Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kipróbált, isteni madártej receptet keresek! fórum

Kipróbált, isteni madártej receptet keresek! (beszélgetős fórum)


2011. máj. 25. 08:27
Sziasztok! Anyukámtól tanultam ezt a receptet, bevált. Hozzávalók: 2 l tej, 6 db tojás, 2 cs. vaniliás cukor, 6 csapott evőkanál kristálycukor, 1 csapott evőkanál finomliszt. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a liszttel, cukorral, vaniliáscukorral, kevés (1-2 dl) tejjel, félretesszük. A maradék tejet felforraljuk, közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük és a forró tejbe szaggatjuk, rövid ideig főzzük, kiszedjük (általában 2 adagban lehet kifőzni a galuskákat). A végén a tejhez hozzáadjuk a tojásos-cukros keveréket és felfőzzük. Ha kész levesszűrőn átszűrve öntjük a galuskákra. Egyszerű, de finom :-))
17. mamcuka (válaszként erre: 2. - F5848578d5)
2011. máj. 23. 22:55

Én pont így készítem, annyi különbséggel, hogy a tejbe teszek még jócskán őrölt fahéjat is és amikor már a habok is benne vannak, még a tetejére is szórok.

Mmmm. nagyon finom! Azt hiszem én is csinálok, úgyis rég volt.

2011. máj. 23. 22:06
Jaj, összefutott a nyál a számban :)))
15. e705905164 (válaszként erre: 14. - A14deb9047)
2011. máj. 23. 20:47
hát ez szuper:)köszönöm:)
2011. máj. 23. 20:38

Egy liter tej, 6-8 tojás fehérjéből kemény habot és tyúktojásnyi méretűeket beleszaggatok a forró tejbe. 1-2 perc forralás után megfordítom és utána kiveszem üvegtálba.

A sárgáját cukorral, vaníliás cukorral jó haboskra keverem. Amikor a tej már csak langyos, beleteszem és majdnem felforralom.


Nagyobb előre hűtött pohárba alulra 1-2 kanálnyit, rá 1-2 hab, krém és a tetejére reszelt csokoládé.

Van, aki tesz bele áztatott mazsolát. (Nem rontja el). Nyáron csak annyit csinálj, amit egy délután-este elfogyasztotok.

13. e705905164 (válaszként erre: 11. - Fddae7c03d)
2011. máj. 23. 16:35
én is azóta:S
2011. máj. 23. 16:35

Ha csak tojássárgájával csinálod, akkor vigyázz a felfőzéssel, mert egy idő után "kicsapódik" a sárgája, és nem lesz szép síma, hanem megtúrósodik.

Én állandóan kevergetem, s mikor a tetején 2-3x azt csinálja, hogy: buggy, buggy:)), akkor már veszem is le. De át is szűröm, mikor a habra ráöntöm.

A lisztes esetén nem megy így össze, de nem szeretem, mert olyan sűrű, kevésbé krémes, lágy.

11. fddae7c03d (válaszként erre: 9. - Salabakter)
2011. máj. 23. 16:34

nyami :)


gyerekkorom óta nem ettem madártejet.

2011. máj. 23. 16:34
no akkor mi a rendes recept?:O
2011. máj. 23. 16:32
Az igazi madártejhez nem kell egy csepp liszt sem,de pudingpor sem.Csak sajnos így drágább,mert 1 liter tejhez kell a 6 db tojássárgája,és csak az sűríti.De így mindennél finomabb is.
2011. máj. 23. 16:29

én liszt nélkülit szoktam

fölösleges bele liszt!

7. e705905164 (válaszként erre: 2. - F5848578d5)
2011. máj. 23. 16:24
na holnap csinálom is!
2011. máj. 23. 16:24
én is..imádom..de rég ettem..:(
5. f5848578d5 (válaszként erre: 3. - Pné Veronika)
2011. máj. 23. 16:13
Nálunk a pudingos variáció nem jött be. Nem ízlik nekik, mert nem elég retro az íze.
4. Pné Veronika (válaszként erre: 2. - F5848578d5)
2011. máj. 23. 16:12
Ehhez a mennyiséghez szerintem 1 cs. elég is...
3. Pné Veronika (válaszként erre: 2. - F5848578d5)
2011. máj. 23. 16:12
Az én receptem is majd' ilyen, de a liszt helyett én vaníliás pudingport keverek ki és azt főzöm össze a tejjel. Nem lesz olyan "lisztes", és vaníliásabb is. :-)
2011. máj. 23. 16:09

Hozzávalók:

1,5 liter tej

6 tojás

15 dkg cukor

liszt

vanília


Elkészítés:

A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot. A tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd hozzá a tejhez a másik felét is, tegyél bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd forrald fel. A tojások sárgáját dolgozd el a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával hígítsd fel ezt a keveréket, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik. Akkor húzd félre (szedd ki belőle a vaníliát), hagyd kihűlni, majd tedd a tetejére a galuskákat, s a tálalásig jól hűtsd be.

2011. máj. 23. 16:08

küldjetek nekem bevált madártej receptet!

neten annyi van,és nem tom melyiket csináljam!


köszi

19 hetes kismama

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook