Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kisgyerekes szülőkre mennyire igaz ez? fórum

Kisgyerekes szülőkre mennyire igaz ez? (beszélgetős fórum)


29. Léna123 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 22:37
Amikor kiscsoportosak voltak a gyerekeim, sokat voltak betegek,és mi is, rendszerint mindent elkaptunk tőlük. Középsőben már valamivel kevesebbet betegeskedtek, de ami volt, azt mi is ugyanúgy benyeltük. Most az utolsó évben, nagycsoportban jóval kevesebbet voltak betegek, és az idén szinte semmit nem kaptunk el tőlük, nemigen voltunk betegek. Ez remélem így marad a suliban is.
jún. 21. 21:55

Én is régen voltam kisgyerekes, de csak nagyon ritkán kaptunk el tőle bármit.

A bárányhimlőt nem, bár kicsit tartottam tőle, mert én kétszer voltam, így azt hittem, hogy ez ellen nem tudok védekezni;)

A náthát sem.

A hányós-hasmenéses vírust a férjem időnként elkapta, én sosem.

Ja, a kovidot tőle kaptuk el, bár akkor már felnőtt volt.


A kovid óta sem lettünk gyengébbek. Én pl. 2019-ben voltam utoljára megfázva, azóta egyszer kovidos voltam, de nem megfázásos tünetekkel.


Szerintem Timycatnak igaza van. A mai fiatal felnőttek nem tudnak erősek lenni/megerősödni, mert nem tudnak egészségesen étkezni. Azért mi még ettünk olyan párizsit, ami húst tartalmazott, hogy mást ne is említsek;)

A sok vitaminnak csúfolt bogyók is gyengítik az embert. Nem a vitamin tartalom a hibás, hanem a vivőanyagok, amik beteggé teszik az embert annyira, hogy úgy érezze kell még több vitamin, amitől egyre gyengébb lesz...

27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Timycat)
jún. 21. 21:07
Ez így van de nemcsak emiatt pl gyakrabban náthásak az emberek v influenzásak, sok antibó tünetenyhitők h dolgozhassunk betegen is
26. timycat (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 21:00
Szerintem egyszerűen az emberek gyengébbek... pocsék minőségű élelmiszereket eszünk, még az egészséges élelmiszerek beltartalma is elmarad a régitől, rommàgyógyszerezzük magunkat és a táplálékállatainkat, agyonszennyeztük a környezetet egyre több az allergiás, ételintoleráns, rákos, immunbeteg stbstb. és egyre fiatalabban. 😕
25. timycat (válaszként erre: 22. - Anyagi)
jún. 21. 20:50

Bevándorlók? Óvodások "munkaidőben" elpattannak Fekete-Afrikába?


Vagy mire kell gondolni?


Nem ebolaról, maláriáról, meg dengue lázról van szó...

24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Anyagi)
jún. 21. 20:47
Igen egy mutáns nátha v influenza eddig is volt azért kapjuk el mindig őket
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Timycat)
jún. 21. 20:46
A vírusok mutálódnak és igen folyamatosan erős szülők hetekig benne vannak a betegségekben.
22. Anyagi (válaszként erre: 20. - Timycat)
jún. 21. 20:44

"De, valami változott az utóbbi pár évben az tuti"


Hogyne, a sok bevándorló hoz egy csomó olyan betegséget, ami eddig felénk nem is volt!


És ne feledjük, hogy a magyar emberek is egyre szabadabban, egyre messzebb és egyre többször utaznak külföldre is!

21. Anyagi
jún. 21. 20:41

Egy ideig, én is elkaptam mindent, ami az óvodából hazajött betegség volt!

Az iskola időszakára ez már elmúlt!

20. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 18:33

Passz, én fiatalon voltam anyuka, gondolom ez is számít, így engem nem igazán téptek meg a gyereknyavalyák. Férjem a torokfájást viszont mindig elkapta, fosás-hányást néha. De komolyabb problémák nem voltak, se a gyerekkel, se velünk.


De, valami változott az utóbbi pár évben az tuti, a most kisgyerekes szülőktől olyan betegségekről, nyavalyaláncról, szövődményekről hallok, ami az én gyerekemnél (nemrég múlt 16) nem volt, pl hetekig tartó folyamatos betegség, vagy a lánc hogy influenzából, skarlátba,lepkehimlőbe, fosós-hányos nyavalyán át újra skarlát, kötőháryta gyulladással 😕

És ezt becopják sorra a szülők is.

19. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 17:30

Nálunk szerencsére nem volt ilyen.

Persze, ha egyikünk hazahozott valami vírust, jó eséllyel végigment a családon, de ritkán voltunk betegek, és nem viseltük rosszabbul, mint korábban, vagy mint a gyerekek.

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - SsueB)
jún. 21. 15:03
Juj én nem is voltam skarlátos, a férjem sem még. De köszönöm és kitartást. Igen fertőzik egymást benn oviba, suliban, aztán otthon a tesók folytatják.
17. ssueB
jún. 21. 14:59

Nekünk a gyerekek a hányás-hasmenést hozzák haza felváltva.

A legutóbbi volt a legdurvább, a 10 hónaposból is sugárban jött a kaja.... na azt a néhány napot míg ő jobban lett, senkinek nem kívánom.

Errefelé amúgy decemberben és tavasszal is skarlát járvány volt, egyszer sem estünk bele szerencsére. Először iskolában, aztán az oviban. Nyilván a testvérek hordozzák ide-oda.

De lepkehímlőt pl mindkét gyerek néhány hét eltéréssel benyalta, szóval kb nem a nagy fertőzte át a kicsit, az simán az oviban szedte össze.

Minket ez nem érintett.

Náthát még sohasem kaptunk el tőlük, ha betegek is vagyunk, az tőlük független.

jún. 21. 14:35
Igen én is erre gondoltam, hogy 30+osként már egy csomó vírus ellen védettek leszünk, de nem ugyanúgy benyalunk minden náthát is, torokgyulladást is. És még tovább is tart.
jún. 21. 14:11
A legtöbbet elkaptuk. Mondjuk általában Férjet döntötte le jobban a lábáról. Hiába jártunk annak idején is mi is oviba, azóta sokat mutálódtak a vírusok.
jún. 21. 14:06
Hát a nátha, torokgyulladás mindennapos volt (szövődményekkel együtt) és az összes hányós-hasmenős cucc, amit csak be tudtak gyűjteni.
13. Lepkepillangó (válaszként erre: 6. - Csillagszem38)
jún. 21. 14:05
Arra gondoltam, hogy fülfájásom gyerekként volt, meg akkor, amikor valami nyavalyatörést összeszedtem a gyerekektől felnőttként :-D
12. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 14:03
Mi a férjemmel sosem kaptunk el a gyerektől semmit, igaz ő sem volt beteges...
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Csillagszem38)
jún. 21. 13:10
Vagy elszoktak tőle az emberek, a bezártság miatt is, de igen sokan most gyakrabban betegek mint a covid előtt, gyermektelenül is.
jún. 21. 13:09
Nálunk semennyire. 1x a bárányhimlő de velük együtt túléltem. Se előtte se utána 🤷‍♀️
jún. 21. 13:05

Igen, sok új vírus jött be a képbe, emiatt a betegségek is máshogy zajlanak, elnyúlnak stb.


Erősítsd az immunrendszered.

8. Charlize (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 21. 13:03
Alig voltam beteg évtizedekig. Most meg a gyerektől minden 2. vírust elkapom, amit ő összeszed. Pokolian padlóra kerülök tőle általában. Betegen beteg gyerekre vigyázni az egyik legnagyobb kicseszés az élettől.
jún. 21. 12:56
Köszönöm, de a covid óta mi változott, az is velünk van persze. De új vírusokra gondolsz? Vagy arra, hogy aki covidos volt, az aztán könnyebben kap el minden mást is?
6. Csillagszem38 (válaszként erre: 2. - Lepkepillangó)
jún. 21. 12:46
A fülfájást nem lehet elkapni, az a nátha szövődménye. ;)
jún. 21. 12:45

Ha erős az immunrendszered nem vesz le a lábadról semmilyen betegség.


Sportolj, étkezz egészségesen, aludj megfelelően, szedj időszakonként vitaminokat.


Én sosem szoktam beteg lenni, bárki is bármilyen beteg a környezetemben, viszont az elmúlt pár hónapban furcsán és hosszú ideig megmaradt a náthám, szedtem is rá ab-t, kétszer is.


Tudni kell, hogy covid óta sokminden megváltozott, még egy egészségesebb, jó immunrendszerű embert is megviselhetnek ezek az új vírusok.

jún. 21. 12:40
Gyerekként semmi "gyerekbetegséget" nem kaptam el. Bárányhimlős volt a tesóm is és az összes szomszéd gyerek. Én velük játszottam bárányhimlő előtt-alatt-után, mégsem sikerült átesni rajta. Helyette 31 évesen a saját gyerekeimtől kaptam el! Megszenvedtem rendesen 1 hétig magas lázzal a pöttyök mellé, antibiotikumok a szövődmények elkerülésére, a wc-re szédelegve mentem gondolom a láz miatt. Gyerekek (3-om van) közül 1-nek egy napi hőemelkedés, többiek anélkül megúszták csak a pöttyökkel. Ennek már huszon éve. Más betegséget pl. köhögés, megfázás, hányós-hasmenős vírusok szerencsére nem kaptam tőlük.
jún. 21. 12:07
Dettó nálunk is, alig van baja, mi meg a padlóra kerültünk úgy fájt a torkunk. :) Te miket kaptál el?
jún. 21. 12:06

Szia!

Én mindent elkaptam a gyerekektől, még olyanokat is, amit kisgyerekkoromban utoljára (pl. fülfájás). A legrosszabb az volt, amikor a gyerek 2-3 nap után jól volt, én meg kínlódtam egy hétig.

jún. 21. 11:56
Sok szülő aki a gyerekvállalás előtt jól bírta a kiképzést betegség fronton, a gyerek közösségbe kerülése után, sokszor még betegebb lesz, mint a gyerek, apa, anya együtt. Nem az a kérdés, hogy beteg lesz e a kisgyermekes szülő, hanem, csak az, hogy mikor, meddig, és mennyire. A környezetemben egy csomó esetben ezt tapasztaljuk. Ti hogy vagytok ezzel?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook