Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő gépbe rendes élesztő mehet? fórum

Kenyérsütő gépbe rendes élesztő mehet? (tudásbázis kérdés)


1 2
43. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 42. - Guruljka)
2020. márc. 18. 14:13
Jó ez így! Legyen jókedvetek, mindenikek köszönöm a válaszokat:-)
42. Guruljka (válaszként erre: 41. - Fórumnyitó (anonim))
2020. márc. 18. 14:11
Bocs, hogy elviccelődtünk itt Lávlival az éjszakában. A kenyérsütés nem a pasik műszaki agyának való dolog. Lélek is kell bele!
41. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Akinomuj)
2020. márc. 18. 09:50
Köszönöm!
2020. márc. 18. 09:48
Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat!
39. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Lávli*)
2020. márc. 18. 09:48
Köszönöm!
2020. márc. 17. 23:49
Csak könnyedén 😉
37. Guruljka (válaszként erre: 36. - Lávli*)
2020. márc. 17. 23:46
Ahogy adja magát! 😂
36. Lávli* (válaszként erre: 35. - Guruljka)
2020. márc. 17. 23:24
Vagy kevesebbet 🤔😀
35. Guruljka (válaszként erre: 34. - Lávli*)
2020. márc. 17. 23:14
Esetleg még egy hajszálnyival többet... 😜
34. Lávli* (válaszként erre: 33. - Guruljka)
2020. márc. 17. 23:02
Érzéssel .. 😀😋
33. Guruljka (válaszként erre: 32. - Lávli*)
2020. márc. 17. 23:01
Csak olyan szemre-formán... :D
32. Lávli* (válaszként erre: 31. - Guruljka)
2020. márc. 17. 22:53
Így van. Ezért a folyadék mennyisége se PONT annyi :)
31. Guruljka (válaszként erre: 29. - Lávli*)
2020. márc. 17. 22:51
Nem is szólva a liszt éppen akkori minőségéről. Két egyforma liszt sincs.
30. Lávli* (válaszként erre: 29. - Lávli*)
2020. márc. 17. 22:49
8 g harmada, sorry 😀
29. Lávli* (válaszként erre: 28. - Sanyinak)
2020. márc. 17. 22:48

Teljesen. Az a 8 g nem oszt, nem szoroz. Nincs az az isten, hogy a lisztet is kimérd pont 500 g-ra.

Mérlege válogatja, mit mutat 😀

28. sanyinak (válaszként erre: 27. - Lávli*)
2020. márc. 17. 22:45
Tehát mindegy, hogy 42 g, vagy 50 g egyharmada?
27. Lávli* (válaszként erre: 23. - Sanyinak)
2020. márc. 17. 22:37
Az egyharmad mennyiség pont jó. Se sok, se kevés.
26. Guruljka (válaszként erre: 25. - Guruljka)
2020. márc. 17. 22:36
El szoktuk morzsolni, és a Budafoki AZ élesztő, ez olyan csajos dolog, na. 😂
25. Guruljka (válaszként erre: 22. - Sanyinak)
2020. márc. 17. 22:28
Jó, akkor azt mondom, hogy ha szétmorzsolod, rögtön nagyobb felületen érintkezik a többi összetevővel. 😂
24. Guruljka (válaszként erre: 23. - Sanyinak)
2020. márc. 17. 22:27
Kicsit áll a boltban, nem annyi.
23. sanyinak (válaszként erre: 20. - Lávli*)
2020. márc. 17. 22:23

A Budafoki élesztő továbbra is 50 gramm. Ezt még én is tudom 😆.

Feltuningolva valóban jobban dagaszt az élesztő, de a végén majd éppen attól emeli fel a fedelet.

22. sanyinak (válaszként erre: 21. - Guruljka)
2020. márc. 17. 22:19
A kenyérsütőtőgép elég sokáig dolgozik azon, hogy jól elkeverje az anyagokat. Nálunk még soha nem maradt csomóban egyetlen összetevő sem a tésztában.
21. Guruljka (válaszként erre: 17. - Sanyinak)
2020. márc. 17. 22:07

Néha jár úgy az ember, hogy rájön: jobb lett volna morzsolni.

Pl. a kevert tésztában a sütőpor is tud kisebb csomókban maradni, ha csak úgy egyben belezuttyantod. És emiatt némelyik falat süti fura ízű lehet.

20. Lávli* (válaszként erre: 17. - Sanyinak)
2020. márc. 17. 22:05

Az 5 dekás élesztőnek, ami csak régen volt 5 deka, ma már 4,2. Ezt minden háziasszony tudja 😋😀

Persze, azért van a gép, de az élesztőnek , ha nem instant, kifejezetten jót tesz, ha a dagasztás előtt kicsit felfut, erjed.

Nem minden a keverés. 😀

2020. márc. 17. 22:05
Mégse fogok én kenyérsütő gépet venni, pedig már kicsit gondolkoztam rajta.
18. Guruljka (válaszként erre: 17. - Sanyinak)
2020. márc. 17. 22:04
Egy csomag élesztő alatt általában mindenki az évtizedek óta kapható 5 dekás, sárga papíros csomagot érti.
17. sanyinak (válaszként erre: 2. - Lávli*)
2020. márc. 17. 22:02

No de milyen élesztőnek az egyharmada? Nem mindegy, hogy mekkora csomagról van szó.


Kis lyukak, morzsolás... Azért van a kenyérsütőtőgép, hogy az egészet úgyis összekeverje 😁

16. Lávli* (válaszként erre: 15. - Sanyinak)
2020. márc. 17. 21:59
Így van. De amúgy meg az üst kiszedésre irányult a kérdés.
15. sanyinak (válaszként erre: 14. - Guruljka)
2020. márc. 17. 21:58

Ha be is keni valaki a lapátot zsiradékkal, a tészta simán leszedi azt róla a dagasztás során. A tésztában turkálni és úgy kiszedni menet közben a lapátot szintén elég nagy hülyeség.

Ha sütés után becsukva hagyom még a fedelet egy ideig, akkor felpuhul a kenyér és könnyebben kijön belőle a dagasztókanál.

14. Guruljka (válaszként erre: 11. - Boldognagyi)
2020. márc. 17. 21:42

Azt írják német oldalakon, hogy be kell zsírozni (vajazni) a dagasztó lapátokat és van, aki ki is veszi, ha a dagasztás befejeződött.

Náluk a kész kenyér kivételével van a gond.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook