Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kis jogi segítség fórum

Kis jogi segítség (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6
2009. júl. 6. 20:57

Üdv mindenkinek.

Szeretném megkérdezni,ha Gyed alatt Gyesre váltok, és ha ez egy idő után nem jó akkor vissza lehet menni Gyedre? Köszönöm előre is válaszokat.

131. bunora
2009. márc. 27. 19:30
Sziasztok! Jár még erre valaki?Idén májusban fogok államvizsgázni szociálpedagógusként.Jelenleg gyermekvédelmi asszisztensként(felsőfokú OKJ végzettség) dolgozok nevelőotthonban.A munkahelyemen nemrég volt pedagógusi álláshely üresedés, de a főnököm azt mondta engem csak akkor lehet kinevezni a törvény szerint, ha megvan a diplomám.Ez valóban így van? 14 éve dolgozok a jelenlegi munkakörömben.Nem egyértelmű a törvény számomra, tudja valaki, hogy valóban meg kell várni a diplomát?
2008. nov. 10. 19:33

Sziasztok! Lehet hogy nem ide tartozik de jó lenne ha valaki hozzá tudna szólni jogilag ehhez a témához is! Biztos utazott már mindenki ilyen-olyan ügyből kifolyólag jegy ill bérlet nélkül a bkv járatain és talizott elennőrrel! Hát én is találkoztam még 2006-2007ben!

És most jött az ügyvédi felszólítás, hogy fizessek be X ezer ft-ot mert ekkor és ekkor itt és itt bizonyos járatokon jegy ill. bérlet nélkül utaztam!

De persze a bkv-tól nem kaptam semilyen formában felszólítást a 2 év alatt! Arról nem is beszélve hogy "a BKV Zrt. Álláspontja szerint az állampolgári jogok országgyűlési biztosa által általánosságban hivatkozott 20/1981. (VI. 19. ) MT rendelet egy éves elévülési szabálya csak a BKV Zrt. Által autóbusszal, trolibusszal és villamossal végzett személyszállítási tevékenység esetében alkalmazandó. " TEHÁT A KÖVETELÉSÜK JOGTALAN! MINDENKIT NAGYON SZÉPEN KÉREK HOGY FIGYELJEN ODA HOGY MIKORI A BÜNTETÉSE ÉS MIN UTAZOTT MERT A FÖLD ALATT KÖZLEKEDŐ JÁRATOKRA VISZONT MÁR MÁS PAPRGRAFUS VONATKOZIK: "Ezzel szemben a földalatti vasút, a metró, a fogaskerekű és a HÉV útján végzett személyszállításra – eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában – a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény ( a továbbiakban: Ptk. ) általános elévülési szabályát kell alkalmazni, amely alapján (Ptk. 324. § (1) bek. ) az elévülési idő 5 év. "

129. filmes (válaszként erre: 123. - Rika)
2008. szept. 8. 21:54
Ez a gyámhivatal hatásköre. Ha nem sikerül ott normalizálni a helyzetet, sajnos nem lehet a bíróságot kikerülni, mert akkor ott kell kérni a kapcsolattartás szabályozását. A nagymama akkor kérheti a láthatást, ha a gyereek nála van elhelyezve hivatalosan.
128. saidka
2008. szept. 7. 01:56

Sziasztok

Remélem valamelyikőtők tud segiteni !Naon hálás lennék!Nagyon kéne a segitségetek!A családal összegyüjtötük a pénzünket és vetünk egy családi házat mivel a panelt kinőttük!Találtunk is egy szép kis házikot ami mindenkinek nagyon tetszet,nem is volt vele nagyon sok munka ezért gondoltuk hogy a padlást megcsináljuk rendes szobáknak!Mentek a dolgok szépen az engedélyeket lassan bár de megkaptuk majdnem mindegyiket!Na igen itt jön a probléma!Már csak a tűzóltóktól kellene megkapni az engedélyt és akkor karácsonyra be is költözhetnénk!De a tűzóltóság elvárja tőlem hogy saját pénzből az utcába csináljak tűzcsapot és csak akkor kapom meg a hozzályárulásukat!Miközben a szomszédos lakások is mond olyanok mint a miénk magaságra stb. Lehetséges ilyen? Vagy ez hogy mükődik?Próbáltam egy két lakoval beszélni de nem nagyon segitő készek hogy összedobjuk a pénzt a tűzcsapra!Ezért most fogalmam sincs hogy mit csináljak!Lécci segisten valaki!

2008. aug. 8. 15:32

Nem tudom, ki tud segíteni. Apám meghalt 2006-ban. Rám hagyta az autóját í8öreg Suzuki) megterhelve a felesége, - aki nem az édesanyám, nem is beszélünk,- haszonélvezeti jogával. Ezek után a mai napig jönnek a büntetések parkolásról, gyorshajtásról,hiányzó autópálya matrica miatt.

Ugyanis hiába kértem több alkalommal, hogy irassa be magát üzembentartónak, nem volt rá hajlandó.

A nő egyébként alkoholista, apámnak is sok baja volt vele. Én nem vagyok hajlandó fizetni, hogyen ugyan a nevemen van az autó, nincs nálam, apám halála óta nem láttam. Ilyenkor mi van?

126. kingi7
2008. júl. 24. 15:58
Valaki jártas büntetőjogban? Kellene egy kis segítség
125. 69abd4fa9b (válaszként erre: 124. - Hajnal83)
2008. máj. 15. 14:13
Szia.Én egy hete adtam be a válópert.Nem fogadtam ügyvédet csak bementünk a biróságra ott elmondtuk mit akarunk.Kellett hozzá a személyim és 12000ft értékü illeték bélyeg amit előtte megvettünk a postán.Azután egy titkár behivott a z irodába,felvette a jegyzőkönyvet és annyi.Azt mondta egy hónap mulva tárgyalás.Ha közös megegyezés van akkor szerintem nem kell ügyvédre költeni,akkor van gáz ha valamin meg kell egyezni például közös ház gyerek és nincs egyetértés,na akkor biztos szükség van ügyvédre is.
2008. ápr. 14. 17:19

Üdv mindenkinek

Segítségre lenne szükségem.azt szeretném tudni hogy egy váláshoz mindenképp ügyvédhez kell fordulnom.azt hallottam hogy elég ha be megyek a városi bíróságra ,és ott kérek egy váláshoz szükséges papírokat,és nem kell ügyvédet fogadnom.egyszóval hogy zajlik az egész,és hogyan lehet megoldani hogy ne kerüljön annyi költségbe a válás.Köszönöm előre is válaszokat.

123. rika
2008. márc. 20. 07:54
Segítségre lenne szükségem. A testvérem elvált a feleségétől és az ex nevelei a keresztfiamat. Van köztük néma anyagi gond. És erre hivatkozva a testvérem exe nem adja oda a keresztfiamat sem az apjának, sem nekem, sem a mamának. Hónapok óta nem láttuk a keresztfiamat. Mit lehet tenni? Úgy tudom a nagymama is kérheti a kötelező láthatást. Ez igaz? Mi az útja. Légyszi segítsetek.
122. poiuyt
2008. márc. 19. 13:57
Hello!, segítséget kérnék! Egy ismerős házaspárnál készfizető kezességet vállaltam 3 másik barátommal. A házaspár egy ideje nem fizet, így felszólítást kaptunk, ha mi nem fizetünk megszüntetik a szerződést, az ügyet jogi sikra helyezik, bírósági végrehajtást eszközölnek. A kérdésem az, hogy erről a bírósági határozatról mi kezesek kapunk -e valami levelet, vagy minden előztes értesítés nélkül, "ukmukfuk" egyszercsak beállítanak a végrehajtással megbízott személyek? Előre is köszönöm a választ! poiuyt
2008. febr. 29. 18:45

sziasztok

egy problémával zavarok, és kérdezni szeretnék, mert tanácstalan vagyok.:a barátomhoz költöztem 13-éves lányommal a barátom nevén van a lakás ő-törlesztette a részletet.ez 2,5-évig tartott amig én nála laktam. ez időre kérhetek vagy perelhetem azért hogy én is ott voltam és egy kasszán voltunk.tehát együtt fizettük a költségeket.jár-e nekem valami erre a 2,5-évre? fordulhatok biroságra?

köszönöm a segitséget."csillag"

120. erno24
2008. jan. 24. 22:07

Tisztelt szakértők!


A problémám az alábbi volna. Annó egy ismerősöm eladó lakását több magát ingyenesnek hirdető oldalon is regisztráltam, többek között az ingatlandepo.com oldalon is.

Azóta az ingatlan nem kelt el, és én meg is feletkeztem a feladott hirdetésekről, mígnem a mai nap folyamán egy majd 13000 forintról szóló számlát kapok kézhez az oldalt üzemeltető cégtől, mint az első 4 hónap díja.

Természetesen a szerződési feltételek közt szerepel hogy a hirdetés csak az első 30 napban ingyenes, de nem túl feltűnő helyen, így mivel az oldal magát ingyenesnek hirdette, ez el is kerülte a figyelmemet.


1. Semmilyen szerződést nem írtam alá természetesen, az oldalon az alábbi áll:

„A szerződés ráutaló magatartással jön létre, iktatásra nem kerül, de az elektronikus mentés és nyilvántartás megtörténik.”

Ennek ellenére kötelezhető vagyok-e az összeg kifizetésére? Mi lenne ha ezután minden ellenségemet regisztrálnám az oldalra? Ők is mind ki kéne fizessék a kiállított számlát?

2. Semmi nem figyelmeztetett a hirdetésem fizetősre váltására

3. A számlát csak jó fél évvel a hirdetés feladása után küldték ki, nehogy az ember az elfelejtett hirdetést vissza tudja vonni.


- Tehát a kérdésem az, hogy ezt a gusztustalanul lenyúló, az emberek feledékenységére és többoldalas ÁSZF-et végig nem olvasására szakosodott céget érdemes perelni?

- A kiállított számlát érdemes befizetni?

- Hozzáteszem hogyan igazolják, közöm van-e a hirdetés felkerüléséhez, és ezáltal kötelezhető vagyok-e a fizetésre?


A válaszokat előre is köszönöm, és mivel 8 napig be kellene fizetni a fenti összeget, kérem mielőbb válaszoljanak.

Üdv:N.Ernő

2007. dec. 10. 13:28
Mit lehet tenni,ha a volt menyem a fiam vezetékneve mellé a saját keresztnevét használta,így az újszülött gyereke a fiam vezetéknevét kapta,az új palija meg nem veszi a nevére.Engem nagyon zavar,hogy akárki gyereke a mi nevünket használja.Ja és a menyem szerint legalább nem mondják rá,hogy zabigyerek.
118. nyuszi3
2007. szept. 27. 12:47
Sziasztok! Ingatlan eladás és vétel illetékének ügyében tud segíteni valaki?
117. chemist
2007. aug. 23. 13:50
Köszönöm az információkat. Szerencsére kibékültünk és együtt folytatjuk az életünket.
116. szika (válaszként erre: 115. - Chemist)
2007. aug. 17. 21:09

Nehéz helyzet. nem a láthatás miatt. hanem azért, mert mégiscsak fontosak vagytok egymásnak. Először is azért küdj, hogy együtt maradjatok...én nagyon remélem, hogy így lesz.


Nos..jogi útra terelve a dolgokat (végre kedvenc családjogos téma):


1. Ha a viszony a szakítás ellenére jó marad, akkor még a szülés előtt terhes kiskönyvvel, igazolványokkal és közösen bevágtatni a lakóhely szerinti gyámhivatalba, és teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tenni. A gyermek születése után illik tartásdíjat fizetni, ha nem,a kkor anya a tartásdíj összegének megállapítását és a láthatás rendjének szabályozását kérheti a bíróságtól (egyébként utóbbit te is).

A gyermek születése után köthettek egyezséget szintén a gyámhivatalnál a láthatás rendjére vonatkozóan....de amennyiben ez megy cirkusz nélkül, felnőtt emberek módjára, nem szükséges.


2. a viszony elmérgesedik. Ekkor kérheted a bíróságtól az apaságod bírói ítélettel történő megállapítását. Ezt érdemes akkor elkezdeni, ha megszületik a gyerkőce...és akkor a bíróság orvosi vizsgálatokkal, tanúbizonyítással, vallomásokkal alátámasztott ítéleett hoz...jajj ez de szépen hangzik.

Kicsit hosszadalmas, macerás. Ezután szintén gyáhivatal..ugyanis meg kell állapítani a gyermek nevét. És szintén a tartással, láthatással kapcsolatos procedúra.


Ha valami bővebben rdekel, keress nyugodtan priviben is..segítek...de én azért továbbra is a békülésre szavazok...az lenne mindhármótoknak a legjobb.

115. chemist
2007. aug. 17. 11:25

Sziasztok.


Szeretnék érdeklődni és egy kis tanácsot kapni a magyar jogi viszonylatokban az apasági keresetekkel kapcsolatban. A helyzetem a következő:


A barátnőmmel közösen együtt éltünk hónapok óta egy nagyon jó párkapcsolatban, (nem vagyunk házasok). Múlt héten derült ki, hogy 4 hetes áldott állapotban van. A gyerek az enyém ez biztos, mert éjjel nappal együtt voltunk, ráadásul a munkahelyünk is azonos, stb. Mindenesetre, én elmondtam neki a véleményem, hogy várjunk a gyerekkel 1,5 évig (én 28 + ő 30 éves), amíg végre megkapom a diplomám, és addig legalább megalapozzuk a jövőnket, mert jelenleg egy fél lakás, és a nem 8 órás munkámból (mivel diák vagyok) nehéz lenne az élet, stb. Ő hajthatatlan, és meg akarja tartani a gyereket (2 gyermeke már van neki 4+7 évesek, korábbi kapcsolatából, de ők az apjuknál vannak), és arra hivatkozott, hogy az abortusz az bűn (evangelista gyűlésekre járt régen, stb.)

A gyermek témán összevesztünk (először amióta együtt vagyunk). El is küldött az otthonából. Másnapra átgondoltam a dolgot, és elmondtam neki: nehéz lesz az első 1,5 év míg meg lesz a diplomám, de vágjunk bele, és neveljük fel együtt a csöppséget (bár még 3 hónapos koráig semmi se biztos egy terhesség alatt). Időt kért, hogy átgondolja a dolgot, mármint hogy együtt küzdünk tovább az életben (a gyereket mindenképp megtartja)

A kérdésem a következő lenne:


Amennyiben útjaink elválnak a jövőben, akkor kérhetek-e legalább láthatási jogot a gyermekemhez? Mert szeretnék törődni vele, illetve mégiscsak az én gyermekem is lesz, egy rész belőlem, ezért ha úgy alakul foggal-körömmel harcolni szeretnék érte, amennyire lehet.


Válaszaitokat előre is köszönöm.

114. Pokesz (válaszként erre: 112. - Füzike)
2007. aug. 7. 21:10
Hmm
113. Ági28
2007. aug. 7. 08:20
Nos ez a mai MAGYAR JOGRENDSZER! Te kis pöcs adófizető csináld amit a törvény előír! De ha sérelem ér ne csinálj semmit! Nyalogasd a sebeidet és örülj ha életben maradtál! A családomban van egy bírósági ügy. Mi lennénk a felperesek. Végre egyszer :-) 2005 óta a tisztelt bíróság nem hajlandó kitűzni a tárgyalást valamilyen újabb és újabb gagyi indoknál fogva. Ha ők nem, akkor én miért éljek jogkövető magatartást?????????
112. Füzike (válaszként erre: 111. - Pokesz)
2007. aug. 3. 20:35

Én biztos megkeresném. Abból indulok ki, hogy nagypapám gondozói kirabolták nagypapámat, mi feljelentettük őket a rendőrséggen. Az egyik rendőr félre húzott és azt mondta:" a rendőrség nem fog kimenni csak pár hónapig leveleznek majd egy fél év múlva meg lezárják az ügyet. Én azt csinálnám a maguk helyébe, hogy magam keresném fel a gondozókat és személyesen elintézném dolgokat, csak annyira amennyire pont szükséges."

Na ehhez mit szólsz? Nem tudom lehet, hogy egyedi eset volt.

111. Pokesz
2007. aug. 3. 20:11

ez az! most tartozunk vagy nem?

hogy keresnéfd fel a nőt?

110. Füzike
2007. aug. 2. 20:05
Jó ez a fás duma. De akkor most tartoztok vagy nem? Persze ettől nem lesznek meg a papírok. Én komolyan felkeresném a nőt!!!!!!!!!!!!
109. Pokesz
2007. aug. 2. 19:46

Hát túlvagyunk az APEH-on, ahol van vmi 400ezres tartozás, de 400ezer plusz számla is, szóval elméletben nullán vagyunk. De mégsem. Akkor most mi van???

Aztán rendes volt ottr a tag azt mon dta jogos lenne a fellebezés és anyámék ma meg is írták, gondolom holnap beviszik vagy beküldik vagy nem tudom.

A fa testápoló lenne a legjobb ötlet, bár vassal dúsítva még az immunrendszernek is jót tenne.

108. Ági28 (válaszként erre: 92. - Pokesz)
2007. aug. 2. 10:50
Nekünk a rendőrség nem csinált semmit! Azt mondták ez még nem bűntény. Próbálkozzunk, hátha megunja. Csak a könyvelő dunakeszin lakott mi meg budán. Járj ki minden nap.Köszi. De nyugi, lehet h ez csak a dunakeszis rendőrnek volt így.
107. Ági28 (válaszként erre: 94. - Rika)
2007. aug. 2. 10:48
Bíróság kötelezheti hogy egyezzen bele. Mert ha nem akkor neki kell megfizetni felétek a titeket megillető összeget, abból ha sikerülne eladnotok. Azaz meg kell vennie tőletek, ha nem akarja eladni. Tudomásom szerint ez így van. Majd írj mi a helyzet
106. Ági28
2007. aug. 2. 10:45
Nekünk is volt egy cégünk, aminek a könyvelését eltüntette a könyvelőnk. Az apehnál annyit mondott egy pasi, hogy vegyünk neki fa testápolót! Mármint baseball-ütőt. Köszi. Hiába pereskedtünk, dunakeszin volt a tárgyalás és a könyvelőnk nővére volt az ügyvédje. Aki persze "ismerőse" volt a tisztel bírónőnek! Szóval a pert cseszhettük. finoman szólva. Ja és már évek óta lezárult az ügy, a tisztlet bíróság a mai napig nem küldte el az iratokat, és elvileg járna vissza pár fillér illeték, amiről szntén nem kaptunk semmit, csak amit az utolsó tárgyalási napon mondott bírónéni, hogy majd így és így visszakaphatjuk. Azóta is kapjuk. Nem futottunk utána. legyen vele boldog. De gusztustalan, hogy mit meg nem engednek meguknak! Az apeh azt mondta ők azért nem tesznek semmit mert ez bizalmi ügy a cég és a könyvelő között. De kérdem én: honnan kellene tudnom előre h a könyvelőmnek nem tetszik ha nyereséges a cég, amiért z apám hülyére gürizi magát, ő meg a számítógépe mögött görnyedve agyal, hogyan toljon ki velünk??? Legszivesebben megverettem volna, de már agyilag teljesen megzakkant a nő, nem lenne értelme tovább rontani rajta. Ja a legjobb telefonon zaklatott, hivogatott és nem szólt bele! Még ő volt megbántva! Jó mi?
105. szika
2007. aug. 2. 10:35
meg kellene próbálni bemenni a rendőrségre, előadni nekik a helyzetet..és hogy szükség lenne az iratokra, ugyanis addig folyamatosak a bírságok. És véleményem szerint megállna a hűtlen kezelés, mint bcs. a könyvelővel szemben, és polgári peres úton pedig be lehetne hajtani rajta az okozott kárt..azért ezek már nagy összegek, én semmiképp nem hagynám annyiban.
104. Pokesz
2007. aug. 2. 10:03

Ez nem dobott fel....bár felmenőim ma szabit vettek ki és a APEH központjába mennek...

De hihetetlen tudjuk hol lakik és hogy bent van a házban, akkor onnan hogy lehet kirobbantani???

Van egy két ötletem de illegálisnak tűnik...

103. Füzike (válaszként erre: 101. - Pokesz)
2007. aug. 1. 21:02
Teljes mértékben egyetértek Szikával! A Bt-ben minden vagyonoddal felelsz , ház ,kocsi, ló......, viszont a kft-nél csak amit bevittél.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook