Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kinek van Lakástakarékpénztár szerződése? fórum

Kinek van Lakástakarékpénztár szerződése? (tudásbázis kérdés)


8. buci07 (válaszként erre: 7. - A03dd05915)
2017. máj. 21. 07:44

Nem!

Csak telefonon beszéltünk,talán 1x küldött egy kalkulációt mailben,ami befizetésileg egy havi fizetésem lett volna😱

Ragaszkodott a 40ezres megtakarításhoz,azzal indokolta,hogy ketten vagyunk..érdekes mód az otp-nél működik a20ezres,számlanyitással együtt feléből megvolt mint a funda.

Nekünk az otp korrektebb:)

Pláne,hogy személyesen voltak nálunk,minden kérdésre választ kaptunk,telefonon mindössze a találkozó időpontja volt megbeszélve.

7. a03dd05915 (válaszként erre: 6. - Buci07)
2017. máj. 20. 21:39
Írásos anyagot, tájékoztatót, ajánlatot nem is kaptatok?
6. buci07 (válaszként erre: 5. - A03dd05915)
2017. máj. 20. 15:16

Spec akárhányszor beszéltünk az ügyintézővel annyiszor mondott mást!

Aztán amit mondott pl szintén áthidaló kölcsönnel kapcsolatban,mikor visszakérdeztük már tagadta..megint mást mondott,arról nem beszélve hogy állítólag nekünk csak havi 40ezres megtakarítást lehetett volna kötni...hm..

Azért ez sem így van ám..

5. a03dd05915 (válaszként erre: 4. - Buci07)
2017. máj. 20. 15:06
Mi volt a sumák a Fundamentánál? Oszd meg, hagy tanuljunk!:) Mire kell odafigyelnünk?
2017. máj. 20. 14:58

Otp ltp-t kötöttünk havi 20000ft.

Itt már akár 2hónap múlva tudnak adni áthidaló kölcsönt,utána hitel+ltp-t kell fizetni ugyanugy 10évig,aztán az ltp-t lejáratkor bele lehet tolni a hitelbe.

Fundamentával mi megmegszívtuk,még szerencse hogy szerződéskötés előtt kibukott a sumák.

2017. máj. 20. 12:09

[link]

Itt tudnak Fundamentával kapcsolatban segíteni.

2017. máj. 16. 19:57

Szia!


Úgy látom itt két dologról beszélsz. Először a társasház szándékait az épület felújítására, másodszor a saját szándékaidról az elköltözéssel.


A szavazásról: a 25/168 helytelen összevetés, mert a tulajdoni hányad arányában érvényesíthetik a jogaikat. Meg kell nézni az SZMSZ-t is, hogy ilyen arányú tulajdonosi részvétellel hozhattak-e érvényes döntést?


A társasházaknál törvényi előírás, hogy létre kell hozniuk egy un. felújítási alapot - tudtommal. Majd vétózza, aki jobban tudja.:)

Emellett takarékoskodhatnak is, pl. LTP-al.

A mi házunknak mindkettő van.


A közös képviselőt meg kell bízni, hogyha a ház a felújítás mellett dönt, akkor ahhoz készítsen előzetes kalkulációt, és azt egy héttel a rendkívüli közgyűlés előtt juttassa el minden tulajdonosnak, hogy azok felelősen dönthessenek majd. Jelölje meg benne a forrásokat, esetleg kivitelezőket is bevonhat az előzetes kalkulációba, végül számolja ki, mennyivel nő majd meg ezek után a közös költség.


Emellett nézzen utána a pályázati lehetőségeknek. Ezt néhány lakó is megteheti, amiről majd tájékoztatjátok a közgyűlést.


Ajánlom figyelmedbe böngészni a Társasházi törvényt (2003. évi CXXXIII. törvény).

Illetve ezt az oldalt: [link]


Sok sikert!

2017. máj. 16. 08:18

Sziasztok!


Nemrég volt közgyűlés a 10 emeletes panelházban, ahol lakom, bár nagyon gyönyörű helyen és én nem tudtam részt venni, ahogy a 168 lakóból sokan mások sem.


Végül 25 lakó megszavazta, hogy hitelt vegyenek fel az emberek és abból csináltassuk meg a ház külső homlokzatszigetelését, valamint az erkélykorlátok cseréljét. 40 éves a panelház.


Vasárnap pár lakótársammal körbejártuk a házat és gyűjtöttünk aláírásokat a RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS összehívására, mert azt hazudta a közgyűlésnek a közös képviselet, hogy nincs már pályázati lehetőség az energiahatékonysági felújításra.


Nos, ez hazugság, mert a Nemzeti Energetikai Tervet elfogadták, eddig az ország 700.000 darab panelházából 380.000-nek az energiahatékonysági felújítási pályázati lehetőséggel megtörtént, 1/3 önrészt kellett csak a lakóknak vállalni. Benne van az anyagban, hogy a PANEL III program keretében a maradék 380.000 panelház energiahatékonysági korszerűsítését is EL KELL 2020-ig végezni és természetesen lesz pályázati lehetőség, 1/3 önrésszel, a többi EU-s támogatás és önkormányzati (kormányzati) támogatás.


VAGYIS elfogadták a közgyűlésen a közös képviselet hitelfelvételi javaslatát, de a 168 lakóból csak 25 volt az, aki ezt megszavazta, Igennel, mert kevesen voltak a közgyűlésen és ők voltak többségben. Már ezen a héten alá akarták velünk íratni az OTP LTP szerzőskötést, amire a társasház kamatmentes hitelt venne fel és 5 vagy 10 évig a közös költség kellene fizetnünk a 1.3-2.6 millió forintnyi hitelösszeget (lakásmérettől függ).!!!!


Nekem deviza alapú jelzáloghitelem van. 10 év múlv a telik le, de szeretnék majd innen elköltözni, mert gyönyörű a környék, de borzalmasak a lakók és a közös képviselet működése mellett a ház nagyon rossz állapotban van. Nem itt szeretnék meghalni.


Gondoltam most, hogy ha sikerül a Rendkívüli Közgyűlésen elérni, hogy megvárjuk 2020-ig az új PANEL III pályázati lehetőséget (akkor nem lesz hitelünk, nem kell hitelt felvenni és háromszoros és négyszeres közös költséget fizetni éveken át), akkor kötnék egy LTP szerződést, 10 év múlva még csak 67 éves leszek és elköltöznék ebből a házból.


Ki az, akinek van már tapasztalata pl. a Fundamentával? Ki az, aki már vett másik lakást LTP szerződés és annak keretében nyújtott kedvezményes hitellel.


Kérem szépen a segítségeteket, mert havi 20.000 forintot 10 éven át még a jelzálog hitel mellet is tudok spórolással rászánni, csak hogy ebből a panelházból elköltözhessem 10 év múlva.


Előre is köszönöm....:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook