Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt? fórum

Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
2009. jún. 3. 14:46

A légzésfunkcióról az a véleményem, hogy a rutin sokat számít, az eredmények egyre jobbak szoktak lenni. Általában akkor csinál valaki életében először légzésfunkciót, amikor beteg lesz. Itt még nincs rutin, az eredmény rossz. A későbbi javulást meg általában a gyógyszernek tudják be a dokik "lám, használ!", ami részben igaz is lehet, de ne felejtsük el, hogy az 5.-10. légzésfunkciónál már jól tudod, hogy kell "fújni". Én amikor már rutinos voltam, olyan eredményt produkáltam, hogy az asszisztensnő, aki a gépet kezelte el volt ájulva, hogy ilyen jó tüdőt még nem látott. Pedig a nehézlégzést akkor is éreztem, szubjektíve (és valószínűleg objektíve is, mivel a kiváltó ok nem volt megszüntetve) nem voltam jobban...


A szepszis, mint kiváltó ok elég gyanús. Elképzelhető, hogy akkor egy gócba befészkelődött a fertőzés, ami azóta is ezt csinálja veled. Sajnos a góckutatás nem egy egyszerű és biztos kimenetelű dolog. A tüdőgyógyászod valószínűleg nem fog biztatni. Megaztán egy rakás tesztet kéne elvégezni, vaktában, hátha... Mivel nekem szerencsére "véletlenül" kiderült az ok, ezért nem kellett "góckutatni". De a tipikus forrásokat (mandulák, fogak) érdemes jobban átnézetni ill. kritikusan kezelni (pl. időnként kicsit befájdul, de egy perc múlva el szokott múlni, nincs annak semmi baja).


További gyanús jel szerintem, ha nem rohamszerűen, intenzíven jelentkeznek a - akkor már nevezhetjük úgy - fulladásos rohamok, hanem pl. stabilan megvan. A szezonális és napszakos változást a levegő hőmérséklete és páratartalma is okozhatja, nekem pl. a meleg párás levegő tett jót, mert mindig úgy éreztem, mintha "kiszáradna" a tüdőm.


Nekem is negatív volt a Prick, háromszor is megcsinálták. A rutin vérvételen csak annyi volt, hogy a CRP-m volt egészen picit kint a sávból (Doki: "az nem számít" - amúgy végülis megértem) és - számomra - furcsán megugrott a koleszterinem (azelőtt nem volt magas), de erre meg szó szerint azt kaptam: "Jókat eszünk a kis barátnővel, mi?"


Ha a gócokat könnyű lenne elkapni, nem létezne az a szó, hogy góckutatás... Azt ne várd, hogy - maradva a fog példánál - pl. egy kívűlről ártatlan fogra valaki is vállalja majd azt a felelősséget, hogy azt tanácsolja: márpedig húzasd ki. Nekem annyival volt könnyebb, hogy időnként fájt is, ezért nem volt nehéz rászánnom magam.


Én mindig hosszan írok, de azért bocsi :-)

213. Cand Ida (válaszként erre: 198. - A9e1c02a7b)
2009. jún. 3. 14:43

Ne is mondd, amikor az ember saját magán tapasztalja ki a csodaszereket..rossz tapasztalatom is van bőven.


Nem, nem beszerezni nehéz, hanem a tenyésztés sokáig tart, hogy mire rezisztensek a baktériumok...minimum 6 hét, max. 8-9. Pedig jó lenne nem így nekimenni a nyárnak.


Neked melyik évszak vagy idő a legnehezebb és mikor vagy jobban? Összefügg valamivel?

212. Zarahell (válaszként erre: 210. - A9e1c02a7b)
2009. jún. 3. 13:54
Hát, igen, így tényleg nem egyszerű kisakkozni.. :)
2009. jún. 3. 13:49

Á, én nem merem kipróbálni a Theospirexet. Már a doki is mondta, hogy inkább ne vegyem be, mikor látta az EKG-m.


Jó, hogy írtad ezt.. Nekem semmire nincs allergiám elvileg, ezért is furcsállom a dolgot. Ráadásul itt Bettyboop is mondta (írta), hogy neki teljesen jó lett az Alvescotól. Viszont én már próbáltam a Seretide-et, a Symbicortot, írtak fel már antihisztamint, a refluxomra szedtem 2 féle savgyógyszert, de lényegében egyik sem csinált semmit ezzel a nehézlégzéssel. Most meg 2 hónapja Alvescozom. Elvileg most a légzésfunkcióm jobb lett, de olyan nagy változást nem érzek. Napközben minden ok, de délután-este minden nap kezdődik. Elvileg egyszer kell fújnom naponta, és már úgy is próbáltam, hogy délután, meg úgy is, hogy reggel, de semmi...

2 éve egy papír szerint szepszisem volt. Nem volt olyan komoly, csak 2-3 napig voltam intenzíven, de azt hallottam, hogy az tud rossz hatással lenni a tüdőre, szívre, májra, vesére.. Akkor a vesémből indult ki a fertőzés. Lényegében azóta vannak ilyen időszakosan előjövő nehézlégzéses dolgaim.

Viszont ez, hogy időszakosan van, ez nem inkább allergiára utalhat?

Mondjuk se a vérvétel, se a prick teszt nem hozott ki semmit, amire allergiám lenne.

Egyre többet eszembe jut, hogy lehet, hogy ez nem is asztma. De akkor mi lehet?

Hol lehet utánanézni ilyeneknek? Vagy nálad milyen vizsgálatokat csináltak? Mikre tippeltek?

Neten én nem sokat találtam, csak az alap dolgokat.. Hogy a gyomor, a szív, meg a súlyos gerincferdülés lehet még bűnös.

Bocs, hogy ennyit kérdezek, de annyira nem értem, hogy mi a fene lehet ez. Te meg annyi tapasztalatot gyűjtöttél (sajnos..).


ú, de hosszúlettem! :D

210. a9e1c02a7b (válaszként erre: 209. - Zarahell)
2009. jún. 3. 13:31
Nekem sosem volt rendes a ciklusom, úgyhogy nem tudom csinált-e valamit.
209. Zarahell (válaszként erre: 203. - Berenik)
2009. jún. 3. 13:24

Nem emlékszem, hogy Te mit használsz, de én pl az Alvescotól nem rekedek be.. Egy-két köhintés van, de annyi.

Viszont nem tudom, Ti hogy vagytok vele, nekem nagyon bezavarta a ciklusom.. Ez csak nálam van így, vagy más is tapasztalt ilyet?

208. Berenik (válaszként erre: 207. - Azmatics)
2009. jún. 3. 11:10
Örülök neki, hogy már rendben vagy! Én sem adom fel, megpróbálok 1-2 dolgot, ami talán segíteni fog.
207. azmatics (válaszként erre: 206. - Berenik)
2009. jún. 3. 10:55
Igen. :-) Ezek a tapasztalatok szerencsére már a "rossz emlékek" fiókban csücsülnek.
206. Berenik (válaszként erre: 205. - Berenik)
2009. jún. 3. 10:50
Most jutott eszembe, hogy Te írtad, hogy meggyógyultál ugye?
205. Berenik (válaszként erre: 204. - Azmatics)
2009. jún. 3. 10:49
Már nem használod, mert azt írtad, hogy berekedt?
204. azmatics (válaszként erre: 203. - Berenik)
2009. jún. 3. 10:21
Pedig ez úgy látom, teljesen általános. Nekem is berekedt a hangom, a nap végére pedig azt vettem észre, hogy szavak közepén "elhal", pedig azelőtt sose volt bajom a torkommal. Ezért sorozatban kapkodtam be a szopogató mentolos tablettákat, de igazán az se segített. Nekem szinte azonnal jelentkezett, ahogy elkezdtem fújni.
203. Berenik (válaszként erre: 202. - 4ab67f870d)
2009. jún. 3. 08:27
Már azt hittem, hogy csak nekem van ilyen jellegű problémám. Én jó pár hónapig jártam a fül-orr-gégét, hogy miért megy el a hangom, de nem találtak semmit. Míg végül kiderült, hogy a hörgőtágítóktól. De érdekes, mert amikor elkezdtem, kb. 6 hónapig nem volt ilyen problémám, és csak ezután jött ki.
2009. jún. 3. 07:50

Szia!


Nekem súlyos rekedtség, meg állandóan elmegy a hangom. De ne is várd, hogy ezt elismerjék, más betegektől és szakgyógyszerésztől tudom.

201. azmatics (válaszként erre: 200. - Zarahell)
2009. jún. 3. 00:34

Én azt mondanám, ha egyébként mondjuk esetenként megiszol egy erős kávét és érzed, hogy jobban lüktetnek az erek a halántékodon, szívdobogást érzel, akkor ne erőltesd a Theospirexet, vagy esetleg egy negyeddel próbáld ki először, aztán ha nem volt semmi baj, esetleg felet. Igen a Ventolinnak is hasonló hatása van, csak az hamarabb jön és hamarabb el is múlik.


Már nem emlékszem a Spiriva árára, de a 90%-os támogatással nem vészes, a többi árához hasonló. Bár lehet, hogy csak a krónikus bronchitisz esetén írható fel, de ha tényleg problémás a szívednek a többi szer, akár más esetben is lehet, hogy felírják.


