Ki, mit főz húsvétra? (beszélgetős fórum)
ma . pizza palócleves, sonka tojás torma
holnap : chilis bab töltött zsemle ( túró mazsola )
vasárnap rakott krumpli
hétfő hamburger pogácsa paradicsomszósszal. - vmilyen levessel még nem tudom pontosan
Ugyanazt főzöm, mint más hétvégén
és gondolom hogy mindennap lesz sonka tojás és a szokásos
Egészségedre :D
Hát annyi pálinka után senkit sem érdekelt,hogy milyen nap van :D
Én is spenótot készítettem, holnap fogjuk enni :)
Múlt héten akciós volt a sparban (Iglo).
Palócleves
Rizses hús (rizs helyett bulgur)
Birka pörkölt
Sonka, tojás
Bár a vallást tiszteletben tartom, legyen az keresztény, vagy bármilyen más vallás, addig amíg az én hitemet is tiszteletben tartják. Azért böjtölni leginkább hó vége felé szoktam, amikor már fogytán a nyugdíj. :))
Húsvétra kacsacombokat és kacsamell filét sütök, hozzá édesburgonya köret, párolt lila káposzta lesz.
Két kisebb sonkát vettem, azt megfőzöm. Egyelőre ennyi van készen fejben:)
(Zöldcsütörtökön salátázom, nagypéntekre rántott halat készítek.)
Cseppet? :D
Hát voltam első áldozó,meg vagyok bérmálkozva még se hallottam még róla. Bár szerencsére már kinőttem belőle. Lehet azóta vezették be :D Mert jó pár éve még a templomot is kerülöm :D
Szóval azért tanultam pár dolgot,még se hallottam még róla soha.
De mivel nem hiszek ilyenekben,így nem is érint. :D Akkor eszek húst mikor jól esik.
Zöldcsütörtökön általában zöld színű ételeket esznek (akik cseppet vallásosak) úgymint:
sóska, spenót, brokkoli
Ó, semmi extra. 2000 éves hagyomány. Az utolsó vacsorára emlékeznek a hívek, és friss, zöld ételeket fogyasztva böjtölnek, azaz nincsenek nehéz, tartalmas vagy húsos ételek sem.
A húsvét keresztény ünnep.
Nem önmagában áll, mint egyetlen ilyen ünnep sem, úgynevezett ünnepkörök vannak. A húsvéti ünnepkör hamvazószerdától pünkösdig tart.
Zöldcsütörtökön: Spenótot kis főtt krumplival
Nagypénteken: Rántott pontyot, hagymás krumplisalátával
A szokásos főtt tarja és csülök mellé majonézes franciasalátát és friss zöldeket
és egy-két könnyű levest ha igényeljük.
Ha csak a hétfői napra gondolsz, érdemes olyat készíteni, ami vasárnap már a többi étel főzése közben szintén kész, mert nem érdemes ezzel később már kínlódni.
Én ilyenkor rakott húst, egybefasirtot, töltött húst, salátákat készítek.
Előtte való napokra sem kell erős, nehéz étel, többet ül az ember otthon, nézi a tévét, jönnek ismerősök, rokonok, barátok.
Készíts erősebb levest, mondjuk palóclevest,utána grízes laskát, aztán lehet halászlét, egy kis túrógombóccal, amit nem kell főzni.
Lehet egy kis marhahúsból levest, utána a húsból vadast a leves zöldségeiből, fánkkal, vagy gombóccal. A sült, vagy töltött hús elé, jöhet egy kis gyümölcsleves, vagy zöldségkrém leves.