Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kihasználnak :( fórum

Kihasználnak :( (beszélgetős fórum)


2011. febr. 24. 16:38
Úgy mondják kedves beírók, hogy az ember egy lelki szemetes láda, és ha ismerik az illetőt neki önti ki a szívét és ő amilyen türelmes végighallgatja. Konkrétan nekem egy idegen nő mondta el a problémáját, aki soha életemben nem láttam és nehéz eldönteni igazat mondta el, vagy sem. Egyesek könnyen felismerik kinek mondhatja el búját, baját. Pedig ezekért nem kell a szomszédba menni. Úgy tettem, mintha elhinném neki aztán otthagytam. Gondjával forduljon a Családsegítő Szolgálathoz. Minden jót Ágnes
2010. szept. 18. 07:17
Erdekes hogy az emberek nagy eszre csak pletykalni meg panaszkodni tud
11. *vadmacs* (válaszként erre: 1. - D515254a8f)
2010. szept. 17. 07:26

Éppen a minap gondolkodtam el azon, és ráadásul kezdem azt érezni, hogy az ismerőseimnek, és a munkatársaimnak is csak egy kis lelki szemetesláda vagyok. Ha beszélgetünk, vagy átruccanok hozzájuk, ontják rám az áldást, és azt sem veszik észre, hogy csak hümmögök.


Vidám lelkületű embernek tartom magam, de már néha nekem sok. Egyszerűen megfájdul a fejem, jelezvén, hogy ennyi rosszat már nem tudok befogadni. Így két választásom maradt.


Az egyik, hogy elszórakoztatom magamat beszélgetés közben, - ami persze nem azt jelenti, hogy nem értem meg az Ő baját, amit már a jó ég tudja, hogy hányszor hallgattam már meg, és mindig ugyan az a nóta. :)


A másik, hogy nem megyek látogatóba, hanem otthon maradok, és magammal foglalkozom, hisz ha én nem teszem, másnak eszébe sem jut. Ilyenkor szép zenéket hallgatok, és csak úgy elmerengek magamba, vagy olvasok valami pozitív építő könyvet, vagy egyszerűen megnézek egy jó kis filmet.


Meg tudom érteni, hogy mit érezhetsz.

2010. szept. 16. 11:18
Ismerem a szitut, velem is sokáig ezt csinálták, és közölték, hogy "mert te olyan erős vagy"..pff....Azért mert nem rinyálok folyton? Attól még vannak gondjaim, mint mindenkinek? Miért nekem kell kibírni mindent? SZóval egy jó idő után meguntam, és egyszerűen leépítettem ezeket a beszélgetéseket. Kár, hogy nem hamarabb.
9. cony4 (válaszként erre: 1. - D515254a8f)
2010. szept. 16. 07:16
Biztos igaz hogyezek az emberek energiavámpírok, de emellett még önzőek is.Nem érdekli őket a másik problémája, csak a magukét mondogatják.Nem kérdeznek semmit a másiktól, nem érdekli őket a másik problémája egyáltalán.Én sem szeretem az ilyen embereket.Nem barátnak valók.Csak azt tudod tenni, hogy hanyagolod a társaságukat, és megpróbálsz olyan embert keresni, aki meghallgat téged is.Persze nehéz ilyet találni.Nemem szerencsére van2-3 ilyen is.Igaz, hogy nem 1 városban lakunk, de megyünk egymáshoz időközönként, és ha olyan gondom van felhívom, kibeszélem neki,és rögtön jobban érzem magam lelkileg.De ez vica verza, én is segítek neki a problémáiban vagy csak akkor ha szeretné jól kipanaszkodni magát.Így működik a barátság..
2010. szept. 15. 15:17

Sajnos ezzel nem csak az a gond, hogy időt vesznek el, hanem a szó szoros értelmében életerőt szipkáznak el, betegséget okozhatnak.

Én már 1-2 éve tudományosan is foglalkozom ezzel és erre már vannak kimutatható adatok.

Meg kell tanulni nem-et mondani!!

Egyébként is meg kell tanulni, de ilyen esetekben még fontosabb!

2010. szept. 15. 14:11
Mi a velemenyettek errol:" Nem vagyok lelki szemetes lada"?,, vagy egyszerue elsetalni onnen ahol az illetok vannak
6. 8ba6c5fcf8 (válaszként erre: 1. - D515254a8f)
2010. szept. 15. 14:07
Ismerős....
5. fbab8271ce (válaszként erre: 1. - D515254a8f)
2010. szept. 15. 13:58
én vonzom az "energiavámpírokat".
2010. szept. 15. 13:57
Szia! Ismerős a szitu. Nem egyszer előfordult velem is hogy mindenki csak panaszkodott nekem mindenről és mindenkiről, én meg nem bírtam odafigyelni emiatt a tényleg fontos dolgokra. Nem egyszer megkaptam a páromtól, miért foglalkozok velük? ... Erre csak annyit tudtam mondani, azért mert a barátaim! Persze később kiderült ennek a fele se igaz... :(
2010. szept. 15. 13:55

Ők az energia vámpírok!!

Nem viccelek! kerüld őket!

Az elmondásod alapján rossz hatással is vannak rád. ha mégis talákozol velük tedd keresztbe a kezed vagy a lábad védekezésül.

2010. szept. 15. 13:55
egyszerű:Ne hagyd magad.Húzz egy láthatatlan vonalat, és innentől kész..
2010. szept. 15. 13:53

Az utóbbi időben mindenki csak panaszkodik nekem. Két olyan ismerősöm is van aki egyfolytában!

Tényleg türelmes vagyok, de kicsit sok már, hogy nem veszik magukat észre. Nekem is van millió problémám és mégse traktálom ezzel a környezetem. Nagyon ritkán beszélek a dolgaimról ezzel szemben más nem veszi észre, hogy mennyire nyomasztó, ha csak mondja mondja és mondja a negatív dolgait. Úgy érzem nem is figyelnek rám csak hallgatóság meg szép szavak kellenek és annyit meg nem kérdeznének, hogy "Te amúgy, hogy vagy"?

Nagyon rossz kedvem van most emiatt és olyan kihasználtnak érzem magam. :( Ez van!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook