Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kerekrépa krémleves recept

Kerekrépa krémleves recept

Elkészítési idő 45 perc

A Kerekrépa krémleves hozzávalói:
90 dkg kerek répa
2 evőkanál teljes őrlésű liszt
2 evőkanál oliva olaj
tengeri só
1 csipet szerecsendió
víz
2 szelet pirított kenyér kocka


A Kerekrépa krémleves elkészítési módja:
A forró olajban , megpirítjuk a lisztet barnára . Hozzáadjuk a vizet , a megtisztított feldararbokt kerek répát , sót és a szerecsendiót . Főzzük kis lángon fél óáig . Turmixoljuk össze , öntsük vissza a lábosba , főzzük még néhány percig . Pirított kenyérkockákkal a tetején tálaljuk .

Elfeledett növény , de újra kapható . Hasonlít a céklára de sokkal halványabb . Inkább fakó rózsaszín.
Ízlés szerint lehet még tejföllel javítani rajta .
Vagy ne turmixold le az egészet , hagyjál darabkákat és azt rakd vissza a levesbe , szórd meg apróra vágott petrezselyemmel . Akkor a kenyérkocka el is maradhat .


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kerekrépa krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook