Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

10488. meronka82 (válaszként erre: 10486. - Goldfish23)
2011. márc. 30. 12:11

feltetlenul szervezz be valakit.

Nem tudom, otthon hogy van, de itt kb 2 orankent neztek ram, amikor csereltek az infuziot, neztek a fajasokat. A kert fajdalomcsillapitora is 1 orat vartam, majd kikuldtem a paromat, h szoljon nekik ujra. Egyedul eleg gaz lett volna. O itatott, torolte a homlokomat es vitt ki pisilni a 2 meterre levo wc-re, amirol felallni sem birtam a vegen egyedul. Szoval nagyon sokat jelentett, h ott volt.

10487. meronka82 (válaszként erre: 10484. - Csinita)
2011. márc. 30. 12:05

a parom azt olvasta valahol, h nem fogadnak el sajat forditast, csak forditoirodasat. Akkor lehet, h valamit felreertett. Emailben kuldod vagy postan? Ha kesz lesz, atkuldened nekem? Persze, ha nem gond... Csak a megszerkesztett sablon kellene. Gondolom, az egyseges. Nem vagyok egy szamitastechmikai szerkesztos zseni.

De, ha nem, az sem gond...

10486. goldfish23 (válaszként erre: 10485. - Csinita)
2011. márc. 30. 11:31

Hat igen, jo lenne ha nem 18.-a elott bujna ki Domi:) csak felkeszulok minden eshetosegre.:)

Remelem nem fog ma esni mert delben indulok a repterre. Jon a helyemre az uj lany, nincs kedvem elazni:(

10485. Csinita (válaszként erre: 10481. - Goldfish23)
2011. márc. 30. 11:09
Goldfish, remelem, hogy nem fog elobb jonni a baba es megvarja a parodat! :)) Az lenne a legjobb, nem?
10484. Csinita (válaszként erre: 10474. - Meronka82)
2011. márc. 30. 11:08
En felhivtam a konzulatust es azt mondtak, hogy forditsam le a gyerekek birth certificate-jet, meg a mi marriage certificate-ket (mi itt hazasodtunk Londonban) es kuldjem be a konzulatus cimere, majd ok hitelesitik. Ezek utan lehet kerni a magyar utlevelet a fiuknak. A forditast igy en csinalom (pont most forditom), persze szepen kell megszerkeszteni, mint az eredetit, de nem nehez.
10483. Csinita (válaszként erre: 10473. - Meronka82)
2011. márc. 30. 11:02
Meronka, ne add fel a szoptatast! Az eleje sajnos nehezebb, de hidd el, hogy szepen kialakul majd Nala, hogy hogyan is kell szopni es onnantol kezdve mar ugyes lesz. Nekem is voltak nehezsegeim Aaronnal az elejen. Egyik nap tok jol csinalta, masnap meg benazott. Mondjuk akkor O meg nagyon picurka volt, ez meg a korhazban volt, de minden kezdet nehez es bele kell jonniuk. Elhiszem, hogy faradt vagy, en is az voltam az elso kb. masfel honapban, miutan hazajottunk a korhazbol. En is napi 3-4 orat aludtam, azt is harom reszletben, de tul vagyok rajta es most mar olyan jo. Kitartas!!!
10482. Csinita (válaszként erre: 10475. - Tifacska)
2011. márc. 30. 10:59
Tifacska, en sem tudom, hogy lehet-e kerni, de hivd fel a midwife-ot es kerdezd meg. Mondd meg, hogy nagyon aggodsz az orrverzes es magas vernyomas miatt. Nem lesz gond, minden rendben lesz meglatod!
10481. goldfish23 (válaszként erre: 10480. - Meronka82)
2011. márc. 30. 10:39

Akkor meg jo, hogy irtal birth plant :D.

Nekem pont ma jutott eszembe, hogy vajon ki lesz ott velem a szuloszoban....

Mert Magyarorszagon szulok, a parom ugyan jon haza jul.18-an, 20ra vagyok kiirva. Eddig ugye biztos pont anyum volt, de jovohettol visszamegy melozni.... es valtott muszakban, szoval van mikor ejjel is.

akkor mar az ocsem, aki meg anyueknal lakik, o is melozni fog, anya parjanak a hugomra kell vigyazni, meg annyira nem is szeretnem ha o lenne bent.

Szoval majd beszelnem kell a baratnommel, hogy ha torik ha szakad, nem erdekel milyen programja lesz eppen, de ha szulok es nincs ott Robi meg Anya, akkor o fog jonni velem.-hacsak nem akkor megy nyaralni...

nah de akkor mar tenyleg nincs mas otletem.....

akkor egyedul megyek be szulni. En ilyenre nem is akarok gondolni, azert kemeny lehet mindenki nelkul, es ugy, hogy utana sem lesz ott senki, csak amikor vegzett anya a munkaban, majd akkor jon be hozzam.... de ha pl a muszakkezdeten szulok, akkor o a 12 oras muszak utan tud csak bejonni.

Jaj, remelem nem leszek majd egyedul:)

10480. meronka82 (válaszként erre: 10475. - Tifacska)
2011. márc. 30. 09:07

ahol en szultem, ott nagyon hangsulyoztak, h naluk nagyon alacsony a csaszar aranya.

mikor megtudtam, h a pici nem illeszkedett be, beleirtam a birth plan-be es mondtam is a midwife-nak, h igy nem akarok termeszetesen szulni. O lebeszelt rola, es azt mondta, h hiaba kerem, nem fognak csaszarozni. Meg a faros fekvesnel is a vaginalis szulest eroltetik. Meg aznap este megszultem termeszetesen, nem volt szukseg csaszarra. (Egyebkent a birth plan-t el sem olvastak, legalabbis a no siman elvagta a koldokzsinort, pedig en ezt a ferjemnek szantam. Vegulis ez az egyetlen dolog, amire panaszom lehet.)

10479. 1kata (válaszként erre: 10475. - Tifacska)
2011. márc. 30. 06:04

Nem tudom, hogy lehet-e kerni a csaszart, de a 140-es vernyomas szerintem nem tul magas. 140/90 a hatarertek, tehat addig meg jo. Nekem vegig magas volt a vernyomasom gyogyszerrel is, ugyhogy mondtak, hogy mar csak amiatt is csaszaros lettem volna.

Mindenkepp szolj a midwife-nak az orrverzesrol, lehet, hogy gyogyszert kell szedned, ha tenyleg magas a vernyomastol verzik.

10478. 1kata
2011. márc. 30. 05:54
haaeen, en is nagyon drukkolok Nektek!!! Biztos minden rendben lesz!
10477. macskabagoly2 (válaszként erre: 10476. - Haaeen)
2011. márc. 29. 21:28
szorítok én is nagyon! :)
10476. haaeen
2011. márc. 29. 20:17

koszi csajok a biztatast meg a jeleket. kicsit jobban vagyok, bizakodom.

remelem Csinita igazad van, es csak valamit rosszul mert a doki. meg ugye a te fiaid is koran jottek, meg kicsi sullyal, es megis minden rendben van veluk - en meg mar a 35. hetben jarok.

Csajszi, jol emlekszel, nekem mondtak, hogy ne szedjek mar vitaminokat, mert nagy a baba, de az azota eltelt egy honap alatt nem hizott csak nagyon keveset.

na, holnap mar okosabb leszek, es remelem jovok hamarosan, es csak jo hirekkel :) szoritsatok :)

10475. Tifacska
2011. márc. 29. 20:15

Sziasztok!

Szeretnem megkerdezni,hogy tudja e valaki,hogy itt angliban lehet e kerni a csaszart vagy ,hogy inditsak a szulest!39.heten vagyok a vernyomasom magas 140 neha 150 es az orrom allandoan verzik nagyon felek igy termeszetesen szulni!volt valaki esetleg hasonlo helyzetben?

10474. meronka82
2011. márc. 29. 13:12

Szerintetek hol erdemes intezni az anyakonyv-utlevel-taj kartya mizeriat?

ki vagy kik csinaljak a birth certificate forditasat es mennyibol jon ki idoben es penzben?

10473. meronka82
2011. márc. 29. 13:11

Sziasztok!

