Ki mit főz ma? (beszélgetős fórum)
Hogy ti milyen finomakat fõztök.
Mi a receptje ennek a tejfölös borsógulyàs, és a fokhagymàs-csipõs-sajtos mártogató?
gombaleves
csirkefelsőcomba töltött pápaipáros-baconba tekerve rácson megsütve, uborkasaláta, petrezselymes rizsel.
Császármorzsa !
Talán így ismerős :))
köszi rendes vagy. persze tudom hogy van sok ilyen, de én így szerettem volna most megtudni.
igen én is most kicsit lustibb vagyok és olyant gondoltam ami hamar meg van és amiket írtok az mind nagyon gyors kaja.
Fasírt az is jó.
Dara smarnit csinálok, és pofon egyszerű.
Fél liter tejbe belekeverek 2 tojást, 4 evőkanál cukrot csipet sót, és kb 2 bögre (vagy kicsit több) darát. Ezt reggel habverővel szoktam összekeverni egy műanyag tálban. Letekarom, és pihentetem.
Kevés olajat forrósítok (gáztűzhely,vaslapon) és beleöntöm a masszát. Pár percig hagyom, hogy az alja egybeálljon majd visszább veszem a gázt és keverni kell szinte folyamatosan, amíg szét nem esik. Én addig szoktam kevergetni, amíg a legnagyobb darab mogyoró nagyságu.
látom senki nem merül nagy konyhai órákba ma annyira:)))
én még lusta vagyok neki állni, pedig a fasírtot már csak sütni kell mert előre készítettem és úgy fagyasztottam le,a főzelék meg ugye...elfő magában :P
---amúgy ok hogy van már ilyen fórum, de ahoyg írta lentebb vki az a ma nem a mai ma, plusz miért ne legyen egy másik mai?:D sztem snekit nem zavar aki ír ide ötletet:)----
Milyen smarnit?
Kifli vagy dara?
Anyósom nagyon finom kiflis smarnit csinált, de sosem vettem a fáradtságot, hogy megnézzem, hogyan készül, így a fiúk csak nyafoghatnak, hogy de ennének olyat.
Ha tudod, hogy kell csinálni, megírod?