Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kínai kel saláta fórum

Kínai kel saláta (tudásbázis kérdés)


2008. dec. 6. 19:48

mi csak termeljük :))jó sok melóval jár, porckorongsérv miatt én már nem foglakozok vele.na meg a mostani 30 ft-os felvásárlási ár... de januárban 400ért adják a hiperekben :(( egyétek mert egészséges :)

Anyu így szokta:

Kínaikel, paradicsom, lilahagyma, uborka,joghurt vagy tejföl, fetasajt, só, ecet, cukor és görög fűszer!!!!!! na így már kb ehető :DDD

2006. dec. 20. 13:01
isteni
12. 4423e63349 (válaszként erre: 11. - 'szti)
2006. dec. 11. 09:08

Probald ki feltetlenül!Fiiiinom!!!

Puszi.

11. 'szti (válaszként erre: 10. - 4423e63349)
2006. dec. 7. 18:53
van itthon is tökmagolaj, de eszembe se jutott volna, köszi :-))
2006. dec. 6. 21:15

Ausztriaban igy keszitik:

vekony csikokra vagni,megmosni,sozni,keves viz ala,ecet izles szerint,a fogyasztas elött közvetlenül tökmagolajat raönteni(nem tudom hogy Magyarorszagon lehet-e kapni,de nagyon finom1!!)

2006. dec. 6. 11:46
Szivi! :)
2006. dec. 4. 06:56

Köszi a variációkat :-)

Minden megoldás érdekel :-)))

7. gyopár (válaszként erre: 6. - Christine)
2006. dec. 4. 00:01

Szia! Az a helyzet, hogy én nem igazán szeretem a hagyományos cukros-ecetes önteteket. Ezért most kísérletezem. Az alábbi recept bevált. A férjem is megeszi, sőt már nálunk járt vendégeknek is ízlett.


Aki szereti a mustárt, ecetet, ilyesmit, annak biztos jó lehet az általad leírt variáció is.

6. christine (válaszként erre: 4. - Gyopár)
2006. dec. 3. 21:09

Szia!

Így még nem is hallottam, de majd kipróbálom, jól hangzik! :)

2006. dec. 3. 21:08

Sziamia!

Nagymamám szokta így csinálni, és azóta, amióta megtanultam, én is, mert így nagyon finimini!!! :)

Szóval:

- kínai kel felszeletelve, amit sóban hagysz egy kicsit, majd kinyomkodod

- ízlés szerinti mennyiségben mustár(kb.negyed kistubusnyi)

- ecet, cukor


Próbáld ki, nagyon finom!

Jó étvágyat!

Szia

4. gyopár (válaszként erre: 2. - 'szti)
2006. dec. 3. 16:05

Én így szoktam csinálni:


- kínai kel, felszelve

- sárgarépa, reszelve

- joghurt

- ételízesítő ízlés szerint (vagy só)

- petrezselyemzöld


Arányokat nem tudok írni, mert mindig csak szemre csinálom. Jó sok petreszelyemzölddel, de csak annyi répával, hogy egy kis színt és ízt adjon - tehát nem répasalátát csinálok. A joghurtba keverem a fűszereket, leöntöm vele, kicsit érni hagyom. Joghurtból szintén csak annyit, hogy jusson mindenhová, de azért ne tocsogjon benne.

2006. dec. 3. 08:18
Szia 'szti!!! Keresek valamit neked a kellel kapcsolatban majd irok üzit ha van valami...
2006. dec. 3. 07:43

Sziasztok!

Kínai kel salátára kérek szépen ötleteket.

Előre is köszi :-)

2006. dec. 3. 07:42
Kínai kel saláta

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook