj lakott benne, nem fizette a rezsiket, stb. stb. A feleség + gyermek albérletben... gondolod, hogy a feleség kapott a férjtől használati díjat, ha még a szolgáltatók felé a számlákat sem fizette ki, és lekapcsolták az órákat???


Szerintem itt az lesz, mint a legtöbb esetben: közös tulajdonú ingatlan, melyet meghirdetnek eladásra, a vételárat a tulajdonjog arányában osztják majd egymás között... de addig is ne az asszonyka lakjon albérletben a gyermekkel együtt, hanem a volt férj. Utána majd intézik ki-ki a saját dolgát, ahogyan tudják, ha már eladták a lakást.

3. zsazsanéni (válaszként erre: 2. - 12d083b51b)
2015. febr. 13. 16:37
Itt az is felmerül,hogy a kizárólag használatot kapott valaki,használati dijat köteles fizetni a másik tulajdonosnak.Erről igencsak elfeledkeznek,s mindjárt nem olyan egyszerű.
2015. febr. 13. 16:33

Tudomásom szerint ez azt jelenti, hogy kizárólag csak te és a gyermeked lakhattok ott = a férjednek nincs joga hozzá!

Mivel a bírósági határozat a lakás használatának jogát az érintett 3 főre való tekintettel határozta meg, ebből az is következik, hogy rajtad és gyermekeden kívül azok lakhatnak benne, akiket te oda beengedsz. Ha a volt férjedet nem, akkor neki nincs joga! De ha szüleid, vagy esetleg új társ, férj/barát, akit te oda beengedsz, annak van joga addig, amíg azt te is jónak látod.

2015. febr. 13. 15:49

Sziasztok.


Nemrég váltam el, van egy házunk aminek én és a férjem 50-50%-ban vagyunk a tulajdonosai.

A bírónő a válásunkkor kizárólagos használati jogot ítélt nekem és a gyerekeknek.

Kérdésem az lenne hogy ebben az esetben csak minket illet meg a ház használata, vagy a volt férjemnek is joga van-e benne lakni?

Jelenleg üres mert mi albérletbe költöztünk és kikapcsolták a közműszolgáltatásokat mert a volt férjem nem fizette de hamarosan rendezni fogom és vissza szeretnék költözni a gyerekeimmel.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook