Ki tud finom gesztenye torta receptet ajánlani? (beszélgetős fórum)
Jó reggelt!
Egyáltalán nem étkezem tudatosan, sajnos! a Múlt télen sikerül felszednem egy rakás kilót, de elhatároztam hogy nyárig lefogyok,és sikerült is, leadtam 10 kg-ot! Csak olyan nehéz megtartani, nagyon szeretek sütni, főzni, a párom is szereti a hasát, nem lehet megállni, hogy ne egyek meg azt amit megkívánok...:)Ennek köszönhetően visszahíztam5 kg,sehogy nem tudom rászánni magam...főleg így az ünnepek előtt!
Egyébként tanulok, délelőttönként amikor nincs itthon senki készítem az ajándékokat!
Te milyen ajándékokkal leped meg szeretteidet? Jó neked hogy már a csomagolásnál tartasz!:)
Ne haragudj, hogy ilyen rapszódikusan válaszolok, csak egyik szobában csomagolom a karácsonyi ajándékokat és a másikban van a sz.gép.
Na igen, sajnos a hasamon van a plusz és igen sok!
Most is éppen fogyózok, de nagyon lassan megy :(
Az a baj, hogy nagyon alacsony (158cm.)vagyok és ahhoz túl sok a súly :(
A bűnözés Nekem sajnos könnyen megy, mert bármit megeszem azonnal Rámragad és persze a rántotthúst- halat- gombát- stb. szeretem. De abból sem eszem Magam degeszre, csak ennyi is sok volt valószínüleg! De Ti, fiatalok már tudatosan étkeztek és ilyen szépek maradtok életetek végéig mint Te is!!! Üdv: Fiti
Ugyan már! Az arcodról ítélve egyáltalán NEM vagy kövér!!!
Különben is minek örüljön az ember ha már azt sem eheti meg amit megkíván! Azért egy héten 1x egy szelet bűnözés kijár mindenkink! :)
Igen, sajnos ez így van:(
Gyönyörű a tortád, biztosan nagyon finom volt! Az a helyzet, hogy ha lehet Én próbálom mellőzni a tejszínes (zsírosabb) dolgokat, bár nagyon szeretem úgy a majonézes dolgokat, rántott ételeket és a fínom krémes sütiket is, de Én rettentő hízékony (és kövér) vagyok ezért nem használok sok tejszínt! Ha olyan szép, karcsú lennék mint Te, egy percig nem gondolkoznék ilyesmin :) :) Megnézem majd a sütit amit ajánlottál és köszönöm! Üdv: Fiti
Az rossz lehet, igy hogy nem tölthetsz velük több időt!
A szeder torta krémje 1liter tejszínből készült és szederből igaz csak 2 napig volt a tortából de egyáltalán nem volt folyós.
Ha szereted a krémes sütiket ajánlanám a minjon kockát a receptjeim közül! Nagyon finom, leendő anyósomtól tanultam!
Köszönöm a dícsérő szavaidat, nagyon szeretnék Neki sütni-főzni, de sajnos nem itton élnek!
Akkor van tartása a habodnak, ugye? Üdv: Fiti
Hulala habot használok mindig!
Láttam az adatlapod! Nagyon aranyos a kis unokád!:)Gondolom neki is sok finomat sütsz főzöl!
Kedves Éva!
Ez, (sajnos) az életkoromnak tudható be!
De ha sima habbá vert tejszínt keversz hozzá az is elveszti a tartását (folyós lesz)ha mindennel összekevered, ezért talán habfix-el felvert tejszínt, vagy HuLaLa habot tegyél hozzá ha mindenképpen akarod :)
Pár kanál kemény habbá vert tejszínhabra gondoltam!
Ahogy látom te elég jártas vagy a sütésben, irigyellek érte! :)
Attól függ milyen tejszínhabot teszel hozzá, mert ha folyósat vagy sima felvert habot attól tényleg lágy lesz! Szerintem csak a legvégén tegyél hozzá,
ha nagyon keménynek találod, de nem hiszem, hogy az lesz! Sok sikert!!! Üdv: Fiti
Azt hiszem hogy liszt helyett pudingosat csinálok, félek attól hogy liszt ízű lesz(még soha nem készítettem liszttel), de ígérem egyszer kipróbálom! :)
2,5deci tejjel főzöm meg majd az1 tasak pudingot és ha kanalazok hozzá egy kis tejszínhabot, hogy lágyabb legyen?
MAJDCSAK CSINÁLOK 3 RECEPTBŐL EGYET!!!! :)
Elnézést hogy ennyire amatőr vagyok!:)
Nagyon szépen köszönöm!
Irok ha lesz kérdésem és mindenképpen beszámolok az eredményről!
Tulajdonképpen csinálhatod pudingporból is csak ne fél liter tejjel hanem 3 decivel főzd meg, de ezt is állandóan kevergetni kell mint a lisztet.
(Ahogyan a 30. hozzászólásban írtam)3 kanál cukrot belekeverni és hűteni.
15dkg. vajat 15 dkg. porcukorral habosra keverni majd a hideg pudingot és a 2 csom. gesztenye-
masszát. Ha kevésnek találod (szemre) a krémet akkor csak gesztenyét tegyél hozzá mert a vaj és a puding csökkenti a gesztenye ízét. Sok sikert a sütéshez. Ha nem voltam elég világos valamiben, szólj!! Üdv: Fiti
:) Köszi!
Csak még annyit h leírnád hogy mekkora adagok kellenek krémhez a hozzávalókból a 10 tojásos piskótához??? LÉGYSZI!
Még soha nem készítettem lisztel krémet és még attól is félek hogy odaég! (a liszt végett)
Akkor jóóóóó:) :)
Mindent bele!!! Én nem próbáltam 6-nál többel és 3/4-ig volt a forma, ezért gondoltam, hogy kifolyhat.
A 4 és 6 tojásból külön-külön sütésre gondoltam :):)
Igenis, csak süssél, hadd legyen Neked is sikerélményed, pláne, hogy a szedertortád milyen jól sikerült!!! Kérlek, majd írd meg, hogyan alakult, Veled együtt izgulok :) :) Üdv: Fiti
Csak azért nem akarok próba sütést csinálni mert nem akarok anyuval veszekedni, így is alig beszéltem rá hogy csinálhassak gesztenyetortát is mert ő csinál egy nagy dobostortát és szerinte felesleges lenne még gesztenyés is...a próbasütésről hallani sem akarna! :(
De ha 4+6 tojásból csinálnék az is 10, akkor miért ne csinálhatnám mindjárt 10ből!
A szedertortát 13 ból csináltam és nem folyt ki!
Szerintem sok lesz a 10 tojásból (kifolyhat)!
Ha hagyod teljesen kihűlni a piskótát és elég hosszú késsel vágod, akkor biztosan sikerül.
Nem tudlak rábeszélni egy próba-sütésre?????
Hidd el megnyugodnál tőle! Én a 6 tojásosat is 3 felé vágom :)
De, ha attól félsz, hogy kevés lesz a vendégeknek akkor süssél 1x4 és 1x6 tojásból (ez utóbbit csak ketté kell vágni)
Én azt tanultam, hogyha új ételt (sütit) akarunk vendégeknek kínálni előtte próbáljuk ki, hogy tökéletes legyen amikor kínáljuk! Üdv: Fiti
Amikre most felhívtad a figyelmemet már pár évvel ezelőtt magamtól rájöttem, sajnos :) De megérte mert tanultam a saját hibámból! :) Azért köszi!
27-es formába is sok a 10 tojás Szerinted? Én attól félek hogy nem tudom majd3 felé elvágni szépen a tortalapokat mert vékony lesz a piskóta...
Most, hogy így mondod, Én is megmértem az Enyém 25 cm-es és 6 cm. magas(rosszul emlékeztem).
Amin látom (gondolom) aggódsz, hogy kicsi lesz a 6 tojásból, próbáld meg 8-ból, természetesen arányosan növelni az összes többi hozzávalót. Szerintem a krém mennyiségét nem kellene, mert azt gondolom, hogy elég lesz hozzá.
Nem kioktatni, vagy szemtelenkedni akarok de megkérdezném: ugye tudod, hogy nem lehet kinyitni a sütőajtót legalább 10-15 percig, és, hogy ELŐMELEGÍTETT sütőbe kell tenni a piskótát! Ha megsült (illatát érezni, aztán tűpróba) nem szabad azonnal kikapni hanem nyitott sütőajtónál bennhagyni amig a forróság enyhül. Csak nyugodtan kérdezz, nagyon szívesen válaszolok :) Örülök, ha megoszthatom a tapasztalataimat :) :)
Üdv: Fiti
Köszönöm szépem hogy ennyire segítőkész vagy!
Lemértem a tortaformát! Tévedtem 27cm átmérőjű és 7 cm mély... Akkor is akkora adagból csináljak mindent ahogy leírtad vagy?
Elnézést az ügyetlen kérdéseimért!:)
A 6 tojásos piskótához vennék 2 csom. gesztenyemasszát, 1/2 dl. rumot (vagy aromát),
10 dkg. vajat, 10 dkg. porcukrot, és 2 dl. tejből főzött masszát (2 evőkanál liszttel és a végén 2 evőkanál cukorral, mint előbb írtam) Ha a torta kihűlt (csak hidegen!) 3 karikára vágni és a krémet az alábbiak szerint összeállítani:
Egy mély tálban elektromos habverővel habosra keverni a 10 dkg. lágy vajat a 10 dkg. porcukorral, hogyha egynemű, apránként hozzákeverni a lehűlt főzött masszát, ha teljesen sima akkor hozzákeverni a 2 csom. gesztenyét. Kóstolással ellenőrizzük az édességét, ha kell teszünk még hozzá porcukrot. Ez az adag a belső 2 rétegre és az egész külsejére is elég.
Szerintem csinálj a feléből próbasütést. Sok sikert: üdv Fiti
Tortakrém szaporítása (vajkrém lazítása):
Ahány deci tej, annyi pupos evőkanál simaliszt csomómentesre keverve (átszűrve)tűzretéve sűrűre főzni. A végén egy elég kemény főtt lisztcsomó lesz amit nehéz keverni, de ez természetes. Ha megfőtt annyi evőkanál kristálycukrot teszek bele amennyi a liszt volt. Nehezen megy de ez is hűti a masszát. Időnként megkeverve kihűteni!
Folyt. köv.
Látom, hogy Te nagyon ügyes vagy szép a tortád ami fenn van az adatlapodon :) De ha Én csinálnám, akkor nem kakaós lapot sütnék, mert elviszi az ízét és nem dominál annyira a gesztenye:) Szerintem :)
Én a 6 tojásból 6 evőkanál cukorból és 6 evőkanál lisztből, 1 pupos mokkáskanál sütőporból sütök piskótát és 3 felé vágom. Szerintem elég lesz Nektek is, ha csak desszert lesz! (majd folytatom)
Szerintem a kakaós piskótalap sokat elvesz a gesztenyekrém ízéből!Nálunk senkinek nem ízlett úgy.A pudinggal ugyanazt a hatást lehet elérni,mint a cukrászati főzött krémmel (tej+liszt)amit én is írtam,mert vajjal tényleg rettentő zsíros,nehéz lesz.Margarin helyett isteni ízű lesz ha friss teavajat használsz.
10főre szerintem egy adag elég.
További ajánlott fórumok:
- Szeretnék olcsó és finom tortát készíteni, milyen receptet ajánlanátok?
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Tud-e valaki egy finom csokis vagy kakaós gyümölcsös torta receptet?
- Van egy torta karikám írnátok valami finom krém receptet, ami nektek is bevált?
- Gyors és finom túrótorta receptet keresek. Tud valaki segíteni?
- Igazán finom, bevált gesztenyegolyó receptet írjatok légyszi!