Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kissé őrült macskák fórum

Kissé őrült macskák (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

1 2
2016. nov. 10. 14:32
ezt nézzétek meg :) [link]
2010. ápr. 9. 10:00
Senki?:(
2010. ápr. 9. 09:30

Sziasztok!


Segítsetek lécci! :D

Van egy gyönyörű, de iszonyatosan eleven, hétördög lány cicusom! Hogy tudnám nevelni? Hiába szólok rá, szépen, csúnyán, nem érdekli, nyávog egyet, megsértődik és folytatja tovább! Egy pár hete, anyumat minden hajnalban felkelti! Neki áll rohangálni, nyávogni, ráugrik, addig csinálja, míg nem kap hajnalok-hajnalán enni, de utána is folyatja!:s Elvan az ülőgarnitúránk is barikádozva, mert agyonkaparta, de hiába, mert kipiszkálja a párnákat és mögé megy kaparni! Pedig kaparója is van! Ezerszer szólok rá, ezerszer megcsinálja, lefröcskölöm, elrohan, de pár perc múlva megint ott terem!

Mit tudnék már vele csinálni? Anyum már nagyon kivan tőle, pedig imádja! De félek, hogy elajándékozza, mert teljesen felforgatta a lakást!:s

2009. jan. 16. 17:34

Sziasztok!


Én két elmebeteg macskával büszkélkedem. Két utcai keverék, alomtestvérek. Az én fiú cicám is vonzódik a vízhez, le lehet zuhanyoztatni, ha olyanja van. A kis fekete ördögöm, aki kislány, pedig tényleg teljesen elmebeteg! Visít, a falon!!! futkos, piszkálja a többieket, stb. Tényleg mindegyik külön egyéniség, nálunk is rengeteg poén volt az elmúlt években.

52. Zizisicc (válaszként erre: 51. - Szujen)
2009. jan. 15. 16:32

Szívesen!

A miénk is az. Nagyobbrészt házimacska, de tudjuk, hogy van benne perzsa vérvonal is, a könyvekben meg azt írják, hogy ez a nagy mértékű vonzódás a vízhez kizárólag a bengáli macskákra jellemző ...... szóval, lehet, hogy az is van benne. :o)))

51. szujen (válaszként erre: 50. - Zizisicc)
2009. jan. 15. 16:12
Köszönöm!Ki fogom próbálni!Egyébként keverék a cicusom,anyukámék szomszédjából.Kis szerencsétlen volt a többi kismacsek között,azért választottam őt.Ordas-fekete színű és van egy csík az orrán.A párom mindig mondja,hogy belenyúltam a választásba!:)
50. Zizisicc (válaszként erre: 49. - Szujen)
2009. jan. 15. 15:52
Nálunk is ezt csinálta. Először vettem olyan sprayt, ami távol tartja a macsekot, de az csak néhány napig használt. Aztán egy macskatenyésztő ismerős azt javasolta, hogy a földet fedjük be nagy kavicsokkal, kövekkel, és ezt bevált! Azóta csak az alomra jár! :o))
49. szujen (válaszként erre: 46. - Zizisicc)
2009. jan. 15. 14:51
Sziasztok!Én most írok először fórumba.nekem egy 6hónapos lány cicám van.imádja ha mosogatok,a hab a kedvence.belenyúl és nézegeti,játszik vele.persze nem hagyom sokáig közreműködni.egyébként irtó rossz macsek.nagyon játékos.rohangál a lakásban és az összes szőnyeget feltúrja.nemtudom mit csináljak vele,mert a virágföld a mániája.az összes növény tövéhez odakakil.mindig megszidom,de hiába.mit tegyek?
48. Zizisicc (válaszként erre: 47. - 0c97fbb607)
2008. nov. 2. 13:58

:oDDDDDDDDDDDDDDDD

Nem tudom, nem értek a macskákhoz, de tény, hogy nálunk negyedrészt perzsa a kis teknőc ... :o)))))))))

47. 0c97fbb607 (válaszként erre: 46. - Zizisicc)
2008. nov. 2. 13:53

A perzsa vérvonal:)))

A miénk valszeg abszolút házicica....:))

2008. nov. 2. 13:50
A macska nálunk is ellenállhatatlanul vonzódik a vízhez. Kézmosás, fogmosás, zuhanyzás, fürdés ... tök mindegy, ott bóklászik a mosdó vagy a kád szélén és dugdossa bele a lábát a vízbe, meg a csap alá tartja a fejét. :o))
45. 0c97fbb607 (válaszként erre: 44. - Silvercat)
2008. nov. 2. 13:44

Tuti van benne perzsa vérvonal,Ők ilyen lököttek!:))

Nekem volt egy ,és amikor fürödtem,ugyan nem ugrott bele a vízbe,de a kád szélén lavírozott és ha fürdettem,az sem esett nehezére...:)))

2008. nov. 2. 13:35
Az egyik macskám,hét hónapos,hófehér démon,macskához méltatlan módon imádja a vizet!Ha zuhanyzok,beáll a tus alá.Ha fürödni támad kedvem akkor pedig fel-alá úszkál a kádban.Egyértelműen lökött szegénykém!:))
43. szimre
2008. ápr. 30. 13:21

Marci macskám egy őrült! (Nem kicsit: nagyon!)

Imádja a műanyagszatyrokat (de más műanyagdolgot [pl. a genothermát] is) nyalogatni. Nem zavar, de mindig rámjön a röhöghetnék, ha meglátom. Most is, hogy ezeket a sorokat írom! :DDDDD

42. nitchka (válaszként erre: 40. - Hbobita)
2008. ápr. 14. 21:48
Tegyel egy tal macskaetelt oda, ahova a dolgat vegzi. Amugy valtoztasd meg az alom helyet, lehet, h valami zavarja ot ott, ahol most van. ja es jol mosd fel a padlot, lehetoleg valami citromszaguval, mert azt a macskak nem szeretik. Remelem segit .
2008. ápr. 6. 11:33

Nem penészes az alom, nincs benne valami szennyeződés? Nincs szaga - esetleg nem illatosított, amit nem szeret a cicus?


Nem szóltál rá hangosan, vagy zavartad el az alomból, mert pld. sokáig kaparászott? Nem zavarta el a kutya? Többet nem fog odamenni, csak ha simogatással visszaszoktatod.


Vigyázz, hogy csak azt tiltsd meg neki, amit biztos, hogy többé nem akarod,hogy csináljon.

Mert a macska nem felejt (nem buta, ahogy sokan képzelik).

A MACSKA KÖVETKEZETES NEVELÉST KÍVÁN!!!!

2007. okt. 26. 19:34
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni abban, hogy miért kakil a macskám a szoba ajtó elé, ahelyett, hogy ezt az alomban tenné? Az alom tiszta. Hogyan tudom erről a rossz szokásáról leszoktatni? Kezdő macskosztartó vagyok.
39. Donyta (válaszként erre: 38. - Donyta)
2007. szept. 20. 09:34
Elfelejtettem megírni, a fiam (15) tanítja a macskát néhány dologra! Mint pl. leül, akkor kap enni! Fekszik, ha megteszi, akkor kap simit, és masszírozást. Kérdezz-felelek játékok is mennek. Gyerkőc kérdez maccs felel, nevetséges, de mindet úgy csinál mintha valóban értené. A nem válaszra, szinte majdnem tiszta neum a felelet, ha megunja vagy tán nem érti, mordúl egyet mint egy kutya és elmegy. A disznaja, sosem csort semmit. Most kitettem a májat olvadni, hogy májgombóclevest készítsek. Neki nagyobb szüksége volt rá. Biztos kívános szegénykém, és pont ilyen vitaminra volt szüksége ami a májban van. Mindig kap elég kajcsit, és friss húst is. Nem tudom miért tette. Leves törölve, cicc jól van.
38. Donyta (válaszként erre: 34. - Zena01)
2007. szept. 20. 09:27

Szia!anyos a válaszod, köszi! A cicám jelenleg nagy pocakkal még mindig támadásra készel les az ablakban. Ott készített magának a szúnyoghálón egy ki-be járatot. Ezt naponta többször is használja. Ha esetleg csukva az ablak, kéredzkedik a szabadba, de azonnal vissza is jön. Viszont az ablakon keresztül jobbnak látja a szabadutat. A sok környéki maccs viszont eltünt, csak a kapu elé mernek leülni, beljebb nem igen mernek jönni. Ha netán mégis betér egy, azt nevetve végignézem. Nem tudom milyen kommunikációt használnak, de videóra kellene venni! Odamegy anagysága, és mordúl egyet a betolakodóra. Amaz feláll és visszadörren, de megalázkodva. (farok lent és sunnyog) Lassan mint egy hívásra váró feláll és lassan fordúlva lesétál, de figyel vissza. A mienk csak áll, farok hatalmas bokrétában és csóvál. Nem mozdúl, csak figyel. Másik, eloldalog még mindig lapítva! Eltünik a kapun kívülre, ott leül. Mienk, elvégezte a hivatlan vendég kiutasítását és nagy nyugalommal, hercegnőként rugalmas léptekkel elsétál. Lefekszik és figyel, jön-e új páciens...

Nagyon aranyosak, néha még sajnálom is az "idegen betolakodót" hiszen lehet, hogy csak barátkozni szándékozott.

37. szimre
2007. szept. 20. 09:11

Sziasztok!


Csak most, és egészen véletlenül találtam rá erre a topikra. De nagyon örülök! :)))

Az én Marcim (9 éves, ivartalanított házicirmos exkandúr, 80 centis és van benne 8 kiló egyetlen gramm súlyfölösleg nélkül) reggel, ébredésem után, azonnal megjelenik (ez általában hajnali 3 körül történik). Leül, és mint egy istenre, rám néz. Miután erre soha nem reagálok, fél perc múltán halkan, szinte suttogva kijeneti: "máj". Erre sem reagálok. Újabb fél perc elteltével hangosan: "máááááááááj!"

Kérdésemre -mi van Macsa, éhes vagy?- méltóságteljes léptekkel, vissza-visszanézve, hogy követem-e, megindul a konyha felé, majd szó nélkül leül a tányérja elé.


Na, egyelőre ennyi, majd később folytatom.

Üdv, Imre

36. zena01 (válaszként erre: 35. - Zsanett32)
2007. szept. 20. 08:46
Szegény kiscicák. Azt hiszem csak kiváncsiak voltak azért mentek be a kutyához. De az már felháborító, hogy megette őket. Volt egy kutyánk, nagytestű, simaszőrű. A macskáim messzire elkerülték, mert féltek tőle. Kivéve egy nagy kövér kandúr cicámat, aki szörnyű lusta volt. Ott feküdt a kutya mellett, az meg bekepta a fejét, de nem bántotta. Ez a lusta cica meg tűrte. Szerintem nálatok a kutyával van baj, nem a macskákkal. túl vérengző. Cseréljétek le egy szelídebbre és akkor jöhetnek a cicók.
2007. szept. 6. 10:08

Volt egy cicám, panel házban laktunk. Szerintem Ő bevadult a bezártságtól, ugy kellett felugranom az ágyba két lábbal egyszerre, mert mindíg elkapta az utolsó lábamat. Egyik éjszaka arra ébredtem, mint egy vadállat elkapta a lábbam, harapta, karmolta. Mikor gyerekei születtek, senki idegent nem engedett a házba, szó szerint megtámadott mindenkit, mint egy tigris. Aztán kiköltöztünk családi házba, és ott minden normalizálódott. 15 évig élt, 3 hónapja halt meg.

Hoztunk 2 kis kölyköt, ők meg öngyilkosok lettek, nemtudom miért, az egyik bement a kutya keneljéne, (Roti) hát vége is volt. Rá egy hétre bement a másik is... Fogalmam sincs mért mászkáltak be, tudták ki van ott. Már nem merek macskát hozni, mert teljesen kiborított a dolog. Szerintetek mit csináljak?

34. zena01 (válaszként erre: 33. - Donyta)
2007. szept. 6. 08:59
A cicád elfoglata a saját területét és vigyáz is rá. Valószínű, hogy tetszik is neki a tágas hely a lakás után. Az pedig külön jó, hogy ki tudja nyitni az ajtót, akkor jöhet-mehet, amikor akar.
33. Donyta
2007. szept. 3. 06:49
Pestről emeletes házból költöztünk le vidékre. Van egy cicánk, házi-perzsa keverék. Gyönyörü. Szelid macs volt, sosem járt a folyosón kivül máshol. Itt vidéken, 3-4 napig elbujt a kamrába, alig evett, és jött elő. Kb a 4, napon ki,erészkedett, körbejárt mindent, ismerkedett.5. nap kimerészkedett a kertbe, de csak az ajtó előtti részekig sétálgatva lesett körbe. Rengeteg idegen maccs volt itt amikor idejöttünk. Nem is tetszett. Azóta uralom van a környéken, a mi cicánk mindet kikergette innen, és azóta is lesi, jön e betolakodó! Már nincsenek itt mindenféle állatok, csak ő. De folyton les, figyel és ront ha kell. Az ajtón ki be jár, a kilincst használja évek óta.
32. zena01 (válaszként erre: 26. - Frodo 21)
2007. aug. 11. 06:37
Ki kell tapasztalni a macskák természetét. Ez persze időbe kerül. A nagyobbik macskám vad, eleinte tiszta karmolás volt a kerem. Most már tudom, mikor szabad simogatni és mikor nem szabad hozzányúlni. Már a fejtartásából is tudom. Jó tapasztalatgyűjtést!
2007. aug. 2. 15:36

ja és igazi légy és szunyog vadász a drága!

Nekünk ö a kemotoxun!

amikor elkap egy legyet probálom töle elvenni/kisebb nagyobb sikerrel/mert nem szeretném ha felfalná!lehet valami baja ha megeszi öket?

2007. aug. 2. 15:34

amikor alszok és a paplan alol kilog a lábam vagy a kezem ne adj isten a fejem akkor ö már azt hiszi hogy HURRÁ JÁTSZUNK!

amikor igazán beindul a fejét oldalra forditja a fülei lelapulnak és oldalazva elkezd felém ugrálni, na ilyenkor jobb kikerülni öt mert olyan szorosan elkap hogy csak na!

2007. aug. 2. 15:31

na igen tényleg igaz hogy a macskák öntörvényüek!!!!!

Na akkor irány az állatorvos mert lassan megörülünk töle!

Nem hittem volna hogy ilyen kis durvák tudnak lenni ezek az aranyos állatkák és láss csodát....

28. emagdi (válaszként erre: 26. - Frodo 21)
2007. aug. 2. 15:17
szelidítésre a legjobb módszer az ivartalanítás!
27. emagdi (válaszként erre: 26. - Frodo 21)
2007. aug. 2. 15:16
áh, úgyis az lesz amit ő akar! ha veled akar játszani, és rá sem hederítesz, akkor szegénynek muszáj valami erőteljesebb módszerrel felhívni magára a figyelmet. nem?:))))))
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook