Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kis jogi segítség fórum

Kis jogi segítség (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6
102. szika (válaszként erre: 101. - Pokesz)
2007. aug. 1. 20:09

Erre nem jogászként, hanem tapasztalatból válaszolok: sajna nem. Egy jó barátnőm apukája tavaly járt így. A könyvelő miatt 4,5 milliót fizettettek meg velük és a szemük sem rebbent. Ugyanis főleg, mint Bt kolátlanul felelnek minden tartozásért..azért is,a mit esetleg más okozott az idő alatt, amíg az ő megbízásából tevékenykedett.

Viszont érdemes lenne ezt a könyvelőn leverni. És bármilyen jól is esne, nem szó szerint, hanem legális módon. Ha nem véresen sürgős, akkor holnap reggel mindent megírok részletesen...de ma estére már szivacs az agyam..hosszú és utálatos nap volt ez. :)))

101. Pokesz
2007. aug. 1. 20:01

Nah anyámék elmentek a kihelyezett APEH székhelyre, ahol csak hápogott vmi nő.

De végülis kiderült valami, lehet h 100ezres vagy milliós a tartozása, amiről tudtunk se volt, kvázi nem vagyunk adócsalók. Amennyiben kiderülne, hogy nem a mi sarunk, hogy nem fizettünk, mert ugye a könyvelő nem dolgozott és nemszólt, akkor fel lehet lebbezni? Mert elvileg lehet, de ilyen különleges esetben van esély enyhítésre?

100. szika
2007. aug. 1. 19:55
Látom megsűrűsödtek a problémák. ha van még rá "igény", akkor megpróbálok segíteni, legalábbis tanácsok szintjén.
99. hajnal83 (válaszként erre: 98. - Füzike)
2007. aug. 1. 13:32
A férjem a közös képviselő,és próbáltunk vele beszélni,de nem jött össze semmi jó.úgy hogy marad a rendőrség.Köszi szépen
98. Füzike (válaszként erre: 91. - Hajnal83)
2007. aug. 1. 12:43

Szia!

Gondolkoztam az eseten tegnap is sőt a páromat is megkérdeztem, de csak annyit tudtunk erre mondani, hogyha a közösképviselőnek szólsz és az sem tud hatni rájuk, akkor feljelentheted őket a rendőrségen, ők kijönnek beszélnek vele, de azt hiszem, hogy az első esetben csak figyelmeztetés van és a második esetben is csak valamennyi pénzbírságot szabhatnak ki. Persze ez nem biztos, csak kb. olyan kategória ez mint a csendháborítás(abban járatosabb vagyok egy ismerős révén) csak ott a végén az egész HIFI-t elviszik itt meg ugye nem lehet egy doboz cigit.....Szóval ilyesmire gondoltunk mi. Hát remélem tudtam valamennyit segíteni.

2007. aug. 1. 12:10
Nem tud senki sem segíteni nekem.kérlek titeket segítsetek.köszi előre is
96. Pokesz
2007. júl. 31. 13:55

Nahát köszönöm a gyors választ.

Szóval a mai büntetés, szolid 160ezer.

Anyám kezébe vette a dolgokat, és az APEH-nál azt mondták, ha az előző évit sem könyvelte még durvább lóvé, bár szerintem a kialakult helyzetre való tekintettel fel lehet lebbezni.

A könyvelőt pedig anyám, (majdnem) felhívta,(mert nem vette fel) miszerint vagy kiadja a papírokat péntek reggel 8ra, vagy feljelentést tesz és kiküldi a verőlegényeket.


SZóval így áll a helyzet, majd írok.

Dávid

95. tengericsillag (válaszként erre: 75. - 1a50c86bb0)
2007. júl. 31. 10:31
Csatlakozom Anteahoz.Gratulálok!Most hány éves a 'fiad?
94. rika
2007. júl. 31. 10:20
Nekem is lenne egy problémám. Apukám meghalt és a testvéremmel örököltük a lakás felét (a másik fele anyukámé). Anyukám el akarja adni majd tavasszal. Most azt mondja a testvérem, hogy beleegyezik, de félünk, hogy amikor összejön a dolog akkor meg nemet fog mondani. Tudom, hogy lehet vele iratni egy nyilatkozatot, hogy beleegyezik, de azt is tudom, hogy ez bármikor visszavonható. Mi a megoldás? Hogy tudunk biztosra menni, hogy el lehessen adni a lakást?
2007. júl. 31. 10:18

Pokesz!

Szerintem a rendőrséget érdemes megpróbálni, mert a papírok a Ti tulajdonotok és mindegy mit csinál a könyvelő, mert az APEH és minden bíróság szerint a Bt-ért minden esetben az ügyvezető a felelős. Pl: ha a könyvelő elrontotta a bevallást azért is az ügyvezető a felelős.

És már most keresnék új könyvelőt!

Majd írd meg a fejleményeket. Füzike

92. Pokesz
2007. júl. 31. 10:09

Ez egy kérdés-kérés, amivel nem tudom kihez fordulhatnék, és kérdéses, hogy a joghoz tartozik-e, de megpróbálom.

Apáméknak van egy kis Bt-je, és van-volt egy könyvelőnk, aki nem adja ki a papírjainkat, nem veszi fel a telefont, nem nyit ajtót stb. Már az Xedik pénzbírságot kaptunk ma az APEH-tól, és elég volt. Mit lehetne csinálni????

A Rendőrség házkutatás néven kiszállhat és elkobozhatja az iratainkat?

2007. júl. 30. 17:28

Sziasztok

Egy kis jogi segítségre lenne szükségem.Kismama vagyok és tömblakásban lakom,a fölöttem lakó állandóan az ablakban cigizik,és a hamu,füst be jön a lakásunkba nyitott ablaknál.Megpróbáltam vele beszélni de felvolt háborodva.Nem számít ha be jön a füst mert a rokonok is cigiznek mellettem és ezért nem szólok nekik sem,de én attól félek hogy egyszer leég a lakásom mert ha hamu be jön akkor parázs is,és persze van amikor kidobja a cigi csikket is.Mielőtt leégne a lakásom jogi úton ezt hogyan tudnám megakadályozni,hogy ezt ne csinálja.Megköszönném minél több segítséget mindenkitől.

Üdv Hajnal83

90. szika (válaszként erre: 89. - Kereső1)
2007. jún. 6. 09:35

Én teljesen megértem... És pont ettől vagy nagyon kemény helyzetben. és pont emiatt a sarokba szorított, zsarolós helyzet miatt lógatnám fel az össze ilyet.

Ugynis a legtöbb anya pont ezért nem lép...és azoka szemetek ezt pontosan tudják.

Megértelek, és nagyons sajnálom. De aza lénye, hogy te nagyon szereted a gyerkőcöket, és ők ezt pontosan tudják. :D

89. Kereső1 (válaszként erre: 87. - Szika)
2007. jún. 5. 15:21
Megfontolom. Ha feljelentem, akkor a még meglévő igen csekélyke esélye is elvész a gyerekeknek, hogy valaha apjukként keresse meg őket.Érthető ez valamennyire?
88. szika (válaszként erre: 86. - Xvx)
2007. jún. 3. 23:43
Nagyon szívesen.
87. szika (válaszként erre: 85. - Kereső1)
2007. jún. 3. 23:43

nem is ezen múlik...de szerintem azért ne halogasd őket tovább. Mármint a rendőrséget. Legalább időben leszel.

Tényleg nem az a gond, hogy nem vetnek be nagy erőket, de a nincs semmi nyomon elég nehéz elindulni. Én olyankor, amikor már, mint írtad a kettőtök nyomoraa tét, nem nagyon filóznék azon, hogy apa, avgy nem apa az ilyen. A gyereked eltartása a fontosabb, ha apuci egyébként is szarik rá, bocs, hogy ezt írom, akkor mindegy neki, hogy keresteted -e őt a rendőrséggel.

Én iylen esetben már azt is fontolóra venném, hogy tartás elmulasztása miatt (ami bűncselekmény) feljelenteném őt... megérdemelné, és akkor nyilván a nyomozóknak is lenne jogalapja keresni őt.

86. xvx (válaszként erre: 83. - Szika)
2007. jún. 3. 12:35
köszönöm
85. Kereső1 (válaszként erre: 84. - Szika)
2007. jún. 2. 23:01
Amikor utoljára "keresték" hivatalos ügyben, akkor nem volt semmilyen bejelentett lakcíme, sem munkahelye. Miután a tartozása egyre csak nő, nehezen tudom elképzelni, hogy önszántából jelentkezzen valahol. A rendőrséget a "legvégére hagyom", mert mégis csak a gyerekeim apja. Amúgy én sem hiszem, hogy megtalálnák. Nem valószínű, hogy nagy erőket vetnének be egy gyerektartást nem fizető keresésébe.
84. szika (válaszként erre: 81. - Kereső1)
2007. jún. 2. 19:46

Próbáltad már a rendőrségen bejelenteni az eltűnését? Mert elvileg legalább azt meg tudják mondani, hogy merre lehet, ha volt szabálysértése, ideiglenes lakcíme, esetleg büntették valamiért...iylesmi. Egy próbát megér.

Sajnos számos a tiédhez hasonló esettel találkoztam. 95%-ban nem volt eredménye a keresésnek..nagyon sajnálom. HAtalmas szemét patkány az ilyen "apa".

83. szika (válaszként erre: 82. - Xvx)
2007. jún. 2. 19:44
Tartásdíjat csak akkor kaphatsz, ha a szeretőd teljes hatályú apai elismerő nyilatkozattal a magáénak ismeri el a gyereket, vagy bíróság ítéletében mondja ki, hogy az övé a gyerek. Ha elismeri, akkor is meg kell állapíttatni a tartásdíjat, ami valószínűlega 3 meglévő gyerek miatt akkor sem lesz túl magas, ha egyébként apuci nem keres rosszul. Ugyanis a fizetése 50% -ig a 4 gyerekre arányosan állapítja meg a bíróság, és abből a tiéd annyit kapna, amennyi kb a fizetése 50%ának a negyede...de 12-14 ezernél többet nem igazán szoktak megállapítani..max az ő jóindulatán múlik, hogy ad e többet, vagy segít e valahogy...de ebben meg tapasztalatom alapján nem igazán lehet megbízni...
82. xvx
2007. jún. 2. 18:26

sziasztok , nekem is lenne egy problémám...

terhes vagyok a szeretőmtől, aki hézasságban él és van 3 gyermeke. magas jövedelemmel rendelkezik. kérdésem h kaphatok e tartásdíjat és ha igen mennyit?

2007. máj. 25. 12:49
Sziasztok! Szeretném megtudni, van-e még jogi vagy egyéb lehetőségünk az alábbi ügyben! Három kislányomat nevelem egyedül.Egyikőjük súlyosan fogyatékos,vele vagyok Gyesen. Az apjuk 2,5 éve "eltűnt",tetemes tartásdíj tartozást hagyva maga után.Az állam általi megelőlegzés jövő év április elején lejár. Meghosszabbítani nem fogják, mivel a volt férjem tartózkodási helye továbbra is ismeretlen. Próbáltam keresni őt az interneten, de még semmi nyoma. Magánnyomozót nincs pénzem fogadni. A fogyatékos gyereket semmilyen intézménybe nem veszik fel értelmi képességei miatt, tehát elhelyezkedni nem tudok. Mit tehetek még a hátralévő néhány hónap alatt,hogy ne süllyedjen nyomorba a családom?
80. bige (válaszként erre: 78. - HBKati)
2007. ápr. 3. 06:25

szia!

szerintem nem kell bejelenteni, elég, ha ugyanaz a lakcím, és akkor egy idő után automatikus a dolog. ..de hogy mennyi idő után - azt nem tudom

79. KGyula
2007. ápr. 3. 02:17

Hát... Nem tülekednek a segítőkész portállakók (vagy portál-lakók, eseteg portál lakók).


Privát üzenetben, teljesen díj- és költségmentesen próbálok segíteni. Csak ha nem sürgős (mint tudjuk: emberemlékezet óta be vagyok havazva). Persze, csak ami egy "rossz" büntetőjogásztól tellik...

78. HBKati
2007. márc. 20. 18:22
Sziasztok!KIs segítségre lenne szükségem,ha valaki tájékoztatni tudna az élettársi kapcsolatról:be kell-e jelenteni,mint valamikor régen,ha igen hol,az élettársi viszonyban élők is ugyanolyan vagy hasonló elbírálás alá esnek-e mint a házasok(ház vagy lakásvásárlás esetén például).Köszönöm Kati
77. rea34
2007. márc. 13. 02:28

Sziasztok!


Idézném 50. altwien1-et 2006-12-19 16:00 "Sziasztok! Szeretném megtudni, hogy kötelezhető-e az a szülő, akinél a gyermek van, hogy a tartásdijjal elszámoljon!"


Persze tudom én, hogy kell a rezsire az ételre, a ruházkodásra meg ilyenek. A gond az, hogy a párom volt felesége ezeket nem igazán adja meg a két gyereknek akik a válás után vele maradtak (13 és 15 éves lányok). Most jelenleg a minimum összeget gyermekenként 15-15 ezer forintot fizet havonta. A bírósági végzésben havi 40% van a két gyermek után megállapítva, de a minimum fizetendő havi 30 ezer a két gyermekre. A baj az, hogy a gyereken akkor van új ruha, ha mi veszünk nekik, az a gyerekek közül az lakik jól otthon (anyukánál) aki előbb hazaér... stb.

Ha megkapná a 20-20%-ot gyerekenként, akkor ugye havi 10 ezer forinttal kapna több gyermektartást. A gyakorlat azt mutatja, hogy amit kap azt nem a gyerekekre költi, mitöbb nem is neveli őket úgy ahogy kéne. A nagylánynak múltkor azt mondta, hogy minden ráköltött forint kidobás és hogy menjen oda ahová akar - ezt abban a tudatban mondta neki, hogy a gyermek depressziós volt kb. 1,5 éve!!!! (megjegyzem pszichológiai asszisztens és gyógypedagógus a végzettsége, most készül másoddiplomára -szerintem minek a papír, ha az életben nem tudja alkamazni?...) Hát ő hozzánk jött egy pár napja és szerettel fogadtuk - szeretem én is mind a két csajt :-). A kisebbik lánnyal kapcsolatosan a nagymamát mindig megkérdezik, hogy nincsen ennek a kislánynak anyukája, hogy állandóan az utcán van?! Hozzáteszem, hogy a lányok nem szeretnek otthon lenni, inkább nálunk, csakhogy mi sem állandóan vagyunk itthon, de nem amiatt a dolgok miatt amit kapnak, hanem mert nyugalom van, nálunk nincsen idegbetegeskedés és nyomott hangulat. (Hozzáteszem havi szinten bőven többet költünk a gyerekek ruházkodására, mint a hiányolt tartásdíjkülönbözet- nem számítva az olyan apróságokat, mint mobiltelefon mindkettőjüknek, számítógép stb.)


Váláskor megállapodtak, hogy amivel anyuka tartozik 600 ezer Ft-tal azt kamatmentesen adhatja meg több év után is. Ez a mai napig nem történt meg. Ezen kívül a párom a váláskor otthagyta a lakást teljes berendezéssel, mert nézte a gyerekeit... ( Az én volt férjem nem ilyen volt, de az egy másik történet...)


Most anyuka például azzal állt elő, hogy a kisebbik lánynak azért nem vesz cipőt, mert " Apátok nem ad elég pénz" felkiáltással...ez annyira szomorú...ez rosszul esik az apjuknak főleg és nekem is. Nem az a baj hogy sajnálva van anyukától a gyerektartás, hanem hogy nem ténylegesen a gyerekere van költve...ahogy írtam is még a legelején.


Hogy forintosítsuk a dolgokat: a volt nejének a fizetése havi nettó kb. 120 ezer forint (ez a közalkalmazotti bértáblából simán kiszámolható)+ az emelt szintű csp. ami 24 ezer forint + a 30 ezer forint gyermektartás, ez összesen havi 174 ezer forint.Mi is neveljük az volt házasságomból született kislányomat aki 10 éves. A volt férjem a fizetése havi nettó 220 ezer forint, amiből ad 20 ezret, de én nem háborgok, mert tudom ő is a gyerekre költ elég sokat, vesz neki ruhákat, elviszi néha kirándulni és mindenféle "hülyeségeket" amire egy 10 éves kislánynak égető szüksége lehet. Azzal tisztában vagyok, hogy nem mindenki gondolkozik úgy, ahogy én, de én a gyerek érdekeit nézem - legalábbis úgy érzem.

(Nálunk ez a forintosítás úgy így néz ki: párom keres havi 70 ezret+az én fizetésem ami 60 ezer+a családi pótlék 11 ezer+ 20 ezer a gyt., ez mindösszesen havi 161 ezer forint. Nekünk is vannak törlesztő részeleteink, mi sem dőzsölünk...)


Most hogy leírtam a konkrét tényeket ismét felteszem a kérdést : kötelezhető-e az a szülő, hogy akinél a gyermek van, hogy a tartásdíjjal elszámoljon?

Remélem tudtok valamilyen jogi utat/módot arra, hogy így legyen és a gyerekek megkapják azt ami jár nekik. (Ezek sajnos csak a piszkos anyagiak, az érzelmi résszel anyukát nem lehet elszámoltatni -sajnos. Az anyai szeretetet akárhogyan is akarom nem tudom pótolni annak ellenére, hogy megbíznak bennem és elfogadják a tanácsaimat és úgy gondolom szeretnek is.)


Várom válaszotokat: Rea

76. Manhattan22 (válaszként erre: 75. - 1a50c86bb0)
2007. márc. 10. 00:00
Köszönöm! Az volt! :)
75. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 74. - Manhattan22)
2007. márc. 9. 23:59
Hat ehhez igazan gratulalok, nehez kierdemelni kulonosen egy kamasztol ezt ;)
2007. márc. 9. 23:29

Igen, de nem az első pillanattól. De, nem erőltetve lett, hanem, mikor úgy érezte, úgy hívott.

16 évesen, karácsony előtt az ölembe borult, s sírva mondta, hogy nekem te vagy az anyám. Asszem, kevesen kaptak akkor szebb karácsonyi ajándékot. Hozzátartozik, hogy olykor-olykor megy az anyjához, nem szakadt meg a kapcsolatuk, ami, szerintem is helyes!

73. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 72. - Manhattan22)
2007. márc. 9. 23:22
A kisfiu Anyunak szolit teged? Hogyan rendezte ezt az egeszet le magaban?
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook