Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ki tud több olajos magvat írni? fórum

Ki tud több olajos magvat írni? (beszélgetős fórum)

1 2
2009. dec. 1. 19:02
...pontosítok egy korábbit: argán dió
51. d@nu (válaszként erre: 47. - Bec1f7f165)
2009. dec. 1. 18:55

:) Nem vitáztam, kérdeztem.

Szerintem, bár nem tanulok szakácsnak, a feladat olyan magokról szól, amelyekből (fogyasztható) olajat nyerhetnek ki, nem a köznyelvben használt "olajos magvakról", amiket pusztán élvezeti célból nassolunk. Egyébként a gabonafélék is magok, sőt, még a búzának is van minimális olajtartalma.

50. Nőci1 (válaszként erre: 43. - Bec1f7f165)
2009. dec. 1. 18:52
Gondoltam a rizs nem olajos mag,persze.de jó hogy segítenek,nagyon köszi.
49. f303be5590 (válaszként erre: 46. - Nőci1)
2009. dec. 1. 18:52
szivi, azon a linken biztosan van egy csomó, csak gondoltam ha már megvan kigyűjtve az összes többi ami eddig volt, akkor úgy könnyebb újakat hozzáírni :)
48. Nőci1 (válaszként erre: 44. - D@nu)
2009. dec. 1. 18:51
Hát?? Olajos magvak azok amiket ti leirtatok,én is ismertem belőle sokat,de nem mindent.
2009. dec. 1. 18:51
Különösebben nem érdekel a válaszod, nem fogok ilyen hülyeségen vitázni. Segítettem a kérdés feltevőjének, részemről ennyi.
46. Nőci1 (válaszként erre: 41. - F303be5590)
2009. dec. 1. 18:51
Köszi, gyűlik:))
2009. dec. 1. 18:49
És szerinted mi a "gabonáé"?
44. d@nu
2009. dec. 1. 18:41
Zizil, szerinted mi az "olajos magvak" meghatározása?
2009. dec. 1. 18:36
Mindent nem szabad innen beírni. Ha valaki szakács akar lenni, akkor ha beírja a szóját, a rizs vagy a hajdinát az olajosmagvakhoz, azt pofán is röhögik.
2009. dec. 1. 18:32
2009. dec. 1. 18:31

citrommagolaj

gólyaorrvirágúak féligszáradó olajai

gyapotmagolaj

hársfaolaj

juharvirágúak féligszáradó olajai

krotonolaj

mályvavirágúak féligszáradó olajai

narancsmagolaj

pillangósvirágúak féligszáradó olajai

ricinusolaj

rózsavirágúak féligszáradó olajai

szójaolaj

szőlőmagolaj

2009. dec. 1. 18:29
grapefruitmag
2009. dec. 1. 18:28
máriatövis
2009. dec. 1. 18:27
kapor
2009. dec. 1. 18:26
borsolaj
2009. dec. 1. 18:26
borágó
35. d@nu (válaszként erre: 31. - Bec1f7f165)
2009. dec. 1. 18:26
A Szamos marcipán is oda sorolja - mármint az olajos magvak közé. :))))
2009. dec. 1. 18:24
csalánmagolaj
2009. dec. 1. 18:24
mustármagolaj
2009. dec. 1. 18:23
köményolaj van
2009. dec. 1. 18:21

a szójabab hüvelyes. Készítenek belőle olyajat, de az olajos magvak közé nem sorolható.

Az olívából és az avokádóból is készítenek olajat, meg létezik rizsolaj is, de az alapanyag nem passzol ebben a feladatban a sorba.

2009. dec. 1. 18:19
a sáfrányos szeklice magvából is készítenek olajat. (a s. szeklivável "hamisítják" az igazit)
29. d@nu
2009. dec. 1. 18:14

mandula: édes és keserű ;)

ricinus

szójabab

2009. dec. 1. 18:13

szezámmagból van kerete is, azt árulok is :)

Mákbó perig a kéket szokták megkülönböztetni, de nem tudom, hogy az éettségében vagy fajtájában tér el

27. Nőci1 (válaszként erre: 25. - Bec1f7f165)
2009. dec. 1. 18:10
Ok!
26. Nőci1
2009. dec. 1. 18:09
Különbem mi is azok lennénk ,mikor jobban éltünk ettünk sok finomat,fiaim is szeretik keverni az ízeket,én inkább sajtokért vagyok oda:))
2009. dec. 1. 18:09
a paradióhoz szinonímaként mehet a brazil dió
2009. dec. 1. 18:08
A barackmag is ide sorolható szerintem.
23. Nőci1 (válaszként erre: 21. - Bec1f7f165)
2009. dec. 1. 18:08
Már rá jöttem mikor megírtam:)) csak nagy buzgalmamban nem olvastam figyelmesen,köszi.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook