Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Keralai sült burgonya (indiai étel) recept

Keralai sült burgonya (indiai étel) recept

A Keralai sült burgonya (indiai étel) hozzávalói:
500 g burgonya kockázva
1 közepes vöröshagyma, szeletelve
1 tk. egész mustármag
1 tk. őrölt kurkuma
2 tk. őrölt chili
2 ek. étolaj (kókuszolaj)



A Keralai sült burgonya (indiai étel) elkészítési módja:
Melegítsd meg az olajat egy serpenyőben, majd dobd bele a mustármagot, pörköld meg egy kicsit. Add hozzá a hagymát, vedd le a hőt és dinszteld 2 percig. Szórd bele a burgonyát, keverd jól össze. Sózd és ismét keverd meg. Szórd meg az őrölt chilivel, kurkumával, keverd át alaposan. Önts rá kb. 1 dl vizet, de ha szükséges, többet. Takard le és főzd amíg a krumpli megpuhul. Ezután emeld a hőfokot, önts rá egy evőkanálnyi oliva olajat és süsd tovább 5-10 percig, hogy a krumpli aranybarnára süljön, kérgesedjen. Jó étvágyat!


Kategória: Köretek receptjei


A keralai sült burgonya (indiai étel) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook