Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Ki az igaz barát ? cikk

Ki az igaz barát ?


"Madarat tolláról, embert barátjáról" - A mondás igazságát sokszor tapasztalhattuk már, ezért nem mindegy, kiket választunk barátunknak. Barátra szinte mindenkinek szüksége van, akinek elsírjuk gondjainkat vagy elmondjuk örömünket
Ki az igaz barát ?

Sokszor csak a barátaink tudnak segíteni, akikre mindig számíthatunk, és az sem üres fecsegés,

hogy bajban ismerszik meg az igaz barát. Persze mindenki tudja, milyen fontos szerepet töltenek be életünkben a barátok, hiszen ők a választott családunk.

Mi magunk választottuk őket társnak, akikkel jóban rosszban, örömben, bánatban, de főleg jókedvben és nevetésben osztozunk, ezért nem csoda, ha néha nagyobb szükségünk van rájuk, mint saját családunkra, mert ők jobban tudnak segíteni nekünk, vagy mi jobban tudunk kinyitni irántuk. Igy ők a lelki szemetes ládáink, sokszor jobban ismernek minket, mint mi magunkat.

Ez tarthat hónapokig, évekig vagy évtizedekig, a barátok végigkísérik az életünket, és miattuk is lesz olyan jó visszagondolni majd ősz fejjel a fiatalkorúnkra, a közös csínytevésekre, nevetésekre, átbeszélt éjszakákra, fájdalomra, veszekedésekre, egyszóval az életünkre.

Mivel ők mindennapi életünk részesei,nekik mondtuk el a véleményünket vk, vm ről, és nekik panaszoljuk el gondjainkat, nem mindegy, hogy egy pletyka fészekkel osztjuk meg titkainkat, egy olyannal, akit nem is érdeklünk igazán, esetleg elmondja legféltettebb titkainkat olyannak akinek nem szeretnénk elmondani .Vagy egy olyan barát aki önzetlenül, feltétel nélkül szeret, azért, amilyenek vagyunk, és mindig számíthatunk rá.

A barátokat majdnem olyan körültekintően kell megválasztanunk, mintha pár kapcsolatot keresnénk. DE elég, ha jókat tudunk vele beszélgetni, számíthatunk rá, megbízunk benne, míg észre nem vesszük, hogy már egymás életének részeseivé váltunk. Már arra sem emlékszünk, mikor ismerkedtünk meg vele, csak mellettünk van. Az igaz barát mindig őszinte veled, nincsenek titkai, rejtegetni valója előtted . Nem akar becsapni, nem érdekből, hátsó szándékból barátkozik veled, nyílt lapokkal játszik, így ha valami problémátok van egymással, meg is tudjátok azt beszélni.
Írta: d6d3d362b6, 2013. június 30. 09:08
Fórumozz a témáról: Ki az igaz barát ? fórum (eddig 46 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook