Kínai kaják (beszélgetős fórum)
Ezt a verziót még nem is hallottam...:)
Kiváncsi leszek sikerül-e mindenesetre hálás köszönetem:)
Szia!
Én spagettivel csinálom a nosaltyn találtam a receptet ízre nem is rossz csak teljesen magába szívja a nedvességet és száraz lesz ami jelentősen csökkenti az élvezeti értékét:( De amit írtál recept jól hangzik kipróbálom:) A szezámos csirke bundájának ropogósságára is van ötleted?:)
Annyira jól hangzik-:)
Megcsinálom!
Csak azért kérdezem, mert én kétféle módon szoktam. Az egyik az, hogy üvegtésztából(rizstészta), a másikat előre kifőzött spagettiből.Az üvegtésztát nem szabad előre megfőzni! Tehát a recept:1 fej apróra vágott vöröshagymát, végy egy 2-3-4 gerezd fokhagymát apróra vágva, friss gyömbér gyökeret szintén apróra vágva, majd egy kis olajon( legjobb a mogyoróolaj, de lehet bármi)pirítsd meg. Majd add hozzá a kívánt zöldségeket ízlés szerint. Én csíkokra vágott répát, borsót, gombát, szójabab csíra konzervet, néha brokkolit is szoktam. De tényleg csak a képzelet szab határt: lehet paprikával is, zellerrel is..Majd add hozzá a száraz üvegtésztát, vagy a már kifőtt "rendes" tésztát. Forgasd meg egy kicsit, majd öntsd nyakon szójaszósszal. Én Chilit is szoktam rá darabolni. Nem kell sózni, mert a szójaszósz elég sós önmagában is. Én borsozni szoktam, és egy fél-1 pohár vizet is szoktam rá önteni. Adagtól, tésztafajtától függően, amennyit felvesz.Ezt az ételt a végtelenségig lehet kombinálni.Hússal, hús nélkül, zöldségekkel, gombával, amivel szeretnéd. Egészségetekre!
:)
Sziasztok!
Nem tudom ti hogy vagytok vele de én imádom a kínai kaját de,a sült tésztám mindig túl száraz a szezámos csirkém pedig nem ropogós hanem puha...
Nem tudjátok ennek a 2 ételnek mi a titka?
Előre is köszönöm:)