A szteroidos belégzőkkel az volt a tapasztalatom, hogy két hétig - 1 hónapig jó hatása volt, aztán mindig visszaromlottam és nagyobb dózist, vagy erősebb szert, vagy még valami újabb cuccot kellett szednem. Nem volt megállás. Végül már a mellékhatásaitól rosszabbul voltam, mint az eredeti bajomtól. Bár hangsúlyozom, nem voltam tipikus asztmás, mert utólag kiderült, fertőzés okozta a panaszaimat. És mivel a szteroid lebénítja az immunrendszert (ami jó a túlzott immunreakciójú allergiás asztmásoknál), a fertőzés csak még jobban elszabadult. Cand Ida-t hasonlóan kezelték félre. Az ún. nem allergiás asztma egy gyűjtőfogalom az ismeretlen eredetű tüdőpanaszokra. Ha még nem bizonyosodott teljesen be, hogy allergiás vagy valamire és ez hozza elő a panaszaid, ajánlom, hogy más irányban is keresgélj, mert a jóég tudja, hogy valójában mi áll a háttérben.


A fogászati góc bármely testrész krónikus gyulladásával összefügghet, különösen az ízületeket szereti, de kinek mi a legsebezhetőbb... Ha nem éltem volna át, én is nehezen hinném el.


Amit a refluxról írsz, valóban így van. Kicsit ördögi kör. Csak az a rossz mikor valakinek a tényleges tüdőpanaszait refluxra fogják. Az olyankor rosszul tud esni.

200. Zarahell (válaszként erre: 199. - Azmatics)
2009. jún. 2. 16:00

Szia! :)


Igen, én voltam a theospirexes. Nekem azt mondta a doki, hogy felet vegyek be, ha úgy érzem, de én a ventolintól is rosszul lettem. Ez a tüdőgyógyász meg meg mondta, hogy be ne vegyem, hiszen így is magas a pulzusom. Én mondjuk kb 50 kiló vagyok.. inkább nem gondolok bele, hogy milyen hatása lett volna..


Az a Spiriva milyen árban van, nem tudod esetleg?


És neked ezek a szteroidos dolgok mennyire hatottak? Mennyire szüntették a tüneteket?


És a fog és a nehézlégzés hogyan lehet összefüggésben?


Egyébként ez a reflux vicces.. A reflux állítólag okozhat asztmát, valamint ha valaki simán asztmás, és szedi ezeket a jó kis gyogyikat, azok meg refluxot okoznak... (nem csak a theospirex, a többi is)

2009. jún. 2. 15:38

Sziasztok!


Már régebben írtam ide, most azért teszem, hogy okuljon belőle, akit érint. Én is nem allergiás asztmásként lettem diagnosztizálva egy-másfél éve, ami később krónikus bronchitiszre változott. 3 hónapja gyógyultam meg, mintegy véletlenül, amikor kihúzták az egyik régóta rendetlenkedő fogamat. Erre tessék figyelni! A gyökérkezeltekre is, mert azok már "nem szólnak", ha gond van! Szóval kutya bajom azóta :-)


Akit bővebben érdekel a történetem, nézze meg a hozzászólásaimat.


Hörgőtágítóként nekem a Spiriva kapszulás belégző használt a legjobban, ennek semmilyen szívpörgető hatása nincs és hatásos, bár inkább a krónikus beronchitiszes - COPD-s betegeknek írják, nem az allergiás betegeknek. Szteroidos kombináltként pedig a Foster is elég jó volt, bár nincs benne annyi anyag, mint a Seretide-ben (500-asat próbáltam), de nekem jobban hatott. A szteroidos belégzőktől kivétel nélkül nekem is Charlie hangom volt :-(


A Theospirex-ről azt tudom még mondani a már régebben leírt rengeteg mellékhatásán kívül, hogy akinek felírták és van otthon de nem szedte még, NE VEGYE BE csak úgy a felírt dózist, akármilyen rosszul is van! Nekem 2x1-et írtak a 150-esből és 2xfelet szedtem. Egyszer csakúgy gondoltam egyet és bevettem az egész szemet. Félóra múlva olyan ájulásközeli rosszullét (elsötétedéssel) jött rám, hogy le kellett feküdnöm. Még szerencse, hogy ez éppen a háziorvos rendelőjében volt. Ott feküdtem vagy 20 percet. Szóval nagyon óvatosan, fokozatosan szedni, és mindig evés után, különben olyan kutya refluxot csinál, hogy csak úgy nyekken. :-) Az adagokról szólva még annyit viszonyításképpen, hogy 115 kilós férfi vagyok. Nagyon könnyű veszélyesen túladagolni.

198. a9e1c02a7b (válaszként erre: 196. - Cand Ida)
2009. jún. 2. 13:52

Ez nagyon jó hír! :) Legalább már tudod, hogy mitől lettél jobban. Én is hajlamos vagyok egyszerre mindent bevetni a siker érdekében, aztán meg nem tudom, hogy mi segített, vagy mitől lett esetleg még rosszabb a helyzet.


Ilyen macerás beszerezni a gyógyszeredet?

197. Cand Ida (válaszként erre: 195. - A9e1c02a7b)
2009. jún. 2. 13:42
Köszi az érdeklődést! Aranyos vagy, jól esett :)
196. Cand Ida (válaszként erre: 195. - A9e1c02a7b)
2009. jún. 2. 13:42

Én nagyon bízom benne! Így élni képtelenség lenne..vegetálok. De az, hogy a rohamok, rengeteg köhögés nincs és nem vesznek ki több erőt, iszonyat segítség :)

Már szeptemberben elkezdtem a cordycepset, de sajnos mást is, vele egyidőben...és a másiknak tudtam be a javulást, emiatt abbahagytam. Visszajöttek a rohamok és minden...idő kellett mire kisakkoztam, hogy valójában mi is hatott.

Hamarosan meglesz a gyógyszerem is, azt mondják teljesen meggyógyulhatok :))))

195. a9e1c02a7b (válaszként erre: 194. - Cand Ida)
2009. jún. 2. 13:27
Szegény Te! Muszáj volt így kiokosítani magad! Van rá remény, hogy meggyógyulj?
194. Cand Ida (válaszként erre: 193. - A9e1c02a7b)
2009. jún. 2. 13:25
Hát, ez nem tudom, de gondolom utánanéztél. Ha vérvételre mész a hisztamin szintet és az eozonofilt is nézesd meg...ez is arra utal. De egy féregírtás nem árt :) Ha fáj a hasad közben, akkor tuti pusztulnak a dögök :)
193. a9e1c02a7b (válaszként erre: 192. - Cand Ida)
2009. jún. 2. 13:17
Köszi az infókat! :) Amióta írtad ezt a parazita-dolgot, teljesen biztos vagyok benne, hogy szükségem van rá. Van 2-3 futószemölcsöm pl. azt hiszem lehet ez paraziták jelenlétének is a jele.
192. Cand Ida (válaszként erre: 191. - A9e1c02a7b)
2009. jún. 2. 13:09
Jó ötlet :) Én ezeken már túl vagyok. Érdemes mindent az alapoktól kezdeni :)
2009. jún. 2. 13:00

Hát, nem olcsó... :(


Szerintem első körben csinálok majd egy bélflóra regenerálást + parazita irtást, ahogy ajánlottad, utána megpróbálkozom ezek közül valamelyikkel, amelyik jobban megéri.

190. Cand Ida (válaszként erre: 187. - A9e1c02a7b)
2009. jún. 2. 12:43

Tényleg! :)

Ez 6.500,- és 6-10 tabletta/nap és dobozban 60 db van. Igaz, hogy , Ganoderma Lucidum Extract is van benne, de ez egy több komponensű tabletta, kevesebb lehet benne a cordyceps.

189. Cand Ida (válaszként erre: 188. - A9e1c02a7b)
2009. jún. 2. 12:35
A DXN-ben 60 db és 450mg/ kapszulaa. Tényleg jobb a tiens! :) Mindkettő kapszula. Én a DXN-ből napi 3x2-t szedek és ezt 6 hónapig. A tiens-ből 2x2-t szedtem, 3 hónapig....de folytatnom kellett volna.
188. a9e1c02a7b (válaszként erre: 187. - A9e1c02a7b)
2009. jún. 2. 10:37
Ez 660 mg/tabletta vagy kapszula, már nem tudom milyen formában van. A többi márkából nem találom, hogy egy bogyóban mennyi van.
187. a9e1c02a7b (válaszként erre: 186. - Cand Ida)
2009. jún. 2. 10:20

[link]


Nézd csak, ez is az, ugye?

186. Cand Ida (válaszként erre: 185. - A9e1c02a7b)
2009. jún. 2. 09:51

Igen, ez a tiens féle...ez olcsóbb. Belépve még olcsóbb kb. 1.000,-el.

Valóban kúra szerűen kell használni, de az a gyanúm, ennyi idő, amit itt írnak nem lesz elég...a kínai orvoslásban az évszakokhoz kötik a kúrákat, tehát 3 hónap, 6 hónap...Én azt mondom, hogy asztmánál 3 hónap egy kúra, aztán fentartó adag és meglátod visszajönnek-e a panaszok. Ha igen, évi 1-2 kúra a 3 hónaposból...ez általánosan regenerálja a szervezetet, több mindent helyreállít, így előbb-utóbb biztos vagyok benne, hogy a fentartó adag vagy 1-1 emlékeztető kúra is elég lesz.

2009. jún. 2. 08:06

[link]


Ezt az infót találtam róla. Ez nagyon biztató. De itt úgy írja, hogy kúraszerűen kell 1-2 hónapig szedni. Te is úgy szeded? Utána mennyi szünetet kell tartani?

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook