Kiflikoch recept

Elkészítési idő 50 perc

A Kiflikoch hozzávalói:
8 db szikkadt kifli
4 tojás
6 evőkanál cukor
8 dkg vaj
10 dkg darált dióbél
6 dl tej
1 bögre magozott meggybefőtt
1 cs vaniliáscukor
1 citrom reszelt héja


A Kiflikoch elkészítési módja:
A kifliket 2 cm-es darabokra felkarikázzuk. A tejet a citromhéjjal felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és a vaníliáscukorral kikavarjuk. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A tejet óvatosan elvegyítjük a kikevert tojássárgával és hozzákeverjük a tojáshab felét. Ráöntjük a feldarabolt kiflikre. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat. Beleterítjük a megáztatott kifli felét, megszórjuk darált dióval, rászórjuk a meggyet. Beborítjuk a kifli másik felével, amit szintén megszórunk darált dióval. A tetejére vagdossuk a maradék vajat. Előmelegített sütőben 200 C°-on 20 percig sütjük. Ráhalmozzuk a tojáshab másik felét és a hab pirulásáig (kb. 5-10 perc) sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kiflikoch elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook