Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ki mit tud a D3 vitaminról? (PCO, meddőség) fórum

Ki mit tud a D3 vitaminról? (PCO, meddőség) (tudásbázis kérdés)


2017. ápr. 14. 08:08

Sziasztok!


Hogy lehet a Life-flo VitaminD3 Body Cream-jéből kicsalni a krémet? Aki tudja, kérem segítsen!

23. globus (válaszként erre: 3. - 116199a424)
2016. aug. 25. 13:55
Mit értesz azon, hogy a vérképed mindig kimutatja? Ez speciális, nagyon drága vizsgálat, nincs benne minden vérvételben.
2016. aug. 25. 13:46

Én a k2+D3 fortét szedem, napi 12 cseppet. Azaz 8.000 NE-et. Ennyi kell ahhoz számomra, hogy a megfelelő védettségem legyen a rák kiújulásával szemben és a csontjaim jobb állapotba kerüljenek. A D vitamin szintem így 60ng/ml.


Tévedés hogy napfény hatására elegendő D vitaminhoz jutunk. Legelőször nyár végén mentünk D vit. szint mérésre mindketten, és döbbenetesen alacsony volt mindkettőnk szintje.

Nekünk a cseppek beváltak. 3 éve használjuk.

2016. aug. 25. 12:24

Folytatás:


Komoly műtétem volt, azért válaszoltam ilyen későn (nem pedig piacmarketing okokból, mielőtt ezt is megkapnám).


Egyébként Tücsivel beszéltem, és szerintem nem voltam udvariatlan vele. (Idézet "Tisztelettel Tücsi: lehet, hogy Te más termékről beszélsz?") Ő maga se vette ennyire felháborítónak a soraimat, mert nem úgy reagált, mint te. Azt sem tartottam kizártnak, hogy én értettem félre a termékekkel valamit. Ezért kérdeztem őrá, és nem esett nehezére kioktatás nélkül, udvariasan válaszolni.


Bizony több terméket forgalmaznak és a "D3" érthetően mindegyik nevében szerepel.Nekünk betegeknek lenne a legnagyobb érdekünk pontosan tisztázni mikor melyikkel vagyunk elégedettek, illetve mi az ami nem használt nekünk.Nem minden szervezet egyforma, lehet ami az egyiknek hat, a másiknak nem. A betegtapasztalatok cseréje folyik itt, és jó lenne ha egyértelmű, zökkenőmentes lenne. Azért, hogy hatékonyabban tudjuk segíteni egymást. Csak ennyit szerettem volna.


[Miután Tücsi megírta a forgalmazót (norvég), a net segítségével már tudom ő milyen termékről beszélt.]

2016. aug. 25. 12:12

Szia parinoush!


Megtisztellek azzal, hogy köszönök. Hiába szeretnéd nem vagyok forgalmazó, csak egy beteg aki évtizedek óta küzd a bajjal, és a hagyományos tabletták nagy dózisban sem segítettek. Számomra ez segített. Vannak, akiknél ez hat. (Egyébként nap által is a bőrön keresztül szívódik fel ez a valójában hormon, ám orvosi bakiból vitaminnak nevezett anyag.) Idézet korábbról:


" Én nemrég rendeltem, mert az évek alatt egymás után többfajta tablettát is kellett szednem orvosi utasításra, de sajnos egyik se hatott. Marad a bőrön keresztüli megoldás, vagyis a krém. "


Hormonbeteg vagyok, a bőröm is érzékeny, sajnos nem bírom a napot, így nem tudom a letermészetesebb úton bevinni. :( Nekem a legnagyobb tragédia ez. :(


Csupán krémből is több fajta van és azt jeleztem, hogy egyértelművé kéne tenni mikor melyikről van szó - mert több is van a piacon.


Eszemben sincs mások nyomorán élvezkedni, vagy abból hasznot húzni. Csupán azért jeleztem, hogy a termékeket jobban kéne pontosítani, nehogy egy beteg olvasson valamiről, általánosítson és esetleg ne próbálja ki vagy abbahagyja olyan termék alkalmazását, ami talán hatna neki és javítana az életminőségén, mert összekeverhetőnek tűnik így a kettő.


Egyébként nálam a vas se szívódik fel, van, hogy vénásan, injekcióban kapom. Szerencsére van akinek hatnak a tabletták, de, van akinek nem. Ezért szívügyem a téma - mármint, hogy ilyen dolgok tisztázva legyenek, hiszen az emberek szervezete nem egyforma. Van, akinek ez hat, másnak meg más.


Ennyi. Nem akartam rosszat. Sajnálom ha félre értettél.

19. Tücsi24 (válaszként erre: 15. - Minerva27)
2016. júl. 25. 09:23

Az a neve, hogy D3 krém.

Szóval nem írtam félrevezetően.


LEGJOBB SZÁJON ÁT SZEDNI D-VITAMINT ősztől tavaszig.

Napi 2-3ezer NE-t.


És vérvizsgálattal ellenőriztetni a szintjét.

18. 328e1b30ab (válaszként erre: 13. - Minerva27)
2016. júl. 22. 16:04

Abbahagyhatnád már ezt a nyomulást. Értjük, te vagy a magyarországi forgalmazó.


Ócska ember, aki mások egészségügyi bajából így akar nyerészkedni. De látom, nem is megy az üzlet, ha itt KELL nyomulni, hogy eldj valamennyit a kenőcsödből.

17. 328e1b30ab (válaszként erre: 15. - Minerva27)
2016. júl. 22. 16:02

Nem igaz, hogy a krém a legjobb beviteli mód.

A legjobb az intenzív napsütés, a második pedig az orális pótlás.


Mielőtt bárki, bármit kezd, menjen el egy D3 szűrésre. A magyar lakosság 95%-a D3 hiányban szenved és pokoli nehéz pótolni, hónapokig tart vagy néha évekig is, mire a normál szintre kerül valaki.


A D3 hiánya pedig összefüggésben áll meddőségi bajokkal, csontritkulással, idegrendszeri problémákkal, rákos megbetegedésekkel, cukorbetegséggel, autoimmun betegségekkel, allergiával, influenza-járvánnyal stb.


Ugyanis a korábbi besorolásával ellentétben nem vitamin, hanem hormon. Szóval, komolyan kell venni.


Egy D3 szűrés kb. 5000 ft.

2016. júl. 22. 12:22
Egyébként pont egy mai rádióműsorban egy orvos azt mondta a megfelelő D-vitamin szint a kismamákat is hozzásegíti, hogy természetes úton szülhessenek kisbabát, elkerülve a császárt. :)
2016. júl. 22. 12:17

Tisztelettel Tücsi: lehet, hogy Te más termékről beszélsz? A Life-flo VitaminD3 Body Cream-jének összetételében feltüntetik, hogy van benne. Nevezd meg pontosabban miben nem találtad, vagy írd körül jobban kérlek, mert így félrevezető. Aki olvassa azt hiheti egy termékről van szó, pedig nem. És elmehet tőle a kedve, pedig az egészséghez kell a D-vitamin. És a krém a legjobb beviteli mód. A világon pedig többféle ilyen kencét kapni.


Ha norvég forgalmazót említesz talán erre gondolsz:

[link]


Ezt nem próbáltam. Sosem volt a kezemben, így az összetevőit se olvashattam, a neten se találtam az alkotói listáját. - persze mindenütt azt írják egy pumpálás nagy D-vitamin dózist tartalmaz

14. Tücsi24 (válaszként erre: 13. - Minerva27)
2016. júl. 20. 22:35

Nem olvastam felületesen.


Nekem egy természetgyógyász orvos adta el, D3 krém nevű norvég termék.

Ennek az összetevői között nincsen se kolekalciferol se D-vitamin.

13. Minerva27 (válaszként erre: 11. - Tücsi24)
2016. júl. 20. 20:58

Szia!


Ez nem igaz. Elnézést, de szerintem picit felületesen vagy félre olvastad a tájékoztatót. A D3-vitamint (cholecalciferol), azaz kolekalciferol néven is illetik, és így tüntetik fel az összetevőknél (például a már más által említett weblap krémjében).


Én nemrég rendeltem, mert az évek alatt egymás után többfajta tablettát is kellett szednem orvosi utasításra, de sajnos egyik se hatott. Marad a bőrön keresztüli megoldás, vagyis a krém.


Az utóbbi időkben jött rá az orvostudomány, hogy napfényvédő szerek használatával sajnos D-vitaminhoz se jut a szervezet, a magyar lakosság 90-93%-a hiányállapotban szenved.

12. cyprus (válaszként erre: 11. - Tücsi24)
2014. jan. 12. 10:25
Tücsi, ez az, ami engem is baromira zavar.... Emiatt nem bízom benne...
2013. nov. 16. 16:56

Elolvastátok a D3 krém összetételét?

Nem szerepel rajta D-vitamin!

10. 991217 (válaszként erre: 9. - Viki77_2)
2013. máj. 1. 20:38

Szia!


Október és március között javallott a krém alkalmazása...én 3 hónapot használtam és a legutóbbi vérvétel alapján, teljesen jó értékem volt, uh sztem hasznos! Csak ajánlani tudom..

9. Viki77_2 (válaszként erre: 8. - 991217)
2013. ápr. 18. 10:46

Szia,

jutottál valamire december óta a témában?

Nekem az endósom írt ki D-vitamin ellenőrzést, még tavaly júl, persze a béka s.gge alatt volt a szintem. 3000 NE-set írt fel (mint megtudtam az 75 mcg-t, mikrogrammot jelent) naponta.

A HO-m tévedés miatt 1000-set írt fel, jó darabig azt szedtem, de lényeg a lényeg, még most márc. elején is alacsony volt a vérvételkor.

PCOS-eseknek ha rendesen kezel az orvos, mindig megnézik a D-vitamint.

2012. dec. 20. 17:43
d3krem.org
7. 991217 (válaszként erre: 6. - Szabot.88)
2012. dec. 20. 17:39
d3.org, itt utánaolvashatsz a krémnek...tapasztalatokat várok! Ma megvettem a krémet..
6. szabot.88 (válaszként erre: 5. - 5bcf1b7c01)
2012. dec. 20. 11:57
Nem tudod véletlenül mi az a krém ami szerepel ebben a cikkben?
2012. dec. 20. 11:40

Hormonharmónia » Természet » D3-vitamin azaz a Napfény vitamin

D3-vitamin azaz a Napfény vitamin


A D3-vitamint (cholecalciferol) más néven a Napfény vitaminnak is hívhatnánk, mivel a bőrünkben termelődik, napfény hatására.


Naponta minimum 1 óra napozás, teljes testfelületen, fényvédő krémek használata nélkül biztosítana számunkra elegendő D3-vitamint. Ezt szinte egyikünk sem teszi meg, függetlenül attól, hogy Magyarországon vagy az Egyenlítő mentén élünk, a Naptól illetve a bőrráktól való félelmünk miatt.


A híres New England Journal of Medicine szerint a D-vitamin hiány mára világméretűvé vált az emberekben. Mára már bebizonyosodott, hogy a krónikus D-vitamin hiány olyan betegségekkel hozható összefüggésbe, mint például a gyulladásos (autoimmun) betegségek, az influenza, a vastagbél rák vagy a pikkelysömör.


A D3-vitamin egy lipofil vitamin, azaz zsírban oldódó. Éppen ezért a tökéletes bevitele a bőrünkön keresztül történhet (bőr -> bőr alatti zsírréteg). Ezt vagy napozással vagy D3-vitamin krém alkalmazásával tehetjük meg.


Biológiai hatásukat tekintve legaktívabb a D3-vitamin, amely a bőrben az ultraibolya sugárzás hatására keletkezik, előanyagából, a 7-dehidrokoleszterinből. Ez előbb a májban, majd a vesében alakul tovább, az aktív 1,25-dihidroxi-D-vitaminná (kalcitriollá).


Sok híreszteléssel ellentétben, a D-vitamin nem csupán a csontjainkat érinti (A D-vitamin elősegíti a kalcium és foszfor felszívódását a bélcsatornából, és közvetlenül befolyásolja a csontképződést), sok más funkciója is van az emberi szervezetben.


Kutatások


Az utóbbi években a kutatók újrakezdték a vizsgálatokat a D-vitaminnal és számos új és érdekes tanulmány látott napvilágot ebben a témában.


Az igazsághoz hozzátartozik, hogy több évtizede már folytak nagyon komoly nemzetközi vizsgálatok, melyek arra kezdtek rávilágítani, hogy a D-vitaminnak komoly szerepe van a rák elleni és más gyulladásos, illetve autoimmun folyamatok elleni harcban, de bizonyos ellenérdekek ezeket sikeresen ellehetetlenítették.


Most viszont újrakezdhették, illetve folytathatták a vizsgálatokat és tanulmányokat, főleg az Egyesült Államok területén, melynek köszönhetően egyre többet és pontosabbat tudunk arról, hogy a D3-vitamin miért is olyan hatalmas segítség az emberi szervezet számára a rák és az autoimmun betegségek elleni harcban.


Miért dúl a D-vitamin hiány?


A D3-vitamin az a vitamin, melyet a test a napfény segítségével képes saját maga előállítani egy összetett folyamaton keresztül.


Ez viszont nem jelenti azt, hogy mivel van Nap, ezért nekünk van elegendő D3-vitaminunk, ellenkezőleg!


Egyre több nemzetközi tanulmány mutatja ki, hogy a gyermekek és felnőttek több mint 93%-a D-vitamin hiányos az egész világon.


Ezt olyannyira kell komolyan venni, hogy még az afro-amerikaiak, kelet-afrikaiak, latin-amerikaiak, az amerikai őslakosok, de még a szaud-arábiai emberek közel 100% -a is D-vitamin hiányos. Ezzel kapcsolatban érdemes a világhírű Mayo Klinika kutatásait olvasgatni.


Hogy miért? Azért, mert nem töltünk elég időt a napon, illetve ha töltünk is, azt mindenféle fényvédő faktoros krém használata mellett tesszük. Márpedig így nem jutunk D3-vitaminhoz.


Miért van szükségünk D3-vitaminra?


Egyensúlyban tartja a szervezet kálcium szintjét

Segíti a sejt differenciálódást

Erőteljes immun rendszer modulátor (felerősíti a szervezet természetes védekező képességét)

Szerepe van az inzulin kiválasztásban

Csökkenti a magas vérnyomás rizikóját

Segít megelőzni a csontritkulást

Szerepet játszik bizonyos rák fajták elleni harcban

Antidepresszáns

Csökkenti az autoimmun betegségek kialakulásának rizikóját

Csökkenti az ekcéma és pikkelysömör kialakulásának esélyét


A legújabb kutatások szerint a D-vitamin szerepet játszik az autoimmun betegségek megelőzésében, a szervezet elsavasodásának megszüntetésében és jótékony hatással van olyan betegségekre, mint a Sclerosis Multiplex, a Rheumatoid Arthritis és bizonyos rák típusok (mellrák, petefészekrák, vastagbélrák, prosztata rák, stb.)


Az alacsony D-vitamin szint különböző állapotokhoz, betegségekhez köthető:


Rákos elváltozások: mellrák, petefészekrák, vastagbélrák és prosztata rák

Izom gyengeség

Gyulladások

Depresszió

Skizofrénia

Psoriasis (pikkelysömör)

Ekcéma

Autoimmun betegségek, mint:


Sclerosis Multiplex

Rheumatois Arthritis

Diabetes Mellitus 1

Crohn betegség

Krónikus bélgyulladás

Magas vérnyomás


D-vitamin hiány egyéb tünetei:


Rövidlátás

Foghullás

Gennyes fog, fogíny-gyulladások

Megvastagodott boka-, térd- és kézízületek

Alvászavar

Pesszimizmus

Ideg zavarok, ingerlékenység, izgatottság

Fáradtság

Csontlágyulás, csontritkulás


Napi ajánlott dózis


A D-vitamin ajánlott napi dózisa 400 IU-ban van meghatározva (nemzetközi egység). Ez a mennyiségű D-vitamin az abszolút minimum, amire a testnek szüksége van ahhoz, hogy elkerülje a katasztrofális egészségügyi problémákat.


A D-vitamin biztonságos. Nagyon sok ember keveri a D-vitamint az A-vitaminnal.


Szükségünk van mindkét vitaminra, hogy megőrizzük egészségünket, a D-vitamin az A-vitaminnal szemben azonban akkor sem toxikus, amikor nagyobb dózist veszünk be. A félelem a D3 vitamin túladagolásától tehát teljesen alaptalan.


Nem minden D-vitamin egyforma, több variánsa is létezik. A biológiailag aktívat D3-nak vagy kolekalciferolnak ismerjük. Néhány rossz minőségű táplálék kiegészítő tartalmazza az olcsóbb D2-t (ergocalciferolt). Azonban az emberi szervezetben a D2 nem aktív, így először át kell alakítani D3–á mielőtt bármi egészségre gyakorolt hatása lenne. Ez egy nagyon pazarló eljárás, főleg, mikor a kész D3 is rendelkezésre áll.


Dr. Abbas Qutab előadása szerint (2007. Szeptember, Houston) az általános ajánlott bevitelnek D-vitamin kiegészítőkből minimum 10 000 IU–nek kell lenni naponta.


Hogy vegyük magunkhoz?


Mindig, mindenben a természetes útra törekszünk. A legnagyobb mennyiségű D3-vitamint a legegyszerűbben a bőrünkön keresztül tudjuk felvenni, lásd napfény.


Ezt igyekszünk leutánozni, amikor tabletták helyett krém formájában, a bőrünkön keresztül visszük be a D vitamint.


Így egyrészt megkíméljük az emésztőrendszert a fölösleges terheléstől. Másrészt bőrön keresztül elegendő pont annyi hatóanyagot bevinni, amire szükségünk van, hiszen bőrön keresztül szinte a bevitt hatóanyag 100%-a hasznosul, míg szájon át legalább 7-szer több hatóanyagot kellene bejuttatni.


Tegyük fel, hogy napi 5,000 NE-et szeretnék magamhoz venni, mert annyira van szükségem. Ha tabletta formájában veszem magamhoz, akkor ennek a kb. 7-szeresét kell bevennem, azaz közel 35,000 NE-et, hiszen az emésztőrendszeren keresztül olyan sok hatóanyag elvész, lebomlik, hogy ha én 5,000 NE-et akarok a célba juttatni, 7-szer annyit kell elindítanom. Ha krémben viszem be, szinte semmi sem vész el, ezért tökéletesen elegendő pont annyi hatóanyagot bevinni, mint amennyit szeretnék, hogy célba is érjen. Azaz 5,000 NE a bőrre, és ebből 5,000 NE-et tud a szervezetem magáévá tenni és hasznosítani.


Használata egyszerű és gyors: reggelente egy meghatározott mennyiségű krémet (pl. 1 pumpányi=5.500 NE) a bőrünkbe masszírozunk, lehetőleg vékony bőrfelületnél. Mintha csak egy testápoló lenne, minden reggel öltözködés előtt.


Mint minden transzdermális módszernél, itt is az a csodálatos, hogy a hatóanyag lipofil, azaz a bőrön áthatolva előszeretettel raktározza magát a zsírsejtekben és onnan adagolja magát tovább a szövetekbe, véráramba, majd sejtekbe.


A szervezetünk ennél a megoldásnál maga dönti el, hogy a bevitt mennyiséggel mit tesz, abból mennyit és mikor használ föl, illetve mennyit raktároz el “ínséges” időkre.


Kinek ajánlott a D3-vitamin pótlása?


Azoknak, akik kevés időt töltenek napon (gyermek és felnőtt egyaránt)

Időseknek

Várandós kismamáknak

Pikkelysömörben vagy krónikus ekcémában szenvedőknek

Autoimmun betegeknek

Bármilyen gyulladásos betegségben szenvedőknek

Magas vérnyomásban szenvedőknek

Prosztata, végbél, petefészek, mellrákban vagy bőrrákban szenvedőknek

Csontritkulásban vagy csontlágyulásban szenvedőknek

Depressziótól szenvedőknek (SAD vagy téli depresszió)

Meddő és/vagy PCOS nőknek


Kutatók úgy találták, hogy az alacsony (kisebb mint 15ng/ml) D-vitamin érték a szervezetben szinte minden betegség kockázatát megnöveli, a rákét, a szív és keringési betegségekét, a magas vérnyomásét, az agyvérzését, a PCOS-ét és a meddőségét.


D-vitamin és meddőség, D-vitamin és PCOS


Szerepet játszhat a kóros D-vitamin hiány a női terméketlenségben? Tényleg van szerepe az egészséges D-vitamin szintnek az ovuláció megtörténtében?


A meddőségi kutatások a fejük tetején állnak mióta felmerült egy új faktor ezen a területen…


Egyre több kutatási eredmény azt igazolja, hogy a kóros D-vitamin hiány kapcsolatban áll az anovulációval (ovuláció hiányával) és így a meddőséggel.

Egy több, mint meglepő Yale-tanulmány a Yale Egyetem meddőségi intézetében azt mutatta ki, hogy a meddő nők 93%-ának van nyilvánvaló, félreérthetetlenül komoly D-vitamin hiánya.

Ezek közül a hölgyek közül is a legnagyobb mértékű hiánya a PCOS (policisztás ovárium szindróma) nevű állapotban szenvedő nőknek volt. A második csoport, akik majdnem ilyen mértékű D-vitamin hiányt mutattak, a nem ovuláló nők voltak.


Ezen tanulmány vezető kutatója, Dr. Lubna Pál azt nyilatkozta, hogy “A tanulmányban résztvevő nem ovuláló illetve PCOS-től szenvedő nők közül egyetlen egynek sem volt normál vagy elfogadható D-vitamin szintje,- a legmagasabb vérben mért szint is csupán 10-15 ng/ml 25OHD (vitamin D3) szint volt, ami már egy klinikai D-vitamin hiányt jelez”.


A tanulmány eredményeit az Amerikai Reprodukciós Orvostudományi Társaság találkozóján jelentették be San Franciscoban.


“Az adott súlyos D-vitamin hiány világjárvány szintű előfordulása azt sürgeti, hogy alternatív megoldásként pótoljuk a hiányzó D-vitamint és ezzel elősegítsük az ovuláció megtörténtét. Ezzel a természetes megközelítéssel elkerülhetjük vagy legalábbis minimalizálhatjuk a a petefészkek túlstimulációját, és az ikerterhességek előfordulását.”


A fentebb említett súlyos D-vitamin hiány pótlása érdekében a PCOS-től szenvedő betegeknél heti 50 000–100 000 NE D3-vitamin-pótlás jön szóba, napi 1000–1500 mg kalciumpótlással együtt.


D-vitamin hiány kismamáknál


A legismertebb hiánybetegség az angolkór (amit az angolok természetesen nem angolkórnak, hanem “rickets”-nek hívnak), a csontok meglágyulása, ami Európa szegényei között főleg a XX. század elejéig volt gyakori, súlyos D-vitamin hiány esetén. De az elmúlt pár évtizedben azt is bebizonyították, hogy az alacsony D-vitamin érték a szervezetben szinte minden betegség kockázatát megnöveli, a rákét, a szív és keringési betegségekét, a magas vérnyomásét, az agyvérzését, a csontritkulásét, a PCOS-ét és a meddőségét, többek között.


A terhes nőknek különösen vigyázniuk kell, mert az alacsony D-vitamin szint a terhesség alatt nemcsak a magzat csontozatának fejlődésére van egy életre szóló rossz hatással, és megnöveli annak esélyét is, hogy a gyermek később cukorbeteg lesz (1-es számú cukorbetegséggel), de megnöveli a terhesség alatti vaginális fertőzés esélyét, és a császármetszés előfordulását is.


Ennek ellenére, különösen a téli hónapok alatt, az Európaiak közel fele nem jut elég D-vitaminhoz, és ez Észak-Európában a legsúlyosabb. Hiszen legfontosabb forrása ennek az anyagnak a természetes napfény, ami a megrövidült napok és a testünket betakaró téli ruhák miatt nem éri el a bőrünket. Ez az az időszak, amikor a norvégok D3 vitamin krémmel kenik magukat.

