Ketogén diétázók (beszélgetés)
Honnan lehet tudni, hogy a szervezetem atallt e a zsir alapu uzemmodra?
En csokkentenem a zsirt, szerinted 3het utan mar lehet?
Az ketogén étrend alapvetően epilepszia kezelésére szolgál, ahol nagy jelentősége van, annak, hogy sok ketontest legyen a vérben, ezért kell ez
beviteli arányt tartani.
A fogyás tulajdonképpen egy mellékhatás. A ketózis állapota a nagyon alacsony szénhidrát beviteltől függ, de a zsír azért kell, mert a test a ketontesteket abból tudja előállítani. Akinek a szervezete teljesen átállt a zsír alapú üzemmódra, már lehet csökkenteni a zsír bevitelt, amivel el lehet érni, hogy a saját zsírból állítsa elő a ketonokat.
Koszi szepen😊
Most probalgatni fogom eltolni az aranyokat, mert valami nem mukodik.
„A 3:1 ketogén étrend 75% zsírt (3 ÷ 4 = 75%) és 25% fehérjét és szénhidrátot (1 ÷ 4 = 25%) tartalmaz”
Van sok fajta- én ezt követem.
Ha a szénhidrátra ügyelek, hogy 10% körül legyen, és esetleg a fehérje kicsit több volt a kelleténél, olyankor dobok be egy zsíros kávét :D az javít az arányokon.
En azt olvastam ch keves moderalt feherjebevitel es alapvetoen egeszseges zsirok nekem ez igy bejott
Erik a 7es ugy latom😃
Ma reggel 80,2kg 😍😁
Reggeli keto kávé
Ebéd 3 főtt tojás, sültszalonna, sajt, zöldségek
Vacsora ch csökkentett kenyér, tepertőkrém, sajt, zöldségek...
Vissza olvastam az elmúlt napok történéseit. Most széttárt karokkal állok és már nem értem mi van...🤷♂️ Legutóbb azt olvastam, hogy a sok fehérje visszafogja a ketozist és a fogyást, ezért csökkentettem kicsit a fehérje bevitelemen, most meg azt, hogy a sok zsír nem tesz jót... Több helyről több infót olvasok... Most mi az igazság?
Szia Nita! A többi makróid hogy alakulnak?
Hiába tartod alacsonyan a ch-ot, ha túl sok a zsírt viszel be, mert ketózisban leszel ugyan, de akkor a bevitt zsírból állítja elő a ketonokat, nem a saját zsírodból.
Menstruáció esetleg hamarosan? Mert az is okozhat víz visszazartást.
Nagy mértékű izommunka után is előfordulhat víz visszazartás.
Az 1000 kalóriát szerintem ne csökkentsd, hanem próbáld ki, hogy emelsz a fehérjén egy kicsit, a zsíron pedig csökkentesz.
Pár nap után kiderül, hogy működik e.
Ebed babgulyas
Kave protein szelet
Vacsora sult csirkecomb savanyusag
Ch kb 41gr
Mozgas 6-7km seta
Ma olvastam egy cikket arrol hogy migrenre ajanljak a keto etrendet
lehet próbáld meg lejjebb vinni a kcalt...:)
Nekem is 1000 alatt van , mert csak így megy a fogyás és egy kis plusz mozgás:)
Ebed gulyasleves eros a gyanum hogy liszt is volt benne
Kave protein szelet
Vacsora ch csokkentett kenyer olajos tonhal hagyma tea
Ch kb 38gr
Mozgas 6km gyaloglas
A ch kcal tovabbra is hataron belul
En 64 rol indultam es legalabb 58 szeretnek lenni (173/4cm vagyok.
Tobb mint 3 hete csinalom, 2 kilo nagynehezen lement, kb 1200 kaloria naponta max 20 szenhidrattal.
Ma meg visszajott 1 kilo.
Mintha feleslegesen csinalnam az egeszet, csak annyi a jo,hogy mar nem vagyok tobbe edessegfuggo...
Szia, Hány kg vagy? én 58.3 mal kezdtem diétát (nem ketogén de hasonló) Inkább Atkins 40 re hasonlít....
max 40-50 gramm CH( csak akkor több ha mozgás van max 20grammal) és max!!!! 1000 kcal de inkább 7-800.
Így 4 hét -4.4 kg!!!Most vagyok 53.9:)
Betartottam az 1200 kaloriat, szenhidrat 20 alatt, de visszajott ram egy kilo☹
Osszesen 2 ment le es most ebbol egy visszajott (3 het).
Lehet nem nekem valo ☹
Nem jol kezdodik a nap
Ha megindul a sulyvesztes az mindig motivalo es mar nem messze vagy attol hogy 7sel kezdodjon a sulyod ez is jo erv lehet a kitartas mellett
En majd szombaton merlegelek kivancsi vagyok mennyire jo a szemmertekem😀
Az elmúlt 2, de inkább 3 hét nem igazán szólt a ketoról... Nem nagyon sikerült a ch-t 60g alatt tartani, de volt hogy közelítettem a 200-hoz is. 😔🤦♂️
Próbáltam legalább kevés kcal - t bevinni és naponta max 2x enni. Ez egész jól sikerült, 1200 kcal-nál nem nagyon ettem többet. A súlyom 81 és 82,5 között ugrált. Legalább nem szállt el nagyon és a centik is fogyatkoztak szép lassan.
Tegnap óta vissza álltam a keto étkezésre. Megint sokkal jobban érzem magam. És ma reggel végre megtört a jég, 80,7kg-ot mutatott a mérleg.
Ennek örömére ma Elmentem vettem magamnak néhány új ruhát. 34-es nadrág helyett a 32-es már majdnem jó, XL-es pulcsi helyett L-es, L-es póló helyett M-es kellett. Ma nagyon boldog vagyok. Ez most megint erőt adott, hogy nagyobb lelkesedéssel és kitartással csináljam tovább.
Kipróbáltam ma egy keto palacsintát aminek a receptjét a Pinterest-en találtam. 4 tojás 4 uncia krémsajt. Na ez inkább tojásrántotta mint palacsinta...
Csináltam még ropogós,sajtos karfiollepényt de nekünk ez se jön be :D
Szerintem maradok a hideg kajáknál.Viszont a Torrast mogyorókréme amiben nincs hozzáadott cukor,de ch az van benne rendesen 51g/100g az nagyon finom !
Ebed fustolt kolbasz paradicsom miccs
Kave protein szelet
Vacsora zoldsegleves rantott hus savanyusag
Ch kb 38gr
Nalatok mi ujsag?
Ebed kolbasz paradicsom
Kave protein szelet
Vacsora tarkonyos burgonyaleves /tuti nem keto😄/ de nagyon keveset ettem belole es porkolt savanyusaggal
Ma ennyi szerintem meg a ch-t is sikerult tartani a kcal-t biztos
Altalaban nekem is onnan, de most ezzel a ketogennel eddig nem...ezert is akartam ezt igy kiemelni, mert nalam ez most pozitiv.
Bar hozzatennem eddig csak 2 kilo ment le.
Az elso heten en is megettem 4-5 nap alatt egy 450 g csomagolasu mogyorovajat (hozzaadott cukor nelkul...
Akkor meg hianyzott a nasi, es ez ketos...lehet ezert nem fogytam???🤔
Koszi🙂
A ch-rol en is lejottem😂 keto desszertet vagy eppen etcsokoladet81% napi szinten eszek
Eloszor is Jo utat neked, ha kirandulas akkor pihend ki magad😊
Hat igen imadok enni, viszont ennek a keto dietanak van egy nagyon jo elonye szamomra. Edessegfuggo voltam, foleg sutik, tortak a kedvenceim (nagy adagban:)
Miota ketozom nem hianyzik a suti, semmi edesseg. Ez jo. Nem gondoltam volna.
Igaz ma ettem egy pici kocka 90szazalekos keseru csokit:)