Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kinek mennyire vált be a folyékony mosódió? fórum

Kinek mennyire vált be a folyékony mosódió? (tudásbázis kérdés)


2015. márc. 13. 07:14
Sziasztok! Én folyékony mosódiót használok, előtte a sima dióval mostam közel 1 évig, majd egyszer kipróbáltam a folyékonyat és azóta is azt használom (testformaboltos Sapdu 5L ~ 5190 FT ~ kb 110 mosásra elég a családunknál, utánaszámolva 1 mosás=kb 47 Ft-ra jön ki). A fehér ruhákhoz nem vagy csak alig használom, azokhoz mosószódát vagy folttisztító sót teszek és ez elég a makacs foltokhoz is. Most láttam, hogy van belőle por is és érdeklődnék, hogy kinek mi a tapasztalata ezzel? Össze lehet keverni a folttisztító sóval fehér ruhákhoz?
11. 04d410066e (válaszként erre: 9. - Anthico)
2012. jún. 10. 15:19
Szia! Folyékonnyal nincs tapasztalatom. De a Dm-be lehet kapni mosódió próbacsomagot, az párszáz forint, és ki tudod próbálni. Amúgy a lukreciakencei.hu-n van egy csomó féle folyékony mosószer, meg ott biztos kapsz egy csomó tippet, folttisztítósok is vannak. :)
10. barkaf
2012. jún. 8. 20:49

Szia Anthico,


mosódióhéjjal mostam évek óta, nemrég vettem folyékonyat, most épp a por változatot tesztelem :-).


Nagyon szeretem egyébként mindhármat.

- a mosódióhéj gazdaságos, és kicsit kényelmesebb, mint a másik kettő, mert ahogy tindigo írta, ey adag két-három adag mosáshoz elegendő. Kiegészítőként mosószódát használok (Bp-en nagyon kemény a víz, emiatt is kell), színesekhez egy kávéskanálnyit, fehérekhez egy evőkanálnyit, foltosakhoz nátrium-perkarbonátot (folttisztító só).

- Kipróbáltam a folyékony mosódiót, nekem az még hatásosabbnak tűnik - kevesebbet kell a kiegészítőkből tennem hozzá, ugyanahhoz a tisztasághoz. Viszont drágább, nagyon gyorsan elfogyott...

- Egy hónap óta por változatot használok, ehhez ugyanolyan adagban teszek kiegészítőket, mint a folyékonyhoz, szerintem szépen tisztít ez is. (Ebből lehet egyébként készíteni házilag folyékonyat is), az azonban már látszik, hogy a héj változat a leginkább gazdaságos, még akkor is, ha kicsit több kell a mosószódából/folttisztítóból.


Öblítéshez ecetet használunk, néhány csepp illóolajjal, ha illatos ruhákat szeretnénk.


Még egy fontos információ: akármelyik típust választanád, csak akkor moss velük, ha mosás után rögtön tudsz teregetni (bár szerintem ez bármelyik mosószernél igaz lehetne), mert hamarabb befüllednek a ruhák (természetes anyagról van szó).


Nagyon durva foltoknál nekem is a Vanish jött be, vagy az, ha mosás előtt mosogatószert (nem elírás) cseppentettem a foltra...

2012. jún. 8. 20:36

Átolvastam pár topikot. Valakinek önmagában bevált, csodákat tesz a mosódió, más mindenféle fehérítősót és mosószódát és nemtudommégmit tesz mellé, h a hatás és végeredmény tökéletes legyen....plusz sokszor előáztatás.


Kérdés, hogy ezek a folyékony változatnál is szükségesek? Vagy az már kevertebb forma?

8. Anthico (válaszként erre: 7. - 04d410066e)
2012. jún. 8. 20:13
Folyékony változattal véletlen nincs tapasztalatod? :)
2012. jún. 8. 20:09

Én sima mosódiót használok, és szépek a ruháink. :) A nagyon durva és makacs foltokat nem szedi ki, (pl vörösbor) úgyhogy ilyen ritka esetekre mindig van itthon Vanish oxy actionöm. Bár ma valami zsírosnak tűnő foltot semmivel se tudtam kiszedni, próbáltam mosogatószerrel először mert az kiszedi a zsírt, aztán vanishsel, de semmi. :(

Fehér ruhákat, ha mosódióval mosod, akkor mosószódát kell tenni hozzá, és akkor nem lesznek szürkék a ruhák. :) A mosódió egyébként nagyon olcsó, fél kiló rengeteg ideig elég, mert egy adag dióval kétszer-háromszor lehet mosni.

6. Anthico (válaszként erre: 5. - Enissa)
2012. jún. 8. 19:58

A mosódió hatását is lehet ezzel-azzzal turbózni, de nem tudom, ezek mennyire szükségesek folyékony formában?

Mert olyan is találtam, ami még fehérítőt is tartalmaz fehér ruhák mosásához.

5. Enissa (válaszként erre: 2. - Anthico)
2012. jún. 8. 19:56
Nem tudom, folyékonyról még nem is hallottam. Viszont a szomszédom nagyon környezetbarát, ezért ő mosódióval mos. ritka rondák a kiteregetett cuccai, szürkék és ráadásul foltosak is. Lehet ő nem csinál valamit jól, de rossz ránézni a mosott ruháira.
4. Anthico (válaszként erre: 3. - Bnedora)
2012. jún. 8. 19:55

Folyékony mosódióval kapcsolatban nem találtam témákat...de lehet, hogy rosszul kerestem.

Sima mosódiósakat láttam, de vajon egy kalap alá lehet venni a főzetes folyékony mosószert és a darabos diót? Nem értek ehhez....

2012. jún. 8. 19:53
Több fórum is van ebben a témában, nézz körül azokban is.
2012. jún. 8. 19:50

Szeretném kipróbálni, de igazából ma kezdtem el úgy utána olvasni.

Mosódióval kapcsolatban is eléggé megoszlanak a tapasztalatok, vélemények. Van, akinél a fehéreket kicsit "bekrémszínűsíti". Ilyen nincs a folyékony változatánál? De olvastam oylat is, hogy komolyabb foltokat nem olyan hatékonyan vitt ki.

Nálunk lényegében általánosan szennyezett ruhákról lenne szó, tehát nincs gyerek, nincs durva fű-, festék-, stb-folt,d e azért néha-néha sikerül összehozni egy-egy komolyabb foltot. Komolyabb szennyeződésnél mit érdemes még mellé bevetni, hogy a hatása tényleg olyan legyen, mint egy jó minőségű mosópor? Eddig Németo.-ból hozott A*riel-ünk volt,ami 60 fokos programon gyönyörűen kimosta a fehéreket. hasonló eredményre számíthatok a folyékony mosódiótól?

2012. jún. 8. 19:47
Kinek mennyire vált be a folyékony mosódió?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook