Ki mit főzött, főz holnap, ami diétás? Nem hízlal? (beszélgetős fórum)
én 25-30 dkg-hoz szoktam 2 ek, akkor te tegyél bele 6-7 kanállal. szerintem ugyanannyi ideig tart, de amúgy a színe alapján szoktam eldönteni h kész.
onnan tudod h ha kibontod egy szemre ráharapsz. ha könnyen szétrágod akkor mehet a húsba, ha nehezen rágod el, csikorog a fogad alatt akkor forrázd le. csak amennyi épp ellepi, és ha magába szívta akkor megy a husihoz.
én meg már fáradok és sokat gondolkodtam a kérdéseden mielőtt észrevettem a helyesbítést :)))
a zabpehely ízét nem érezni, ezért is kell picit intenzívebben fűszerezni és kicsit állni pihentetni, hogy a fűszerek és így a fasírt íze jól átjárja a zabpelyhet. amellett h így növeljük a rostfogyasztást, spórolunk a hússal :) de nem csak ilyen egészséges mizériák miatt szeretem így, hanem mert sokkal jobb az állaga is. nekem a csak hús az olyan száraz, a kenyeres meg túl sűrű (nem találok most jobb kifejezést, minthogy kemény), ezzel szemben a zabpehelytől lazább, könnyebb, levegősebb.
mindenképpen próbáld ki egyszer és aztán nem is fogod másképp csinálni, diéta ide vagy oda... ha nem mondanád, hogy zabpehely van benne, senki nem venné észre, csak azt h jó.
még annyit tanácsolnék, én már a lidl-ben veszem a zabpelyhet, az puhább, azt elég csak a húshoz keverni. de pl. amit a herbáriában árulnak, azt előbb le szoktam forrázni mert keményebb és nem úgy veszi fel sem az ízeket, és a hús állagát sem.
Én még nem próbáltam zabpehellyel.. :) Talán azért mert még nem is ettem zabpelyhet.. szerintem. :D
A kenyérrel és a kenyér nélkül készített között csak állagban van különbség. A kenyeres ugye nagyobb, puhább, szaftosabnb.. A sima húsis pedig szárazabb, kisebb, keményebb. :))
én még zabpelyhet is szoktam belekeverni, jó 2 evőkanálnyit 25 dkg húshoz. (2 személyes konyhát vezetek egyelőre). kicsit "lazítja" a fasírtot. így akkor állni hagyom egy fél órát h a tojásból felszívjon egy kis nedvességet. plusz egy kicsit intenzívebben fűszerezem mert a zabpehely sokat kíván.
A férjem is imádja!
Én is, csak én pici olíva olajat margarin helyet.
Nálunk holnap lecsó hegyek lesznek nekem virslivel.
Mai kajám:
ebéd(13:00):
Tegnapról maradt diétás fasírt: pulyka darált hús + fűszer, hagyma, tojás. Zsemlemorzsa és kenyér nélkül. Én húsgolyónak nevezem. :) Kecsappal ettem.
vacsi(16:30):
Ma főzött spenót: a spenóthoz a rántást teljes kiőrlésű rozsliszttel készítettük. 1 tükörtojást ettem hozzá. :)
Teljes kiőrlésű lisztből készült tészta. Bazsalikomos paradicsomszószban párolt pulykamell.
Sovány sajttal.
rakott csirkemell:
tepsibe kicsi olivaolaj,arra fektetek egy réteg besózott csirkemellet,erre mozarella szeleteket fektetek,majd egy sor bacon szalonnát vagy sonkát.Egy pohár kefirt kicsit megsózok,vagy kis ételízesítőt teszek bele és felkeverem 2db tojással.Ennek felét ráöntöm a sonkás husira,majd újra husiréteg jön és végül sajt és az öntet másik fele.Fólia alatt sütöm,a végén kicsit megpirítom.
Édesítőszerrel készítek paradicsom salátát és az lesz hozzá a köret.
Nagyon fini :-)
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Mit csinálsz holnap?
- "-SOKKILÓ BLOG" Norbi diétás csapata
- Édesszájúaknak milyen diétás édességet ajánlasz, ami a legkevésbé hízlal?
- A vasárnap főzött csirkepöri+nokedli jó lesz még holnap délután?
- Normál pudingporból (nem diétás) készített puding édesítőszerrel ízesítve hizlal? Mi a különbség a normál és a diétás között?