Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki tud habos mákos sütireceptet? fórum

Ki tud habos mákos sütireceptet? (beszélgetős fórum)


1 2
38. gabó55 (válaszként erre: 22. - Bozsika51)
2009. máj. 26. 08:27
ved el a0at, felesleges beszolas
37. 9c8432d068 (válaszként erre: 36. - Anaterra)
2009. máj. 18. 15:06
Köszi a választ.
36. anaterra (válaszként erre: 35. - 9c8432d068)
2009. máj. 17. 20:25
Culko nem írt almát. Csibiusz receptje alapján raktam bele az almát, bár nem annyit mint ő, mert nem volt annyi. 3 nagy almát reszeltem a mákba, amitől nagyon jó kenhető volt és talán teltebb ízt is adott neki, bár nem tudom, milyen lett volna alma nélkül. De hasznos beletenni. Egy dologtól féltem, hogy mit jelent a félig kész. Szerencsére ráéreztem. Mikor kezdett már kicsit barnulni, pirosodni, akkor kivettem a sütőböl, rátettem a mákos masszát, visszatettem 5 percre, majd rátettem a habot. Mikor kezdett barnulni, lezártam. Fontos, hogy hagyd a sütőben kihűlni, mert akkor szárad meg a hab.
35. 9c8432d068 (válaszként erre: 33. - Anaterra)
2009. máj. 17. 16:31

A reszelt almát saját ötleted alapján tetted a mákhoz? Mennyit tettél?

Ha jól értem,Culko receptjét csináltad meg úgy,hogy tettél hozzá almát is?

34. 2104cc91e8 (válaszként erre: 30. - Anaterra)
2009. máj. 17. 15:16
Én is nagyon szeretem azt a helyet (H.szoboszlót) és a harangjátékot nagyon, meg magát az építményt is, mert szép látvány télen-nyáron :)
33. anaterra (válaszként erre: 27. - HViki)
2009. máj. 17. 15:05
Nézd meg Culko receptjét, plusz a mákba rakjál reszelt almát és meglepően finom süteményt fogsz kapni. A héten csináltam először az ő receptje alapján, egy kicsit félve, de nagyon jól tettem, hogy belevágtam. Tökéletes recept, plusz a reszelt alma.
32. anaterra (válaszként erre: 26. - C744d256b0)
2009. máj. 17. 15:02
Attól függ mihez csinálsz piskótát? Volt hogy megyes sütihez csináltam piskótát és sajnos kevés volt a vajam, azért lett száraz. De ha sima piskótatekercset szeretnél, akkor nagyon nem mindegy hogyan kevered össze a tésztát. Nem ömlesztve mindent, hanem szépen módszeresen. A habbá vert fehérjébe apránként adagolom az összekevert lisztet és tojássárgáját. Mikor megsült a tészta, azonnal fel kell tekerni és úgy kihűlni hagyni. Ha rosszul keverted össze a tésztát, akkor ilyenkor az kettétörik. Ha jól keverted be, akkor felcsavarható. Mikor kihűlt megkened bőven lekvárral és nincs az az Isten, hogy az száraz legyen.
31. anaterra (válaszként erre: 18. - Gabó55)
2009. máj. 17. 14:56
Szerinted ha tudnék habos mákos receptet, akkor megkérdezem?
30. anaterra (válaszként erre: 17. - 2104cc91e8)
2009. máj. 17. 14:55
De igen:)
29. 2104cc91e8 (válaszként erre: 26. - C744d256b0)
2009. máj. 17. 13:37
Hogyan készíted???
28. HViki (válaszként erre: 21. - Gabó55)
2009. máj. 17. 13:36
Köszi! Ki fogom próbálni.
27. HViki (válaszként erre: 24. - 2104cc91e8)
2009. máj. 17. 13:35
Majd azt is sorra kerítem.
2009. máj. 17. 13:34
Mikor sütit csinálok, a piskóta olyan száraz lesz. Az mitől lehet?
25. 2104cc91e8 (válaszként erre: 24. - 2104cc91e8)
2009. máj. 17. 13:33
Valaki= Valakit (bocsi)
2009. máj. 17. 13:32
De, ha Valaki érdekel a "Mákoska" című sütim, az fent van a receptek között :) Kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá?? :)
23. 2104cc91e8 (válaszként erre: 18. - Gabó55)
2009. máj. 17. 12:59
Lehet, hogy Én (szerinted) gonosz vagyok, de nem tudok habos-mákos receptet :(
22. bozsika51 (válaszként erre: 21. - Gabó55)
2009. máj. 17. 12:54
"1750 C-on kb. 30percig sütöm." ...nem sok ez egy kicsit? Na nem az idő, hanem a hőfok.. :))))
21. gabó55 (válaszként erre: 20. - HViki)
2009. máj. 17. 12:37

Mákos kocka

Hozzávalók:5 tojás, 20 dkg cukor, 25 dkg őrölt mák, 1 kk. sütőpor.

A sárgákat habosra keverem a cukorral, a fehérjét kemény habbá felverem, és a mákkal felváltva a sárgájához keverem. A végén hozzáadom a sütőport. A kb. 20x33 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, 1750 C-on kb. 30 percig sütöm. A krémhez: 2 cs. vaníliapuding, ½ l tej, 8 ek. kristálycukor, 2 tojás sárgája, 10 dkg vaj, 1 cs. vaníliás cukor, 2, 5 dl. tejszín, bogyós gyümölcs a diszítéshez.

A vaníliapudingot a ½ l tejjel és a kristálycukorral elkészítjük, belekeverjük a tojássárgákat, ha kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukorral kikevert vajat. Utána felverjük a tejszínt és ha a tészta kihűlt megkenjük a krémmel, rátesszük a tejszínhabot és gyümölccsel diszítjük. (kockákra szoktam felvágni, minden kocka közepére teszek 1 szem gyümölcsöt).

be kell valjam a sógornömtől kértem el a receptet de nagyon finom télleg

20. HViki (válaszként erre: 18. - Gabó55)
2009. máj. 17. 12:24
Egyébként kiváncsian várom a Te receptedet is. Szépen apránként mindet kipróbálom és majd elválik, melyik lesz nálunk a nyerő.
19. HViki (válaszként erre: 18. - Gabó55)
2009. máj. 17. 12:22
Én speciel nem tudtam, és most kaptam néhány ötletet, amit ki fogok próbálni. Én örülök, hogy megkérdezte, mert én sosem gondoltam volna rá. Nálunk senki sem csinált még ilyen sütit.
18. gabó55 (válaszként erre: 15. - 2104cc91e8)
2009. máj. 17. 10:47
elég gonoszok vagytok mindenki tud mákos receptet még habosat is ezt mér kell megkérdezni
17. 2104cc91e8 (válaszként erre: 16. - Anaterra)
2009. máj. 16. 15:58
Csak nem a Hajdúszoboszló-i nagyharangot ölelgeted?? :)
2009. máj. 16. 15:31
van ilyen:)
15. 2104cc91e8 (válaszként erre: 14. - Anaterra)
2009. máj. 16. 14:46
Azóta sem reagált, ezért valószínüleg tényleg rossz helyre írt :)
2009. máj. 16. 13:49
Lehet hogy igen:)
13. 2104cc91e8 (válaszként erre: 11. - Gabó55)
2009. máj. 15. 22:55
Eltévedtél???? :)
12. anaterra (válaszként erre: 11. - Gabó55)
2009. máj. 15. 22:21
Mire gondolsz?
2009. máj. 15. 20:30
ugye ez egy vicc?
2009. máj. 15. 06:45

HABOS MEGGYES-MÁKOS SÜTI

15 dkg darált mák, 15 dkg + 3 ek. liszt, 15 dkg finomítatlan nádcukor, 15 dkg vaj + a tepsi kenéséhez, 25 dkg magozott meggybefőtt, 4 tojás, 2 dl tej, 10 dkg porcukor, 1/2 citrom leve,

1 citrom reszelt héja, 1 tk. szódabikarbóna, fél üveg vörösáfonya lekvár, csipet só,

A vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a sárgájákat. Mák+15 dkg liszt+szódabikarbóna+citromhéj elkever, és a tejjel felváltva a vajas krémhez ad. A meggyekről a levet leöntöm, jól lecsepegtetem őket és a 3 ek. liszttel alaposan meghintem mindet, majd óvatosan a tésztába forgatom. 20x30-as tepsim van, ezt vajaztam ki, plusz 6 kis muffinformát, belekanalaztam a tésztát (muffinformákba csak félig) és 180 fokra előmelegített sütőbe mentek. Nekem 30 perc kellett ahhoz, hogy a tészta megbarnuljon és a tűpróbán is átmenjen. A fehérjéket csipet sóval félig felverem, majd hozzáadom a porcukrot és a citromlevet, kemény habbá verem. A sütőből kikapott tészta tetejét vörösáfonya lekvárral kentem meg, majd rákanalaztam a habot. 5 percre visszament a sütőbe, majd lekapcsoltam és még 15 percet száradt. Nagyon finom lett, szerintem a meggy még dobott rajta.

2009. máj. 15. 05:49
Lányok nagyon-nagyon köszönöm a receptet! tegnap megcsináltam és csontnélkül sikerült. Ma van a lányomnak a névnapja és ezzel akartam meglepni őt. Sikerült. Még egyszer köszönöm!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook