Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki mit főzött, főz holnap, ami diétás? Nem hízlal? fórum

Ki mit főzött, főz holnap, ami diétás? Nem hízlal? (beszélgetős fórum)


1 2
31. Virgie
2011. júl. 22. 10:14
Tortilla sovány húsból és light öntettel
2011. júl. 21. 21:49
Én nagyon szeretem a natúr húsokat párolt zöldséggel. Sajttal megreszelem és nagyon finom! :)
29. zani
2011. júl. 21. 20:47
amúgy még a bolognai raguba is szoktam tenni, húspótlónak, meg nem lesz olyan zsíros a ragu mert felszívja. :) és legutóbb a töltött paprikába rizs helyett is ezt tettem.
28. zani (válaszként erre: 27. - Noricica1987)
2011. júl. 21. 20:44

én 25-30 dkg-hoz szoktam 2 ek, akkor te tegyél bele 6-7 kanállal. szerintem ugyanannyi ideig tart, de amúgy a színe alapján szoktam eldönteni h kész.

onnan tudod h ha kibontod egy szemre ráharapsz. ha könnyen szétrágod akkor mehet a húsba, ha nehezen rágod el, csikorog a fogad alatt akkor forrázd le. csak amennyi épp ellepi, és ha magába szívta akkor megy a husihoz.

2011. júl. 21. 19:45
Holnap megyünk vásárolni és mindenképp be szerzem és tovább kel sütni a fasírtot vagy ugyan annyi ideig?1kg húshoz kb mennyi evő kanállal tegyek???És azt honnan tudom hogy keményet vagy puha zabpelyhet vettem????
26. e705905164 (válaszként erre: 20. - 6f4ed91892)
2011. júl. 21. 19:22
az finom:P:D
25. zani (válaszként erre: 23. - Noricica1987)
2011. júl. 21. 18:37

én meg már fáradok és sokat gondolkodtam a kérdéseden mielőtt észrevettem a helyesbítést :)))


a zabpehely ízét nem érezni, ezért is kell picit intenzívebben fűszerezni és kicsit állni pihentetni, hogy a fűszerek és így a fasírt íze jól átjárja a zabpelyhet. amellett h így növeljük a rostfogyasztást, spórolunk a hússal :) de nem csak ilyen egészséges mizériák miatt szeretem így, hanem mert sokkal jobb az állaga is. nekem a csak hús az olyan száraz, a kenyeres meg túl sűrű (nem találok most jobb kifejezést, minthogy kemény), ezzel szemben a zabpehelytől lazább, könnyebb, levegősebb.

mindenképpen próbáld ki egyszer és aztán nem is fogod másképp csinálni, diéta ide vagy oda... ha nem mondanád, hogy zabpehely van benne, senki nem venné észre, csak azt h jó.

még annyit tanácsolnék, én már a lidl-ben veszem a zabpelyhet, az puhább, azt elég csak a húshoz keverni. de pl. amit a herbáriában árulnak, azt előbb le szoktam forrázni mert keményebb és nem úgy veszi fel sem az ízeket, és a hús állagát sem.

2011. júl. 21. 10:29

Én még nem próbáltam zabpehellyel.. :) Talán azért mert még nem is ettem zabpelyhet.. szerintem. :D


A kenyérrel és a kenyér nélkül készített között csak állagban van különbség. A kenyeres ugye nagyobb, puhább, szaftosabnb.. A sima húsis pedig szárazabb, kisebb, keményebb. :))

2011. júl. 21. 08:51
Jaj még reggel van:)amelyikbe kenyér van?
22. Noricica1987 (válaszként erre: 21. - Zani)
2011. júl. 21. 08:51
És a zabpehelytől nincs utó vagy más íze mennyire hasonlít amelyikbe fasírt és zsemlemorzsa van?
21. zani (válaszként erre: 18. - Retsze92)
2011. júl. 21. 08:14

én még zabpelyhet is szoktam belekeverni, jó 2 evőkanálnyit 25 dkg húshoz. (2 személyes konyhát vezetek egyelőre). kicsit "lazítja" a fasírtot. így akkor állni hagyom egy fél órát h a tojásból felszívjon egy kis nedvességet. plusz egy kicsit intenzívebben fűszerezem mert a zabpehely sokat kíván.

A férjem is imádja!

2011. júl. 21. 07:50
Baconnel toltott rantott szalonna sultkrumplival, majonezzel.
2011. júl. 20. 21:45

Én is, csak én pici olíva olajat margarin helyet.

Nálunk holnap lecsó hegyek lesznek nekem virslivel.

2011. júl. 20. 21:41

Mai kajám:


ebéd(13:00):

Tegnapról maradt diétás fasírt: pulyka darált hús + fűszer, hagyma, tojás. Zsemlemorzsa és kenyér nélkül. Én húsgolyónak nevezem. :) Kecsappal ettem.


vacsi(16:30):

Ma főzött spenót: a spenóthoz a rántást teljes kiőrlésű rozsliszttel készítettük. 1 tükörtojást ettem hozzá. :)

17. Katkamamusz (válaszként erre: 16. - Lazsuci)
2011. júl. 20. 21:41
Kevés margarinon megfuttatom a hagymát, rá a piros paprikát, a kockára vágott zsenge tököt, gombát. Fűszerezem, a végén sovány tejfölt és kefirt öntök rá. Teljesen diétás!
16. lazsuci (válaszként erre: 15. - Katkamamusz)
2011. júl. 20. 21:34
Én is szoktam. Te hogy készíted?
2011. júl. 20. 21:24
Tökpaprikást, mert CH diétán vagyok!
14. vero77
2011. júl. 20. 21:20
Spenótot tükörtojással
13. Virgie
2011. júl. 20. 21:16
Holnap pedig barna rizs. Halszeletek zöldségágyon, citrommártással.
12. Virgie
2011. júl. 20. 21:15

Teljes kiőrlésű lisztből készült tészta. Bazsalikomos paradicsomszószban párolt pulykamell.

Sovány sajttal.

2011. júl. 20. 21:13
Csirkemell, sült cukkinivel és paradicsommal
10. Szilvamama (válaszként erre: 9. - Noricica1987)
2011. júl. 20. 21:08
Akkor jó :) Megijedtem, hogy valami extrém kaját szoktam csinálni ... :)))) Pl. a székelykáposztát sem habarom, kevés vizet teszek csak alá, és szinte magától sűrűsödik ...
9. Noricica1987 (válaszként erre: 7. - Szilvamama)
2011. júl. 20. 21:06
Így már semmi azt hittem hogy semmivel nem rántod és édesíted:))
2011. júl. 20. 21:03

rakott csirkemell:

tepsibe kicsi olivaolaj,arra fektetek egy réteg besózott csirkemellet,erre mozarella szeleteket fektetek,majd egy sor bacon szalonnát vagy sonkát.Egy pohár kefirt kicsit megsózok,vagy kis ételízesítőt teszek bele és felkeverem 2db tojással.Ennek felét ráöntöm a sonkás husira,majd újra husiréteg jön és végül sajt és az öntet másik fele.Fólia alatt sütöm,a végén kicsit megpirítom.

Édesítőszerrel készítek paradicsom salátát és az lesz hozzá a köret.

Nagyon fini :-)

7. Szilvamama (válaszként erre: 5. - Noricica1987)
2011. júl. 20. 21:03
Mi a bizar benne? Természetesen édesítővel van édesítve :)
6. zani
2011. júl. 20. 21:00
rakott cukkini. mivel most nem diétázom ezért tettem bele rizst is. arra cukkini, hagyma, virsli, tojásos-tejföllel nyakon önteni, rá paradicsomkarika és végül reszelt sajt (módjával)
5. Noricica1987 (válaszként erre: 3. - Szilvamama)
2011. júl. 20. 20:55
Ez elégé bizarr nekem,akkor már inkább vagy MASTER MIXEL,VAGY DIAVEL NEXEL rántanám be,még édesítővel édesíteném cukor helyett,,
2011. júl. 20. 20:53
csirke comb zacsiban sütve és mellé sok sok sali.
2011. júl. 20. 20:52
Paradicsomos káposzta, liszt és cukor nélkül. Főtt csirkemellel, aminek a levébe később a káposzta kerül.
2011. júl. 20. 20:52
zöld bab főzelék, keményítővel behabarva és tojásos fasírt amiben zabpehely van kenyér helyett.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook