Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Kivis túrótorta glukononnal recept

Kivis túrótorta glukononnal recept

A Kivis túrótorta glukononnal hozzávalói:
Kekszes alap

180 g üres cukormentes keksz
90 dkg margarin

Krém

500 g tehéntúró
300 g tejföl
2 kávéskanál vanília aroma
1 citromból nyert citromhéj
150 g glukonon
5 db lapzselatin
200 ml habtejszín

Teteje

3 közepes db kivi
2 teáskanál zselatin


A Kivis túrótorta glukononnal elkészítési módja:
Az osszetort kekszet az olvasztott margarinnal osszedollgozuk. Majd egy kerek torta formaba bele nyomkodjuk es elomelegitett sutobe Kb. 5-10 percig sütjük 210 fokos sütőben. Krém A habtejszínen és a zselatinon kívül minden hozzávalót jól elkeverünk, hogy minél krémesebb legyen . A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a túrós krémhez. A zselatint a megfelelő módon elkészítjük, majd a krémhez adjuk. Teteje A krémet rátesszük a kekszalapra, majd a felszeletelt kiviket a torta tetejére pakoljuk úgy, hogy mindenhova jusson lehetőleg. A megmaradt kivit összeturmixoljuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy egy halvány zöldes színt kapjunk. Ebből 1 dl-t elkezdünk melegíteni, beletesszük a zselatint, és a megfelelő módon elkészítjük. Ráöntjük a torta tetejére, és hűtőbe tesszük kb. 3 órára, amíg a zselatin megszilárdul.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A kivis túrótorta glukononnal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook