Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!! (tudásbázis)
Amit én szoktam
20 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
2,5 dl szódavíz
fél dl olaj (ennyit ír a recept de én kevesebbet szoktam tenni mert sztem ez bazi sok)
kevés só
Először a tojást meg alisztet eldolgozom valamennyi tejjel csomü mentesre aztán a többi alapanyaggal felhigítom így teljesen csomómentes az egész. Fél/egy órát pihenni hagyom hűtőben
Ez a dobálós fajta, nem szakad könnyen, de nem is lelhet vele papírvékony palacsinátkat sütni. Már 8 éve ezt használom jobb híján.
kb 12 db-hoz:
20 dkg liszt
2 tojás
2,5 dl tej
2,5 dl szóda(ásv.v)
1-2 ek. olaj,
pici só
elvileg kell bele 1 ek porcukor, de én azt kihagyom, mert hátha attól leragad...
teflonosban sütöm, az elsőnél még teszek egy icipici olajat a serpenyőbe, de a többinél már nem
még sosem ragadt le!!
Palacsinta:
1 db tojás
15 dkg liszt
3 dl tej
1 dl szóda
pici só
1 cs. van. cukor
kevés olaj
A hozzávalókat alaposan kikeverjük és egy kicsit állni hagyjuk. Ebből a mennyiségből kb. 10-12 db lesz. Én a 4 tagú családnak 4x-es mennyiséget szoktam csinálni. Próbáljátok ki, nagyon finom. :-)
Szia!
Igen, köszi, kíváncsian várom!:) Puha, nem ragad, nem száraz, nem zsíros, jóízű....
Én úgy szoktam, hogy általában 18 db csinálok.
Ahhoz rakok két tojást, pici só, pici cukor elkever.
Aztán összesen adok hozzá 20 kanál lisztet, apránként, 5 kanalanként elkeverem tejjel. És mikor az egész benne van, tejjel csomómentesen elkeverem, és szódavízzel hígitom.
Nekem egy sem ragad le.
tuti az mit jelent? hogy biztos nem ragad le?
olyanom van, küldjem?
Valahogy még nem sikerült megtalálnom.5 tagú a család, ha lehet a mennyiséget így
írjátok!
Nagyon köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Ki tudja olyan palacsintatésztaszerűségnek a receptjét, amiben husit mártunk es rántunk ki?
- A mignon krémjének igazi, "cukrászati" alapreceptjét keresem. Le tudná írni valaki?
- Olyan sütik receptjét keresem, ami 1-2 hétig is eláll!
- Mini kakaóscsiga receptjét keresem, amiről a naplóban van kép. Segítenél?
- Tudja valaki az amerikai palacsinta receptjét?