Picurkam ujra elfelejtette a jo szopasi technikat. Alig aludtam, es megint egyutt bogtunk. Most ki vagyok kicsit. Igazabol az sem lenne jo, ha lenne velem valaki, mert nekem az lenne a segitseg, ha vki megszoptatna legalabb ejjel es tudnek pihenni+ kitoltene a nyomtatvanyokat, amik a tamogatasokhoz kellenek. Ilyen ember nincs, es kicsit jo is, h anya nincs itt, mert neha idegesito, amikor vki megerto szo helyett jol letol, h legyek turelmesebb, meg miert kellett nekem gyerek, ha mar az elejen kiakadok. . .

10472. Csinita
2011. márc. 29. 12:51
Azaz azt akartam irni, hogy sokszor tevesek az ilyen fajta vizsgalatok, a "sajnos" nelkul akartam irni.
10471. *Csajszi*
2011. márc. 29. 12:51

Jajj haaeen, nagyon sajnalom!!!! Nagyon-nagyon szoritok, h minden rendben legyen.

De nem az volt, hogy azt mondtak, hogy hagyd abba a vitaminok szedeset, mert nagy a babad? Vagy lehet keverlek valakivel??? Mindegy is igazabol, probalj megnyugodni, minden rendben lesz!!!

10470. Csinita (válaszként erre: 10469. - Haaeen)
2011. márc. 29. 12:50
Haaeen, nagyon sajnalom, DE ne ijedj meg!!! Probalj pozitivan gondolkodni! Sokszor sajnos tevesek az ilyen fajta vizsgalatok! Persze nem biztos, hogy ez is teves, csak azt akarom ezzel mondani, hogy ne gondolj a legrosszabbra kerlek! Probalj meg higgadt maradni es a legfontosabb, hogy ne idegeskedj, az nem jo a babanak! En nagyon nagyon drukkolok Nektek es sokat gondolok Ratok!!! Minden rendben lesz, meglatod!!! Puszi
10469. haaeen
2011. márc. 29. 12:44

sziasztok lanyok.

jottem egy rossz hirrel: holnap be kell fekudnom a korhazba, valami baj van a kicsivel, nem fejlodik ugy, ahogy kellene. vagyis a fejecskeje es a labai a koranak megfeleloek -35 het, viszont a haskorfogata csak 31 hetesnek felel meg es meg csak 2-2.1kilo. a 32. heten pedig mar 1.9kilo volt. kerlek, szoritsatok, hogy ne legyen semmi baj. nagyon meg vagyok ijedve es csak sirni tudok... este meg benezek, ha lesz erom. sziasztok.

10468. Anyapocak
2011. márc. 29. 09:27

Sziasztok Csajok!

Kicsit eltűntem...kész KÁOSZ van! Annyira bezavart minket ez az óra átállítása, hogy fél 10 van és Pocak még mindig alszik. Fogzik, lázas volt. Tegnap elvittük orvoshoz, azt mondta lehet a fogától is lázas de nem folyamatosan. Kicsit meg is van fázva, lehet h erős az immun rendszere és így cseng le ez a vírus ami itthon van. Holnap reggel 6kor!!!!! indul a gépünk Pestről, legalább végig alussza majd az utat Pestig. Még a repjegyünk sincs kinyomtatva, még barátnő lelket kell ápolnom délelőtt, be kell pakolnom, vasalnom kell, és most egy szál pizsibe írok itt Nektek!!

:-))) Jó, nem??

Igyexem majd visszaolvasni, kint majd jóval több időm lesz- remélhetőleg.

Pusszantok Mindenkit!!

10467. pandamama3 (válaszként erre: 10466. - 1kata)
2011. márc. 29. 01:43
Jajj de szep is lenne,ha mar ott tartanank,hogy varjuk a kovetkezo hetfot.hogy bekoltozhessunk :) Persze,az arat ok szabjak meg,mi meg "bejelolhetjuk",amelyik haz erdekel. Varom mar,hogy elkezdhessuk a bidelest :)
10466. 1kata (válaszként erre: 10464. - *Csajszi*)
2011. márc. 28. 13:21

De igen, szerintem a council szabja meg az arat.

Ezt irjak:

If you see a property that you like, you can put in a bid for it from Wednesday to midnight on the following Sunday.

You can bid for as many properties as you like and if you are short-listed, we will call the top seven bidders on the Tuesday and then invite them to view as many as three properties as soon as Wednesday - so please make sure we have your most recent phone number!

Then we will make an offer to the most successful bidder on Thursday, following an interview to validate your application and check all your documents - so please get your documents ready.

A list of the documents you need is in the attached files section below.

And you could be moving into your new home as soon as the following Monday. That's just one week from spotting the property you like, bidding for it and accepting our offer

10465. Csinita
2011. márc. 28. 12:08

Jo reggelt!

Csajszi, szerintem is csak a csontok rendezodnek ott alul, persze ettol meg megnezetheted. Nekem is voltak ilyen furcsa "fajdalmaim" ott lent anno.

Adali, sajnalom, hogy Kisendre megfazott, gyogyulast Neki! Remelem nem tart sokaig.

Pandamama, de jo, hogy Te is itt vagy! Mark nagyon ugyes kisfiu, gratulalok!

10464. *Csajszi* (válaszként erre: 10462. - 1kata)
2011. márc. 28. 11:07
Akkor nem ok ( a council) szabjak meg az arat, hanem a bid-eles szo szerint licitalas? En meg nagy naivan azt hittem, hogy megadjak az arat es jelentkeznek ra, majd a council kivalasztja, ki jogosult ra a jelentkezok kozul leginkabb. Nah, ma is tanultam valamit :))
10463. 1kata
2011. márc. 28. 10:55

Gratula Marknak!!! Nagyon ugyes fiu! :)

Kisendrenek pedig jobbulast!

10462. 1kata
2011. márc. 28. 10:54

Sziasztok!

pandamama, nincs mar az a korlatozas, hogy 2evig nem vezethetsz kulfoldon!

Nalunk is ugy van, hogy bid-elni kell a council flat-re, es akie a legmagasabb, megnezheti a hazat, es donthet, hogy akar-e koltozni.

10461. *Csajszi*
2011. márc. 28. 10:35
Pandamama, en igenyeltem council lakast talan 2 honapja, azt mondtak 6-8 honap mire regisztralnak (:SS), akkor kuldenek majd valami azonosito szamot, es majd bid-elni kell itt is. De nemtudok semmit rola egyelore, majd allitolag ha megkapom az azonosito szamot akkor kuldenek tajekoztatot is. De nem viditott fel az ugyfel szolgalatos, azt mondta evekre szamithatok, mire kapunk valamit.
10460. pandamama3
2011. márc. 28. 10:13

Tudom,tobbszor volt mar tema, de meg kell kerdeznem: van vki,aki councul house-ban lakik, vagy aki igenyelt es var?

Milyen rendszer van a ti teruleteteken? Bides?

Nalunk most vezetik be,aztan nem teljesen tiszta minden ezzel kapcsolatban.

Eddig nalunk "varakozos rendszer" volt, vagyis beadtad a kerelmet,aztan vartal,hogy majd szolnak,ha van vmi. :)

Mostantol viszont bides lesz, 2hetente lehet 3 hazra jelentkezni online (vagy mas uton is), es az aktualis jelentkezokbol valasztjak ki ,hogy ki kapja meg.

Izgi :)

10459. pandamama3
2011. márc. 28. 10:09

Adali,vigyazzatok a kis babocara,biztosan hamar meggyogyul, ne aggodj,nem nagy baj,ha atesnek par betegsegen...// ha adhatok tanacsot,az orrszivast ne vidd tulzasba, bar tudom,az sem jo,ha bent marad a cucc,es esetleg komolyabb problemakat okoz.

Csajszi, ilyen alsofajdalmam nekem is volt (bar azert nem tul nagy fajdalom, remelem tenyleg csak a szules kozeledte okozza nalad is ezt a fajdalmat)//talan azert jobb lenne,ha legalabb a midwife-ot felhivnad, vagy elmennel orvoshoz, csak megnyugtataskent.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook