Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kelt túrós táska recept

Kelt túrós táska recept

A Kelt túrós táska hozzávalói:
60 dkg liszt
8 dkg olvasztott vaj
8 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
4 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
kb. 3 dl tej
reszelt citromhéj

A töltelékhez:
50 dkg túró
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
4-5 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál búzadara
reszelt citromhéj
mazsola ízlés szerint

A kenéshez:
2 egész tojás


Kelt túrós táska

A Kelt túrós táska elkészítési módja:
A tésztához az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk, a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen, kelesztőtálba téve, fedelével lezárva kelesszük duplájára.

Közben készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérjehabot lazán keverjük hozzá.

Ha a tészta megkelt, nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra, és vágjuk kb. 8×8 cm-es négyzetekre. A közepükre tegyünk 1-1 jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit tekerjük meg. Hagyjuk őket még kelni kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással.

Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 15-20 perc alatt süssük készre.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 6. 17:15
A kelt túrós táska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook