Ki ismeri az igazi lacipecsenye receptjét? (tudásbázis kérdés)
És a lényeg:
Vásárokban mindig parázslott a sütőtepsi alatt a tűz, és a nagy mennyiségű sült ízei az újabbakkal párosulva adták azt a feledhetetlen zamatot, amire emlékezhetünk.
A vásározók lacipecsenyéjének több titka is van. Először a recept:
80 dkg. sertéskaraj csonttal együtt,
2-3 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt fekete bors, édes-nemes fűszerpaprika, 3 evőkanál olaj.
A kisütéshez: olaj ( újabban), régen kizárólagosan sertészsír.
A húst csonttal együtt feldaraboljuk, majd a rostokra merőlegesen bevagdaljuk. A fokhagymát szétzúzzuk, majd az olajban az őrölt borssal és a paprikával együtt jól elkeverjük. A hússzeleteket ezzel bekenjük, majd sózzuk és az egészet hűtőbe ( hideg helyre ) tesszük 24 órára.
Felforrósított zsiradékban mindkét oldalát jól megsütve zöldsalátával, fehér kenyérrel tálaljuk.
Köszi,megtaláltam!
Az igazság, beírtam a keresőbe,hogy lacipecsenye,de nem írtam utána,hogy recept.
Van jó pár változata,ahogy elnézem.
Szia!
Ird be a Google keresőbe,h Lacipecsenye recept és kidob egy csomót. (Most próbáltam ki:) )
Remélem sikerrel jársz!
Szeretnék amolyan igazi lacipecsenyét készíteni,de sehol nem találok rá receptet.
Valamikor még gyermekkoromban ettem,de már nem igazán emlékszem rá,hogy is készült.
Valaki talán tud segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek.
- Ismeri valaki a hagyományos puncs mignon receptjét?
- Ismeri valaki a grízleves receptjét?
- Ismeri valaki Buddy Valastro receptjét?
- Ismeri valaki a pisztáciás kosárka receptjét?
- Nagyon szeretném megtudni a "papgallér"nevű süti receptjét!Ha valaki ismeri, írja meg legyenszíves!