Ki kezdeményezzen a férfi vagy a nő? (beszélgetős fórum)
azt akartam még írni,hogy a férfiak ma nem úgy foglalkoznak a családjukkal,mint régebben..
én így látom,önzőség van egy családon belül is.
... fiam is van, lányom is... nem érzem, hogy a fiú gyámoltalan, a leány meg céltudatosabb lenne a kelleténél... szerintem gyermekkorban még egészen normálisak. :)
De kíváncsi vagyok, mit írsz. :)
Tudom, nem leszek népszerű azzal, amit itt közkinccsé teszek, de elmondom, hogy szerintem hol a hiba.
Nem kell vele egyetérteni se, és nem kell az se, hogy bárki személyeskedésnek vegye, és emiatt bárkit is hibáztasson.
Sajnos a dolgok néha, akaratunktól függetlenül alakulnak úgy, ahogy, még akkor is, ha mi másként szeretnénk.
De térjünk rá a lényegre!
Elgondolkozott komolyabban közületek azon bárki is, hogy miként is nőnek fel gyermekeink?
Miért is van az, hogy a fiúk egyre gyámoltalanabbak lesznek (még akkor is, ha kifelé erősködnek) míg a lányok egyre céltudatosabbak?
Elárulom rögtön. S talán nem is túl nagy titok lesz, amit írni fogok.
Folyt. köv.
a férfi önmagában nem képes eltartani egy családot..kell mind a két fél ehhez,de ez nem volna baj..csak a férfiak ezt megalázónak tartják és a nők a szemükre vetik ezt..már amelyik.
de van olyan nő is ,aki többet keres és ez is megalázottsághoz vezet.
de minden nézőpont kérdése..és az alkalmazkodásé.
... ez kicsinykét összetettebb mondatokat igényel, mint amire most képes vagyok. :)
... de természetesen együtt jár a nők "erősödésével"...
... de én onnét szeretem kezdeni, hogy a férfiba genetikailag kódolva van a családi biztonság megteremtése... az anyagi rész megteremtése, étel, lakhatás... itt az egész megcsúszott, a férfi ezt már nem tudja/nem tudta prezentálni... a nőnek be kellett lépni keresőként... így ő plusz helyet szerzett, ugye maradt - amennyire maradt - a család egyben tartásának szerepe, felelőssége, az érzelmi biztonság megteremtése, plusz fenntartó is lett... ahogy a nők nagyobb szerepet kaptak (kellett volna a fenének) a férfiak úgy gyengültek.
Egyébként valahol igazságtalan, mert a férfi szerepe, az anyagi biztonság megteremtése, meg nem teremtése jobban mérhető, mint a nőnek a családi érzelmi biztonság megteremtése... Ha jól megkavargatnánk a maszatot, immár egyik se tud megfelelni a genetikailag kódolt feladatának.
hát..igen..)
a nők magabiztosabbak lettek a férfiak meg önbizalomhiányosak.
nincsen meg az a szereposztás,ami régen megvolt.
Nos?
Van valakinek tippje arra, hogy mitől, miért és hogyan alakult ki a (különösen a mai fúkra jellemző) tétovaság, bizonytalanság?
na ez a nagyon bonyolult kérdés..és ezt csak úgy egyszerűen nem lehet megválaszolni...
egy kishitű,önbizalomhiányban szenvedő férfi konkrétan senkinek..de..és itt a de..egy félszeg pasi a megfelelő nő mellett tud olyan önbizalomra szert tenni,hogy csak na..lehet csak egy pici lökés kell neki...
No azért ez (a kivetkőzésig kacérkodás) veszélyes, kétélű dolog!
Lehet, hogy éppen ezzel a magabiztosságoddal riasztod el az egyébként is bátortalan gavallért! :)
További ajánlott fórumok:
- Mint férfi, tetszik, ha a párod, vagy egy lány, aki tetszik, kezdeményez?
- Egy nő kezdeményezhet, vagy hagyja meg a férfinak?
- Szeretik a férfiak, ha a nő kezdeményez?
- Férfi vagy a nő kezdeményezzen?
- A Bak férfiak egy kapcsolat elején hajlamosak az eltűnésre-felbukkanásra? Ők szeretnek kezdeményezni, vagy azt ha a nő rámenősebb?
- A férfi vagy a nő dolga a kezdeményezés?