Nagyon kevés élelmiszerben van elegendő D-vitamin, ezek között vannak az úgy nevezett olajos halak, mint a hering, a lazac és a tonhal. Régebben csukamájolajat adtak a gyerekeknek olyan helyeken, ahol a halfogyasztás és az elegendő napfény nem voltak elérhetőek. Ma már nem divat a csukamájolaj, és részben ennek köszönhetően, részben annak, hogy a gyerekek egyre kevesebb időt töltenek a szabad ég alatt, és egyre többet a képernyők előtt, az angolkór újra megjelent.


Bár napi 10-15 perc napfény az arcokon és a karokon elegendő lenne ahhoz, hogy a D-vitaminhiány teljesen megszűnjön, ez jellemzően nincs meg a legtöbb kismamánál. Előfordul, főként a téli hónapokban, hogy hetekig nem látnak napfényt. Az ablaküveg, az autók szélvédője egyaránt kiszűri a D-vitamin termelést okozó ibolyán túli sugarakat.

Maradnak így a felírt bogyók, a terhes vitaminok… Egy friss vizsgálat szerint a kismamák 70 százalékának a vérében a szükségesnél jóval kevesebb D-vitamin volt. De hogyan történhetett ez meg, amikor kiváló magzatvédő vitamint szednek? Olyat, amiben állítólag minden benne van, amire szüksége van babának és mamának. A dobozon lévő listán ott virít a D-vitamin, és az, hogy “az ajánlott napi adag 100 százaléka”. Akkor mi nem stimmel?


Az “ajánlott napi adag” rejti a probléma okát. Miközben gyermekorvosok nagyjából egyet értenek abban, hogy napi 1.000-2.000, de inkább 5.000NE lenne minimálisan szükséges elfogyasztandó ebből a tápanyagból és a fent is említett napi egy órányi napozás ennek többszörösét is biztosítja, addig a magzatvédő vitaminok ennek csupán töredékét biztosítják. A magyar étrend pedig csupán egy tizedét vagy annál is kevesebbet…

2012. dec. 20. 11:31
Szia, szintén PCOS-es vagyok. Velem az endokrinológusom kifejezetten szedette, méghozzá az elején nagy dózisben, hetente kellett negyedelnem egy alkalommal az üveg tartalmát. A legújabb kutatások alapján már D-hormonnak is hívják a D3-vitamint, mert jó hatással van a petefészkekre, munkára bírja őket. Sajnos én vesekövet kaptam tőle, úgyhogy most csak napi 5 cseppet kell szednem. Sőt a nőgyógyászom ki is kérte a vérképből az adatot és emelni kellett volna az értékek miatt, de a vesekövem miatt nem tudtuk.
3. 116199a424 (válaszként erre: 1. - 991217)
2012. dec. 20. 11:27

En a PCOS-sel kapcsolatos reszet nem tudom, de az biztos, hogy nekem napi szinten kell(ene) D3 V-t szedni, mert a verkepem mindig kimutatja, hogy nem eleg magas a szint. Enelkul nagyon faradekony, depis, levert lennek.

Tenyleg, megyek is bevenni egy szemet, mert az elmult hetekben(!) elhanyagoltam kisse :/

2012. dec. 20. 11:24
Egy éve vagyok PCOS, illetve IR-es...sok orvosnál jártam már (nőgyógyász, endokrinológus), végigcsináltam egy akkupunktárás kezelést, szedem a Merckformin XR 750 mg-os kapszulát napi 2x, mozgok, diétázok. Nemrégiben hívták fel a figyelmemet a d vitamin adagolásra. Sajnos a szintemet ne tudtam megnézetni, de érdekeset olvastam most utána. Ami még megdöbbentőbb, hogy az endokrinológus nem is kapszula formájában ajánlotta, hanem egy norvég krémet ajánlott, ami kifejezetten d3 vitamint tartalmaz....esetleg valakinek tapasztalat a témával kapcsolatosan? Szedett már valaki, javultakaz eredményei? Tényleg ez lehet a gyökér indoka ennek a típusú betegségnek és a meddőségnek?
2012. dec. 20. 11:20
Ki mit tud a D3 vitaminról? (PCO, meddőség)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook