Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kézbesítési megbízott vagyok úgy, hogy nem is tudok róla? fórum

Kézbesítési megbízott vagyok úgy, hogy nem is tudok róla? (beszélgetős fórum)

1 2
33. syria (válaszként erre: 31. - Nefaria)
2015. dec. 4. 20:22
Eldőlt: mennem kell F mellett tanúskodni. Állítólag azzal le fog zárulni még rendőrségi szakaszban az ügy.
32. syria (válaszként erre: 31. - Nefaria)
2015. nov. 30. 20:29

Sajnálom.

Remélem, hamarosan lezárul - F-et megnyugtatóan - az ügy. Vagy addig is erre téved valaki, aki kompetens.

31. nefaria (válaszként erre: 30. - Syria)
2015. nov. 28. 19:39

Nagyon sajnálom, hogy nem tudok segíteni, de én egyáltalán nem foglalkozom büntetőügyekkel, csak polgári területen dolgozom.

Csak laikusként azt gondolom, hogy a fel nem vett telefon (nem fogadott hívás) is szerepel a híváslistában. Szóval ez elvileg bizonyítható.

Sorry :(

30. syria (válaszként erre: 27. - Nefaria)
2015. nov. 27. 21:04

Adott F férfi, akinek a barátnője volt N nevű nő.

Csúnya szakítás után N bosszúból feljelentette F-et, hogy megrongálta N élettársának a kocsiját. Miután a rendőrségen nem tudták bizonyítani, hogy F volt az elkövető, ejtették az ügyet.

Ekkor N – aki telefonon megfenyegette F-et, hogy tönkreteszi; s azzal is kérkedett, hogy komoly kapcsolatai vannak a rendőrségen – feljelentést tett zaklatásért. Azt állította, hogy F folyton hívogatja telefonon, valamint az ablaka alól rendszeresen felkiabál. Ez utóbbi egyszer valóban megtörtént, a többi esetre N megkérte az egyik szomszédját, aki hamisan tanúskodott is.

Addig csűrték - csavarták az ügyet, hogy már bírói szak előtt áll. Az F által felkeresett egyik ügyvéd azt állítja, hogy nem kell törődni az egésszel, egy másik (akinek már pénzt is adott) meg azt mondja, hogy F akár letöltendőt is kaphat.(A Btk. 222-es §-ára hivatkozott.)

F-et kb. 20 éve ismerem, kevés nála jóindulatúbb, segítőkészebb, talpraesettebb emberrel találkoztam.

Az ügyvédje azt mondja, ha én és/vagy valaki más az utóbbiakat tanúsítja, nem kerül bírói szakaszba az ügy.

Mi a véleményed? Tényleg lehet letöltendőt kapni telefonos zaklatásért? (F valóban hívogatta N-et, de csak visszahívásként, amikor a nő megcsörgette. A fel nem vett mobilhívásnak is van nyoma?)

29. syria (válaszként erre: 27. - Nefaria)
2015. nov. 25. 17:49
Úgy gondoltam itt a fórumon, mert közérdekű lehet.
28. nefaria (válaszként erre: 25. - Magdalénia)
2015. nov. 25. 15:11
Nem, ez így van pontosan, nincs könnyű dolgunk :) Pl. mikor visszajöttem szülés után, azt sem tudtam, hol áll a fejem, annyi változás volt :)
27. nefaria (válaszként erre: 26. - Syria)
2015. nov. 25. 15:10
Bocs, nem jártam erre :) Persze, írj üzit, igyekszem válaszolni!
26. syria (válaszként erre: 24. - Nefaria)
2015. nov. 24. 22:46
Más jellegű ügyben kérdezhetek Tőled, mint ügyvédtől?
25. Magdalénia (válaszként erre: 24. - Nefaria)
2015. nov. 24. 20:44

Valószínűleg így is történt, ahogyan írod. :)


A jogszabályok rengetegében mi laikusok, úgy el tudunk veszi. De azt hiszem ma a jogászoknak sem könnyű a dolguk.

24. nefaria (válaszként erre: 23. - Magdalénia)
2015. nov. 24. 15:49

Biztosan igazam van, higgy nekem, ügyvéd vagyok :)


Az más kérdés, hogy a NAV úgy tesz, mintha ... vagy esetleg három osztályon és 8 ügyintézőn átmegy az ügy, és ez az infó valahol elvész ... de attól még jogilag egyedül is le lehet mondani.

23. Magdalénia (válaszként erre: 22. - Nefaria)
2015. nov. 24. 14:49

Reméljük, hogy igazad lesz.

Az ismerősöm még két évig kapta a NAV-tól a leveleket, pedig elküldte nekik a lemondó levelet, minden egyes alkalommal.

22. nefaria (válaszként erre: 18. - Magdalénia)
2015. nov. 24. 10:14
Ez nem így van, lemondani le lehet egyedül is.
2015. nov. 24. 00:16
Egyelőre nem tudom, míg eljutok az ügyvédhez a héten. Beszéltem vele azt mondta megírja a dolgot, ennyi kell, aztán majd meglátjuk.
20. syria (válaszként erre: 19. - Slagelse)
2015. nov. 23. 21:43
Érdekelne a történet vége. Gondolom, másokat is.
2015. nov. 22. 21:32
Persze megkérdezek mindenkit akit tudok, csak pénteken jött a levél és szombaton vettem át, szóval nem nagyon tudtam egyelőre mit tenni.
18. Magdalénia (válaszként erre: 17. - Slagelse)
2015. nov. 22. 21:18

Szerintem a cégbíróság, a cég pecsétje nélkül nem fogja elfogadni a lemondást, és a címedre küldött levéllel fogja ezt közölni is.


A feljelentés azért hasznos, mert a nyomozás eredménytelensége esetén is tudod bizonyítani, hogy büntetőügyi feljelentést tettél adataid jogtalan felhasználása miatt. Nem tudhatod, hogy még hány cégnél fog jelentkezni a neved a jövőben.


Az adóhivatali értesítésen lévő ügyiratszámot, ügyintézőt, egyéb adatokat őrizz meg. Felhívhatod őket is telefonon, hogy mit lépj.

17. slagelse (válaszként erre: 16. - Magdalénia)
2015. nov. 22. 20:37

Elméletileg találkozom jövő héten egy ügyvéd ismerőssel és megmondja. Feljelentés, nem tudom, nem nagyon akarok ebbe jobban belemenni, meg mit tudnak csinálni egy külföldi emberrel? Az a lényeg, hogy ezt a titulust vegyél el tőlem.

Pont azon gondolkodtam, ezt majd meg fogom neki mondani, hogy ezt a levelet továbbküldöm, kérek egy bizonylatot és lemondok erről, ilyet is lehet, ahogy olvastam. Ez valahogy egyszerűbbnek tűnik. A lényeg, hogy ne rajtam hajtsanak be olyas valamit, amihez semmi közöm, ki se tudnám fizetni mellesleg.:)

16. Magdalénia (válaszként erre: 15. - Slagelse)
2015. nov. 22. 20:31

Az már a sokadik lépés és az nem a te dolgod.


Az első, hogy a felszólító levéllel felkeresed a rendőrséget és feljelentést teszel ismeretlen tettes ellen, majd ezt közlöd a levél feladójával is.

2015. nov. 22. 20:21

"Az ismerősöm elmondta, hogy amikor felkérték kézbesítési címzettnek, akkor alá kellett írnia a papírokat."


Nem írtam alá. Lehet, hogy hülye kérdés, de ilyenkor nem lehet írásszakértő véleményét kérni?

14. Magdalénia (válaszként erre: 5. - Magdalénia)
2015. nov. 22. 19:35

Az ismerősöm elmondta, hogy amikor felkérték kézbesítési címzettnek, akkor alá kellett írnia a papírokat.

Miután kilépett a cégtől, észnél volt és ő készített egy lemondást, melyet aláíratott az ügyvezetővel. Ezt a cég valószínűleg nem továbbította a cégbíróságnak és így kaphatta ő a NAV felszólító leveleit.

Több esetben írt a NAV-nak és másolatban elküldte az ő lemondó nyilatkozatát, mire abbamaradtak a levelek.


A cégbíróság akkor kér kézbesítési megbízottat, ha az ügyvezető külföldi állampolgár. Ezt kihasználva sokan visszaélnek vele.


Mindenképpen járj utána a dolgoknak, mert évekig is elhúzódhat az ügy és nem tudsz megszabadulni a felszólító levelektől.

13. nefaria (válaszként erre: 2. - Slagelse)
2015. nov. 22. 18:31

Elivleg: nem fordulhat ilyen elő.


Gyakorlatilag: előfordulhat, de ahhoz alá kellett hamisítani az aláírásod egy szerződésre. Ezt te magad is megnézheted a Cégbíróságon, az ott lévő iratok ugyanis nyilvánosak, bárki betekinthet.


Van egy eljárás, amivel te magad kérheted, hogy töröljenek onnan. (A cégtörvényt kell megnézni, ott részletesen le van írva). Ez viszont csak létező cégeknél van így, a már megszűnteknél nem.

Biztosan megszűnt már? Nem csak felszámolás/végelszámolás alatt van? Mert megszűnteknél nem szoktak már levelezgetni sem a céggel, sem a kb. mb-tal.


Ha priviben megkeresel, amit tudok, segítek.

2015. nov. 22. 13:50

Semmi adatot nem tud rólam. Semmilyen iratszámot.

Érdekes lenne, ha egyetlen aláírás elég lenne, hogy valaki megbízott legyen, ilyen szinten mindent lehet hamisítani elég könnyen.

2015. nov. 22. 10:32
Ma már mindent megcsinálnak.Egy ismerősnek a lakáscime volt megadva egy vállalkozónak.Az se fizetett, jöttek a levelek mentek is vissza,hogy ismeretlen.Egy nap mikor nem volt otthon,bírósági foglaló járt ott,de nem volt otthon.Na tőlem kérdezte,hogy mit lehet tenni,hogy oda ki van bejelentve.Senki sem volt,mivel én ráérő nyugdijas vagyok felkerestem a papirral az ügyintézőt.Azt mondta higyjem el volt a palinak lakcim kártyája arra a címre.Volt vagy 5 kilós paksaméta már róla.na nekem kellett nyilatkozni ott nem lakik és nem is lakott,de abba a lakásba senki nincs bejelentkezve.Sok fura dolog jön ki már a mai világban,volt,hogy helyette eladták a telkét.Ha valaki mondja talán el sem hiszem,csak előttem veszekedett a tulaj a Földhivatalban.Oda el kell menni,ahonnan a papir jött,s talán elmondják,hogy hogyan került oda.Felénk a jugókat keresik akik itt hagytak sok-sok adósságot az állam felé.A Polg hivatal azzal van kitapétázva akiket keresnek.
10. syria (válaszként erre: 3. - Magdalénia)
2015. nov. 22. 08:01
Hogy mik vannak!
9. simple (válaszként erre: 7. - Slagelse)
2015. nov. 22. 06:50
Azért mész sokra a rendőrségi feljelentéssel, ha te nem írtál alá semmit, mert az okirathamisítás. A rendőrségi papírodat pedig be tudod mutatni ott ahol "üldöznek" emiatt, hogy neked nem volt közöd az egészhez.
2015. nov. 21. 23:54
Meg, egy megalapított majd azóta elméletileg megszűnt cég. Most kapom az első levelet az egészről, ez idáig semmit sem kaptam.
2015. nov. 21. 23:52

Köszi a válaszokat.

Mindenképpen utánanézek.

Igen, én sem értem, nem írtam alá semmit, még a születési dátumom sincs ott a cégjegyzéken, míg a tulajdonosnak igen, furcsa, hogy ennyi elég az egész.

Rendőrségi feljelentéssel nem sokra megyek szerintem, mivel nem magyar a bejelentett lakcíme a férfinak, nekem meg nyilván semmi más adatomat nem tudja, csak a lakcímemet, de házszám, ajtó sincs írva.

6. monilla (válaszként erre: 4. - Slagelse)
2015. nov. 21. 23:45
Én a helyedben utánanéznék a cégbíróságon is, mert elvileg neked is alá kellett volna írni, hogy vállalod a megbízást. Mivel nem tudsz róla vélhetően mással íratták alá, ami okirathamisítás, tehát megér egy rendőrségi feljelentést.
2015. nov. 21. 23:41

Megkérdezem az ismerősömet, aki szintén így járt pár éve. Majd megírom, hogy végül hogyan szálltak le róla.

Ő egy telekommunikációs cégnél dolgozott abban az időben és a cégvezetőnek volt egy magáncége, melyhez beírták őt kézbesítési megbízottnak. Rafinált dolog ez, így oldják meg az adócsalást. Sajnos a vétlen kézbesítési megbízottak kapják a felszólító leveleket.


Nem is értem, hogy a cégbíróságok miért fogadnak el kézbesítési megbízott címeket, mert ez már akkor gyanús.

2015. nov. 21. 23:25

Köszi a választ.

Honlapon néztem meg, tényleg ott volt a nevem, mint kézbesítési megbízott, a cég amúgy már tavaly megszűnt elméletileg, de egy hatalmas összegű tartozás van és egy elméletileg olyan embernek kellene elküldenem, akit nem ismerek, nem tudok hogy néz ki, semmit nem tudok róla. Semmilyen levelet nem kaptam eddig sehonnan, volt meglepődés.

Így engem semmi kár nem érhet? Sajnos nem vagyok ezekben annyira otthon.

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook