Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Aha nalunk nem keri a cumit. En szeretnem, de o kikopi. Azt hiszi egy jatek, amikor en beadom a szajaba es lassuk mekkorat tud kopni!:) Komolyan, neha a kisagy masik vegeben landol a cumi, tokoskem meg vigyorog ram. Szoval azzal nem tudom eljatszani. Csak eroltetni tudom, de hatha ehes, akkor csak fogja szivni...
hat, nem tudom, en lehet csak veszek egy adag tapszert a biztonsag kedveert a patikaban ma...csak a spajz polcara..en is felek tole, nagyon nem akarom, de nem tudom, mit tehetek ha tenyleg esetleg el se fogja fogadni a cicit...
Nem, nem kellett tápoznom, de egyszer-kétszer üvegből adtam a tejet, hogy megnyugodjon legalább. Aztán azt csináltam, hogy szándékosan a mi ágyunkon altattam (persze biztonságossá tettem, és nemis nagyon mentem ki a szobából, vagy csak rövid időkre, s amikor ébredezett, de még nem ébredt fel teljesen, akkor a szájába nyomtam a cicit. Akkor úgy elfogadta, és nem óbégatott, hogy nem jön azonnal a tej, hanem csak szívott (mintha cumi lenne), aztán, hogy tej is jött hamarosan, azt sem bánta. Szopott és felébredt (vagy néha visszaaludt még egy kicsit). Aztán, mikor ez egyszer-kétszer bejött, akkor nappal is megpróbáltam újra. Ja, meg még egyet csináltam, most jutott eszembe!
Sebő cumizott, és ha nappal kellett megetetni, cicire tettem, mikor már láttam, hgy még nem jön a tej, de mindjárt harap, akkor gyorsan bedugtam a szájába a cumit. Azt szívta egy darabig, utána kivettem a cumit, és újra egy időre türelmesebben szívta a cicit is. És legtöbbször addigra beindult a tej. De néha még egyszer el kellett játszani ezt...Jajj, jó stresszes bohóckodás volt, de semmiképp sem akartam tápozni (direkt nem is vettem), pedig rettegtem, hgy arra kerül a sor. De 3 hét alatt teljesen túl lettünk rajta (cumi nélküli állapotok jöttek megint) - de már egy hét alatt is rendeződött ezzel a kómás szoptatással valamennyire.
Szia Adali! Ó, a három hónapos szopi-sztrájk!! Nekünk is volt, Sebővel is. Olvass utána, milyen okai lehetnek!
Nekünk Pont ez volt Sebővel, hogy nem akart megküzdeni a tejecskéért. Hát, szenvedtünk. Harapni kezdet, meg rángatni, Én fel is hívtam egy tanácsadót otthon. Azt javasolta, szoptassak akkor, mikor a gyerek félálomban van. Vagyis ne elalvás, hanem ébredés előtt. végül így lettünk túl rajta.
Alvás. Lehet, hogy ez a mániám, de nálunk ilyesmi lehetett anno Kelével.
Szerintem nem mer elaludni a kicsid, mert fél, hogy akkor távol lesz tőled (leteszed a kiságyba), és direkt ébreszti magát. És lehet, hogy a cicin is ezért sír, mert tudja, hogy az után az alvás jön.
Szerintem most mindenféle rendszert és házimunkát és tervet tegyél félre, míg valahogy meg nem oldjátok ezt a problémát - bármi is okozza. mindenfélével kísérletezni kell. Amitől megnyugszik, az a jó. Először nyugodjon meg, akármi is a gondja. Ha szopási sztájkba is kezdett, akkor biztosan valami nem jó neki - és én személy szerint legutoljára gondolnék a növekedési hullámra (szerintem valami más). Keress rá a neten ezekre a problémákra, mikor jut egy kis időd, és/vagy kérdezz szakértőket telefonon, vagy ahogy lehet. Szorítok!
ziasztok lanyok! Nagyon durva napjaink vannak mostanaban. Remelem csak a nvekedesi hullam, semmi mas, de Kisendre mostanaban nem hajlando aludni! Meg ejszaka csakcsak, egy ket felkelessel (mikor regen egyszer sem kelt) nappal viszont mindig majd egy oramba telik, hogy lerakom, ebbol a reggeli a legkevesbe nehez, de most jottem ki tole, es nagyon hisztis.
Tegnap este furdes utan nem akarta elfogadni a cicit, szerintunk annyira almos volt. Sirt rajta. Erre azt gondoltam keves a tej, vagy nincs bene (igy is estere olyan puhak a cicik, hogy csak na) es le akartam fejni, de alig jott. Utana elovettem a melyhutobol egyet es felmelegitettem, de az sem kellett neki! Helyette nagy nehezen letettuk aludni, es 4kor kelt eloszor. Vegre most ejjel normalisabb volt, de nem tudom, mi a baja. Tegnap nagyon meg is ijedtem amikor alig jott valami a cicibol mikor fejtem, ma veszek egy doboz tapszert a biztonsag kedveert. Szerintetek mi lehet a baja? Lehetseges hogy nem volt ehes? Valszin, mert 4-ig akkot nem biurta volna, igaz?
Lanyok igy a 3. honapon tul akik szoptatnak/tak nektek is sokkal lazabb volt a cici? Es van olyan baba aki ugy turelmetlen, hogy sir amig nem indul meg a tej? Tudjatok az elso par szivasnal meg dolgozniuk kell.
Nem tudom, Kisendret mi lelte, de van olyan delutan mikor nem hajlando aludni furdesig, akkor vagy leviszem es a babakocsiban egy kicsit alszik, vagy nem alszik, d e akkor meg olyan almos furdesig, hogy mar nincs ereje enni csak kicsit, es bealszik. Enek eredmenye, ejszaka kozepen felebred mert ehes. . . :(
Sziasztok,tudja valaki mi a módja annak ha kimegyünk hogy kinnt kapjak pénzt a kislányom után?
Gyest..
Mert itthon így teljesen felesleges.
Best Regards
Szerintem
Jo reggelt mindenkinek!
Micsoda csodas nap es a fiam eloszor aludta at az ejszakat,8utan csak hajnali 4kor kelt fel yeah :)
A konyv amit vettem(The no cry sleep solution) azt irja ebben a korban ha egy baba alszik 5 orat egyhuzamban,az mar atalvasnak szamit. Nagyon jo konyv. Majd idezek belole ha erdekeset olvasok.
Adali, ma nem hiszem hogy leszek delutan mert Bromley-ba megyunk egyutt,van egy ket elinteznivalonk,ketlem befejezzuk delutanig setaidoig. Szerdan pedig moziba megyunk delutan,szoval az is kilove,viszont csut-pent okes.
Hogy aludt mindenki? Milyen volt a hetvege?
Jó reggelt!
Lányok, ha van ott valaki, akkor válaszoljon gyorsan, legyen szíves!
Levelet írok az óvónőknek. Amolyan félhivatalosat, amit meg sem írnék, ha tudnék rendesen angolul, de így jobb a levél. A záróformulával van bajom. Magyarul úgy zárnám: "Üdvözlettel: XY"
Angolul ennek mi felel meg?
Sziasztok csajok,hülye kérdés na de na:)
A reptéren a kocsi amire a csomagokat felrakhatom és kitolhatom milyen pénzel megy? 1Ł?
CSak hogy ne kelljen kinnt még felváltatnom stb,azért vagyok kíváncsi,mert akkor úgy váltom a pénzt!
Köszi a segítséget.
dehogy baj, ha nem magyar! szoktak lenni nem magyarok is. mindig van tombola sorsolas is, es elmondjak a szamokat angolul is :)
Legalabb a parod is megismerkedik kicsit a magyar mulatos zenevel, szokott lenni neptancbemutato is, erdekes szokott lenni.:)
Mi is megyunk majd maskor is mindenkepp, szules utan, mikor visszajovok, es Dominik mar nagyobb lesz:)
Koszonom szepen a segitseget!!! Nem hallottam meg rola. Biztos jo lehet kicsit ossze jonni,vacsorazni,beszelgetni. Jolenne elmenni,nem baj ha a parom nem magyar es eljon?
Koszi megegyszer!
www. redbustrips. co. uk
ezt az oldalt nezzetek meg, neha neha vannak ilyen osszejovetelek, olyan szokott lenni, mint egy lagzi:) mulatos zene van, egy hapsi jatszik szintin, 17 font korul van a belepo, van amikor 15 vagy 16, ez tartalmazza a vacsit is. Leves foetel eloetel, minden program elott 1-2 hettel rakjak fel a menut. En mar 3 ilyen osszejovetelen voltam, nagyon jok.
Elvileg az egyhaze ez a szervezet,marmint hogy ilyen katolikus, de nem kell megijedni, nem az.:) A bulikon van 20-70 evesig minden korosztaly, meg sokszor vannak gyerekek is, akik a szulokkel eljonnek.
18-ejfelig szoktak tartani a vacsik, erdemes elmenni:) Legutobb multhet szombaton volt, ezen nem voltam.
Meg kirandulasokat is szerveznek, ilyenen sem voltam meg, de az oldalon minden infot megtalaltok:)
Ugyesek a babaitok,hogy mar forgolodnak!
Nem tudtok veletlenul Magyar talalkozorol London kornyeken? Kijott 2ismerosom es ok szertnenek menni kicsit ismerkedni. Koszi elore is.
19+3 napos leszek. Meg aznap indulunk haza, este. (apr. 8). Direkt kertuk, hogy ne utana tegyek az idopontot, mert nem leszunk itt. Rendesek voltak!
En is remelem megmondjak a nemet! :) De ha nem, akkor utana ra 5 napra megyunk 4D-re otthon, ott meg ugyis megmondjak! :D Izgis!!
De jo Neked, hogy nemsoka mesz UH-ra!! Nekem azert meg messze van..
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?