Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kis jogi segítség fórum

Kis jogi segítség (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6
2017. okt. 13. 11:54
Jogi segítséget szeretnék kérni! Ha valakinek segíteni akarunk és az interneten szeretnénk neki adományt gyűjteni (tárgyakat), ezt megtehetjük-e? Kell-e hozzá engedély. Ide mindenki a nem használt tárgyit tenné fel licitálásra (kis összegek), amit aztán közösen adományban felajánlanánk! Milyen szabályai vannak ennek?
2013. márc. 25. 10:13
A freemail már nálam is jó :)
160. globus (válaszként erre: 159. - Anonima83)
2013. márc. 25. 08:55
A freemail viszont működik.
2013. márc. 25. 08:52
Köszönöm, kedves Tőled,hogy válaszoltál! Én már azt hittem, én rontottam el valamit!
158. globus (válaszként erre: 157. - Anonima83)
2013. márc. 25. 08:47
Szia, nem működik nálam sem.
2013. márc. 25. 08:37

Sziasztok! Van köztetek olyan, akinek be hozza a jogiforum.hu weboldalt a gépe? Nem tudom, mi történhetett, de tegnap este óta leblokkol a gépem, ha arra az oldalra szeretnék belépni, pedig azelőtt sosem volt ilyen...És a freemail-el is ugyanez a helyzet. Pont most történik ez, amikor nagyon fontos választ várok. :(

Megköszönném, ha valaki esetleg tudna válaszolni!

2013. jan. 11. 15:36

Segitség kérés!

elszeretnék válni de nem lessz vagyonmegosztás sem meg gyermek elhelyezés sem mert ebböl a házasságból nincsen gyermekem , kb mikorra mondják ki a vállást? közösmegegyezéssel válunk el már nem is élűnk egyűtt, elköltöztem tölle.elöre is köszönöm szépen a segitséget.

155. secrety
2012. dec. 11. 19:56

Segítég kérése!

Sziasztok!Ingatlan referensként dolgozom és sajnos belefutottam egy olyan bérbedás ügyletbe, hogy az én ügyfelem és a tulajdonos a hátam mögött akar szerződni,mivel nem akarja kifizetni a jutakékomat.

Megtekintésit írattam alá az ügyféllel,említettem is nekik,de nem tudom, hogy a valóságban lehet-e ezt érvényesíteni, vagy mit tehetek?Valószínüleg számlás(legalábbis részben )lesz, úgyhogy azzal már nem érvelhetek,hiszen akkor hivatalos a dolog.

nagyon bánt,mert én dolgoztam meg érte, és nekem ez a 120 ezer Ft nem kis tétel.

van ötlete valakinek???

előre is ksözönöm!!!

154. Regin_a (válaszként erre: 148. - Akymo)
2012. okt. 18. 17:32
A leendőböl nem, csak ha valós lesz és akkor is, ha jól tudom, 44% erejéig és gyes-csp hasonlókbol úgy tudom nem lehet levonni
153. Regin_a (válaszként erre: 152. - Regin_a)
2012. okt. 18. 17:30
végek= CÉGEK
152. Regin_a (válaszként erre: 149. - Lio78)
2012. okt. 18. 17:29

2013-ig ujbol be kell jelenteni a végek bizonyos adatait a NAV-hoz

Telephely , székhely csak saját tulajdon lehet, vagy ügyvédi ellenjegyzéssel és bérleti szerződés mellékelésével lehet bérelt ingatlan is

2011. évi CXCVII. trv


Egy bejelentés mehet a NAV felé. Még feltételezhetik hogy zsebbe kapsz bérleti díjat, oszt' rádverhetik az "elmaradt" szja-t


[link]

151. Regin_a (válaszként erre: 150. - Dopic)
2012. okt. 18. 17:19

Nem az anya, hanem ez a trv.

1952. évi IV.trv. Pert kell inditanod az apaság vélelmezése ellen

150. Dopic
2012. okt. 18. 16:55

Üdv mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni!

Kb másfél éve különélek a feleségemtől bár még nem váltunk el de folyamatban van!!

Viszont ő közben teherbe esett! És éppen ma mondta hogy beszélt valamilyen hivatallal és azt mondták hogy mindenképpen az én nevemre kerül a gyermek! És ha szeretném ezt elkerülni akkor csakis bírósági úton lehetséges!?? Én úgy tudom hogy az anya dönti el hogy kinek a nevére anyakönyvezik az újszülöttet!?

149. Lio78
2012. jún. 22. 08:55

sziasztok

abban tud valaki segíteni hogy van egy Kft. az utcánkban aki a mi nevünkre a tudtunk és logikusan beleegyezésünkön kívül a székhelyét a mi címünkre jegyeztette. Erre merő véletlen jöttünk rá, de most mit tudunk csinálni vele? hová kéne menni hogy rendbe tegyük? Mert a cég magyarul röhög a pofánkba és nem csinál semmit. 2006 óta ....

148. Akymo
2011. júl. 22. 22:33
Segítségre lenne szükségem.Ha valakinek jogerősen végrehajtás alatt álló ügye van, de lakása , állása, nincs akkor a leendő bejelentett állásából azonnal levonásra kerül a végrehajtás?
147. Sensitiv (válaszként erre: 145. - Casarel)
2011. máj. 4. 08:15

attól, hogy ki van adva a lakás még eladhatja. az tény, hogy a bérbeadó alaposan megtévesztett téged. és ha ebből kifolyólag károd van, azt érvényesítheted végső esetben a bíróságon.

a határozatlan idejű szerződést fel lehet mondani bármikor.

ha netán szerződésszegésre alapított azonnali hatályú felmondás nem is volt érvényes, attól még a határozatlan idejű bérleti szerződést a bérbeadó 15 napos határidővel bármikor felmondhatja.

jogos követelésed van, de ettől függetlenül a lakásba nem maradhatsz, mert a szerződés felmondás útján megszűnt. viszont ameddig ott maradsz, addig a bérbeadó addig arra az időszakra kérhet tőled használati díjat. jobb mielőtt onnan elmenni és utólag érvényesítsd a károkat.

a kaucióval pedig el kell számolni.

146. Rózamari (válaszként erre: 145. - Casarel)
2011. ápr. 18. 13:27

Szia, itt is nézelődj, van lehetőséged!

[link]

145. casarel
2011. ápr. 14. 14:44

Sziasztok,Jó Napot Kívánok!


SOS Segítséget kérek!

2011.Március 29.-én albérleti szerződést írtunk,kibéreltem egy házat,odaadtam a 2 havi kauciót,minden hónap 10.-én kell fizetni a havi bért.


Április 1.-én hív ,hogy terhes lett a barátnője ,és nem tudja 1 évre csak ,max. augusztus ,szeptember végiig kiadni,határozatlan idejű a szerződésünk .

Nem örülök ,de ez van .Április –2–3.-án megkezdtük a költözést. Délután hív ,hogy még ne költözzünk ,mert jön egy vevő házat nézni és lehet megveszi,Az ingatlanos közvetitőt lemondta a szerződés napján,de erőszakoskodott ,így a tutyi mutyi bérbeadóm megengedte.

Felvagyok háborodva ,hogy hülyének néz ,szórakozik velünk ,minden dobozban ,a régi bérlemény felmondva ,és költöznöm kell.Közlöm azonnal fizesse vissza a kauciót és kártalíntson,fu­varos kocsi megrendelve ,sőt 1 adag már úton volt.

Késő este visszahív ,költözzünk nyugodtan ,mert lehet megse veszi a vevő,és ha igen akkor majd több hónapot megbeszélünk.

Vert helyzetben vagyok-költözünk.Mire a házhoz érünk amit már én bérlek napok óta ,nem tudok bemenni mert az ingatlanos és a vevők a tulajjal bent beszélgetnek ,több mint 40percet várok.

4.-én reggel jön a tulaj közli ,hogy eladja a házat (hitel van a házon -bár ez az Ő gondja ,és múszály eladni.) Átad egy felmondó levelet,írjam alá és ne gátoljam az eladásban .

Megvagyok döbbenve -ez idióta.Nem akar megérteni ,nekem pénzbe került ,hogy ideköltöztem és nincs pénzem újabb költözésre ,és dolgoznom kell ,hogy pénzem legyen .Akkor írom alá ha kapok 100000ft kártérítést agy segítséget a költözéshez-bérléshez . A nála lévő 70ezer pedig elszámolásra van amíg ki nem költözöm. 3 nap után felmond.

Esze ágában sincs fizetni,sőt idehozza az anyukáját hátha nyomást gyakorolnak rám ,és nem értk miért nem tudom az Ő problémájukat megérteni.

11.-én hétfőn ismét eljön ,közli hogy nem ad pénz és ma Ő eladja ,este ügyvédnél lesz.Lehet ilyet ??

Késő este felhív : ha adok pénzt amit kérsz mennyi idő múlva mész el ,mert a vevő költözni akar,mondom 30 nap,erre Ő ez már megint idő húzás.

Azóta semmi ,ma délelőtt 13.-án postás ,ajánlott levél nekem ,a tulajtól átveszem ,ismét felszólít hogy felmondott,7.-én mert eladja az ingatlant,

ill .én szerződést szegtem -azonnal felmond,mert 10.-én nem adtam az albérlet pénzt ,mindezt április 8. dátummal .

Ez az ember nem tiszta ,az ingatlanos (500 ezer jutalékért) ,az ügyvéd,és az anyukája ,hatására ,teszi ezt .

Most mit tehetek ? A felmondás akkor érvényes ha elfogadom ? Ki van adva a ház ,de ő eladhatja ? Itt nincs net lehetőség ,jelenleg ,vennem kellett egy mobil netet (internetes kereskedelemből élek)amire nincs szükség ha elmegyek ennek ködbére 60–70 ezer ft.

Ahhoz hogy elmenjek pénz kell ,és nem lehet egy családot ennyire hülyének nézni .

Kérem ,segítsen aki tud ,mit csináljak ?


Köszönettel !


Gabi

2011. márc. 12. 18:39

Nem tudom,hogy jó fórumot kerestem-e fel,de mélységes világfajdalmaban muszáj valakitől segítséget kérnem!


"Sajnos" túl jól neveltem a gyerekemet,aminek az a következménye,hogy céltáblának használják.Pár hete úgy szájonvágták a gimiben,hogy letört 3 foga.Ezt még lenyeltük,bár már akkor borzasztóan megviselt.Ami tegnap történt,az viszont túlmegy minden határon.Este egy szórakozóhelyen(ahova egy év alatt most ment el másodszor és utoljára)az egyik osztálytársa először gyomorszájon vágta,azután pedig egy égő cigarettacsikket elnyomott a fején.Pusztán azért,mert a gyerekem nem fizetett neki egy italt(jelzem még egyikőjük sem tölötte be a 18-at).Az osztálytársai nem igazán szeretik,mert "anyuci egyszem kicsi fia".Nem iszik,nem dohányzik és még tisztelettudó is a tanáraival.


A kérdésem:Mi a teendő??? Lehet-e a gyerekem szülői kérésre magántanuló?Ha igen,akkor ennek mi a menete?


Előre is nagyon köszönöm a választ.Egy borzasztóan csalódott és aggódó szülő.

2011. márc. 8. 21:02
Ja, még annyit. Amikor a férjemet anyja elküldte az apjához (mert ugye hétvégi láthatáson volt az apánál), egy levéllel a kezében küldte, amiről persze a gyerek nem is tudott, hogy mit írt benne. A levélben az anya leírta, hogy onnantól kezdve az apa gondoskodjon a gyerekről, neki más albérlete van, idézem "az élete így alakult", nem vár senkire, semmire. Ez jelentheti azt, hogy lemondott a gyerekéről?
2011. márc. 8. 20:06
Még egy kérdésem, hogy ha Pécsett lakik valaki, tud e bármilyen szeretetotthonról ,helyről , ahol ingyenesen befogadják. Otthonra nincs pénzünk, elhelyezni nem tudjuk, és nem is akarjuk, mert mindent leépít maga körül.
2011. márc. 8. 20:04
Sziasztok. Kérdésem a következő, nagyon fontos. Férjem anyukája alkoholista, férjem 14 éves kora óta albérletben élt, mert az anyja egyszerűen kitette. Most az anyjának élettársa van, mindketten alkoholisták. Az élettárs, most ki akarja dobni, nincs élettársi szerződés, és most ránk akarja sózni a gondozását. Kötelesek vagyunk eltartani? Vannak élő testvérei az "anyának", mert az ilyet nem nevezném anyának.
2011. febr. 20. 21:40
ok, megoldottam másképp. :)
2011. febr. 20. 20:49
Sziasztok! jogi tanulmányaimhoz kellene egy kevés segítség. Jó helyen járok?
2011. febr. 12. 20:33
65 év a korhatár, ezaz, h még 7 vagy 8 éve hátra volt.a 40évet én is hallottam már, csak azárt irtam ide, be, hátha van aki konkrétan jártas ilyenekbe, azért thx .
137. kingi7 (válaszként erre: 136. - Tonimcfish)
2011. febr. 12. 20:31
Én úgy tudom, hogy van az már, hogy 40 év ledolgozott munkaviszony után elmehet nyugdijba. És ha jól tudom, nyugdij előtt 5 évvel nem rúghatnak ki. Nem vagyok jogász...
2011. febr. 12. 19:38

sziasztok .

nekem elég nagy gondom lenne, remélem valaki tud ebben segiteni .


elöször is, anyukám vagy 12 éve rokkant nyugdijas , sajnos mindennel megmütötték már , de a sors kegyetlen, 3 honapja levágták egyik lábát, 2 napja pedig a másikat is, és hogy ne legyen semmi se egyszerü, apukámat 40 év munka után kirugták, a munkahelyéröl 57 évesen.


az lenne a kérdés, hogy nincs e valami mod rá , hogy valami korai nyugdijba menjen , és igy tudja anyukámat ápolni, segiteni neki, egyedül, teljesen esélytelen bármit is tennie. 24 orás felügyelet kell neki, ráadásul, veséje nem müködik, 2 naponta élete végéig dializisre kell járnia. én már nem lakom otthon ,de mindenben segitek nekik, de elég reménytelen a helyzet jelen pillanatban :(


elöre is köszönöm a segitséget .

135. kingi7 (válaszként erre: 133. - Hajnal83)
2011. jan. 8. 21:37

Nekem annó székely volt a párom, neki kb 3 év alatt sikerült a letelepedésin keresztül az állampolgárság. Szerintem most gyorsabb, főleg, hogy a gyermekeid is magyar állampolgárok.

HÍvd fel a Bevándorlási és Állampolgársági hivatalt.

A vizsga után pár hónap alatt megkapod. Hogy mennyibe kerül? Hmm na azt nem tudom.

134. Sensitiv (válaszként erre: 1. - Molntak)
2011. jan. 7. 12:17
mindenképpen kell írni az apehnak egy levelet. írd le a problémát nekik, és kérdezz rá arra, hogy mi a teeendő ebben az esetben. ha többet róttak ki rád, akkor vissza kell téríteniük az összeget.
2009. júl. 24. 10:53

Szlovák állampolgár vagyok, tartózkodási engedéllyel lakom 2004-óta itt.2004 óta férjnél vagyok, magyar állampolgárságú férjem, és 2 magyar-gyermekem van. Ahhoz, hogy én is magyar legyek mi kell hozzá, mit kell intéznem, hol, mi mennyibe kerül?

Olvastam a jogszabályokat mi szerint ahhoz, hogy magyar állampolgár legyek igazolnom kell, hogy alkotmányos alapismeretekből magyar nyelven eredményes vizsgát teszek. Olvastam még, hogy magyar állampolgárságot az eskü vagy fogadalom letételének követően megkapom, ez mind mennyibe kerül, mennyi időtartam, hogy az állampolgárságot megkapjam, és miket kell intéznem, hová kell mennem ezeket mind elintézni?

Köszönöm előre is válaszokat

Üdv.:Hajni

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook