Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kevert túrós lepény recept

Kevert túrós lepény recept

Elkészítési idő 70 perc

A Kevert túrós lepény hozzávalói:
750 dkg túró

450 g tejföl

15 dkg szoba hőmérsékletű vaj

8 tojás

7 evőkanál liszt

1 csomag vaníliás pudingpor

10 evőkanál cukor

1 citrom reszelt héja

2 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor


A Kevert túrós lepény elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú!!!! szögletes tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle. Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

Ha barnul a tészta teteje, de belül még nyers (vagyis ragad a beleszúrt hurkapálcára) akkor takarjuk le alufóliával és úgy süssük tovább. Nálam ez kb. a sütés felénél szokott történni.

Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik. Sütés után ne vegyük ki rögtön a sütőből, a sütő ajtaját egy fakanállal támasszuk ki és úgy hagyjuk kihűlni. Szeletelés-tálalás előtt várjuk legalább 1-1,5 órát, legjobb ha előző nap készítjük el és letakarva állni hagyjuk.

Aki szereti, potyogtathat sütés előtt a tésztába magozott meggyet v. meggybefőttet, eperdarabokat vagy más gyümölcsöt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kevert túrós lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook