Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kertészkedés kiskertben fórum

Kertészkedés kiskertben (beszélgetés)

1 2
29. libikóka (válaszként erre: 28. - 55Judit)
2022. máj. 25. 15:53

Szerinted számíthatok rá hogy a tavaly ültetett datolya szilván lesz virág?

Konténeres másfél m. fácska szépen kihajtott,,,vagy az idén már ne várjam?

2022. máj. 25. 15:43
Találtam számomra ismeretlen fajta sütőtököt. Végül is sonka tök, de sötétebb vörös mint amit ismerek. Vettem is magját, most 2 tő futkorászik a kert végében, remélem finom lesz. De ha nem lesz nagyon édes az se baj, a vitaminja ugyanúgy meglesz. A sok szénhidrát meg kinek hiányzik mikor éppen fogyni akar az Isten verte asszony?😀
27. 55Judit (válaszként erre: 26. - Havanesekutyus)
2022. máj. 25. 15:08
A fügének minimum 6 órányi napsütés kell, van amelyik fajtának több is. A fényhiány miatt van kevés rajta, lehet hogy a beérést is befolyásolja, de lehet eleve kései fajta is.
2022. máj. 25. 14:58

Pár éve költöztünk kertes házba. Nem értek a kertészkedéshez (még).

Van egy gyerek fügefánk, minden évben van rajta 6-8 szem füge, de sosem érik be. Egy almafa árnyékolja sajnos. Van esély, hogy valaha termőre fordul, vagy az árnyékos hely miatt esélytelen?

25. globus (válaszként erre: 16. - 55Judit)
2022. máj. 25. 14:38
Priviben megírom.
24. 55Judit (válaszként erre: 23. - Cilabogyó)
2022. máj. 25. 13:35
Így helyes. Mikor lány cicám volt, nekem is fontos volt hogy ivartalanítsam.
23. cilabogyó (válaszként erre: 22. - 55Judit)
2022. máj. 25. 13:13
A mi cicánk is így volt. Ő talált meg minket. 2017. novemberében költöztünk a jelenlegi házunkba, ő karácsony előtt, december 22-én megjelent és azóta itt is van, sőt, pár hónap múlva néhány kiscicával is megörvendeztetett minket. Egy azóta is meg van. Csak ő is kislány, így következő évben mindkettőhöz jártak a kandúrok. Utána ivartalaníttattuk őket, mert sajnáltam volna eldobni a kiscicákat.
22. 55Judit (válaszként erre: 21. - Cilabogyó)
2022. máj. 25. 13:10
Köszönöm. Az én cicám egy öreg, befogadott cica. Nagyon szeretem. Ő az utolsó társam. A kutyám halála után nem mertem bevállalni felelősséggel másikat, aztán ez a cica úgy döntött, itt lakik. Remélem nem él túl engem, mert nem lenne aki törődjön vele.
21. cilabogyó (válaszként erre: 20. - 55Judit)
2022. máj. 25. 12:58
Nekünk is csak ilyen kicsi, készen kapható van. Mikor 2020-ban jött a covid és a karantén, akkor vettük. Hamar van legalább újhagymám, salátám, meg a palánták miatt is. Akkoriban paprika, paradicsom, minden volt benne. Nagyon szép a cicád, néztem a képeid. A mi egyik cicánk is zsemleszínű.
20. 55Judit (válaszként erre: 19. - Cilabogyó)
2022. máj. 25. 12:20
Nekem nincs fóliám. Alagút fóliát szoktam állítani a retek neveléshez tavasszal-ősszel hogy ne legyen kukacos.
19. cilabogyó (válaszként erre: 12. - 55Judit)
2022. máj. 25. 12:18
Szerencsére én olcsón vettem a palántákat. 100 ft volt egy cseréppel. A padlizsánt vettem még, mert nem kelt ki. A többi palántát én is magamnak nevelem. Egy keveset az ablakban, a többit melegágyban kint, vagy a fóliában. Most raktam ki a brokkolit, kelbimbót, karalábékat is. Jobban megéri kinevelni, mint annyi palántát megvenni.
18. cilabogyó (válaszként erre: 11. - 55Judit)
2022. máj. 25. 12:16
Én még eddig nem metszettem. Görögdinnyét csak 2-3 bokorral ültetek, nem volt eléggé megéredve, de nagyon finom savanyút csináltam belőle. Régen, még gyerekkoromban ettem savanyított dinnyét, nagyon ízlett és így megcsináltam. A sárgadinnye viszont mindig beérik és finom.
17. libikóka (válaszként erre: 15. - Globus)
2022. máj. 25. 11:35
Még a hagyma/fokhagyma ami nagyon jó mindíg.
16. 55Judit (válaszként erre: 15. - Globus)
2022. máj. 25. 11:11
Meglepő nagyon hogy ezt írod. Én a nyugati országrészben élek, de még az a paradicsom is bőven ad, amit május vége felé vetek. Ennek is megvan a miértje. Bár, mondjuk Balatonvilágos szinte középső résznek mondható. Viszont a valódi nyugati részen ahol a fügeliget, a datolyaszilva és kivi ültetvények vannak, ott is beérik minden, hisz Becsehely környékének mediterrán jellegű a klímája. A telek a nyugati határrészen pl. mindig enyhébbek mint nálam, sőt a füge soha nem fagy el. Az országban elsőnek is ott érik leghamarabb. Hol lakik anyukád hogy ott ennyire rossz körülmény van?
15. globus (válaszként erre: 9. - 55Judit)
2022. máj. 25. 10:51
Nyugati országrészen felsoroltak közül csak a cukkini érik be. Másodvetésből az sem. Korai paradicsom oké, a kecskeméti jubileum pl. októberben még tele van zöld bogyókkal. Sárgabarackot anyu 60 év alatt nem bírta termőre fordítani. Ami csodálatos, az a borsó,meggy, cseresznye, sóska, saláta, krumpli.
14. liliom10 (válaszként erre: 9. - 55Judit)
2022. máj. 25. 10:40

Neked nem kis-, hanem nagy kerted van ! :)

Én az egy fügefáról is alig győzöm eltenni a lekvárt.

13. semleges (válaszként erre: 5. - 55Judit)
2022. máj. 25. 10:35
Szerintem is.
12. 55Judit (válaszként erre: 11. - 55Judit)
2022. máj. 25. 09:45
Magam nevelem a palántákat, semmit nem veszek. Egy 260ft-os magból sok 10 kilónyi drága termés is lehet, van amiből mázsányi ha mindet elvetném. A palánta nagyon drága ehhez képest. Persze kell hely világos ablakban a neveléséhez. Nekem 2 ilyen ablakom van ezek számára.
11. 55Judit (válaszként erre: 10. - Cilabogyó)
2022. máj. 25. 09:43

Az ültetés évében nem látható a keveredés, mert abban az évben csak a virágok beporzása történik meg, ami a palántából kifejlődő növényre, termésre nincs befolyással. Majd a beporzott és beérett mag a következő évben mutatja meg át lett-e porozva vagy nem.

Görög dinnyét a túl nagy helyigénye miatt nem ültetek, és azt se tudom biztosra mikor kell levenni. A sárgadinnyével nincs ilyen problémám.

Te szoktad a sárgát metszeni? Én nem szoktam, de az indexen van olyan fórumtársam aki metszi a dinnyét.

2022. máj. 25. 09:08
Én dinnye palántát vettem. Minden évben ültetek görög- és sárgadinnyét is. Nem volt még probléma soha, hogy közel volt a tök, vagy az uborka. Viszont a cukkini és a tök már keveredett. Nem tudtam eldönteni, hogy főzőtök, vagy cukkini. De mindegyis, mert mindkettőből tudok rántani is, tölteni is.
9. 55Judit (válaszként erre: 6. - Dd2f6e7976)
2022. máj. 25. 08:54
Hogy ne teremne? Egész komoly ültetvény vannak pl. Becsehelyen, de már több helyen is Magyarországon. Ugyanígy füge ültetvény is. Nekem is van 16 féle.
8. libikóka (válaszként erre: 6. - Dd2f6e7976)
2022. máj. 25. 08:26
Meg bizony:))
7. Scherlock (válaszként erre: 1. - CaraBogus)
2022. máj. 25. 08:24

Ez elkerülhetetlen.

Miért baj, ha keresztbe poroznak?

A termésre nincs hatással, a magban van az új infó.

6. dd2f6e7976 (válaszként erre: 5. - 55Judit)
2022. máj. 24. 23:02
Megterem itthon a datolyaszilva és a kivi?
5. 55Judit (válaszként erre: 4. - B6717edffa)
2022. máj. 24. 21:44
Szerintem minden olyasmi való a kiskertbe ami elfér és szeretjük. Nálam csupa olyasmi van ami vegyszer nélkül termeszthető, és olyan ára van a boltban hogy nem tudnám megvenni. Datolyaszilva, füge, kivi, meggy, málna, földieper, és fán termő eper. A sárgadinnye is megfér özöttük.
2022. máj. 24. 21:22

A dinnye talán nem kiskertbe való. Igaz van aki

tapasztalt.

3. 55Judit (válaszként erre: 1. - CaraBogus)
2022. máj. 24. 20:39
Igyekezzél a dinnye ültetéssel, nehogy kifuss az időből. Ha nem akarod megszedni a termések magját, nem számít hogy össze-vissza porozzák őket a rovarok. Én 3 részletben vetettem sárgadinnyét, a vége most sziklveles. Az elsők már futnak és virágoznak.
2. tsfmvk (válaszként erre: 1. - CaraBogus)
2022. máj. 24. 20:21

Nemesíteni akarsz?

Ha nem, akkor nem kell. Normális sortáv is elég.

2022. máj. 24. 19:20

Dinnyét szeretnék ültetni, de már van a kertben tök és uborka.

Mekkora távolságot érdemes tartani a tökfélék és a dinnyefélék között tartani, hogy elkerüljem a keresztbeporzást?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook