Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kijevi kotlett (kukoricás változat) recept

Kijevi kotlett (kukoricás változat) recept

Elkészítési idő 30 perc

A Kijevi kotlett (kukoricás változat) hozzávalói:
- 1kg csirke vagy pulykamell
- 10dkg margarin
- 10dkg sajtkrém
- 1teáskanál liszt
- 2evőkanál sós vízben főtt kukorica
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- csipetnyi feketebors
- csipetnyi só
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz


A Kijevi kotlett (kukoricás változat) elkészítési módja:
A margarint megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a lisztet, a kukoricát, a szerecsendiót, a feketeborsot, és a sót. Kicsit állni hagyjuk a hűtőben, addig vékony szeletekre vágjuk a mellett, finoman kikloffoljuk, és besózzuk. Ha kicsit levet eresztett a hús, akkor a hússzeleteket egyenként megtöltjük a Kijevi töltelékkel, félbe hajtjuk, majd beleforgatjuk lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába. Edényben olajt forrósítunk, és hirtelen, nagy lángon sütjük a húsokat, különben kifolyik a töltelék.

Köretnek rizst, vagy gombás rizst javaslok.
Salátának kitűnő választás a kukorica saláta vagy a csemegeuborka.


Kategória: Húsételek receptjei


A kijevi kotlett (kukoricás változat) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook