Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kelt tésztából(kalács)milyen finomságot lehet még sütni? fórum

Kelt tésztából(kalács)milyen finomságot lehet még sütni? (tudásbázis kérdés)


2010. máj. 14. 11:45
Ha sós a tészta lehet tepertős pogácsát sajtos pogácsát, kifliket magokkal megszorni sőrmellé darált sonkát bele rakni piritott káposztával tőlteni.
2009. ápr. 26. 18:37
Lángos :o)
2009. febr. 7. 17:16
kelt ostoros rétes(kakaós fonott és nagyon finom),pizzatekercs,virslivel töltött sajtos kifli,krumplispogácsa,fonott kalács,túrósbukta,kapros-túróslepény,kakaós,diós,kókuszos csiga
24. Rozália (válaszként erre: 14. - Kataanya)
2009. febr. 7. 14:49
Én már nagyon régóta szárított élesztőt használok. És azzal is ugyanolyan jól megkel. Azelőtt azt nem szerettem, hogy ha kicsit régebbi volt az élesztő, nem futott fel. Ezzel ez nem történhet meg:)
2008. júl. 28. 15:53

Pizzatésztát kinyújtom, hosszú rudakat sodrok belőle-->grissini

Vagy megszórom reszelt sajttal, összehajtogatom, kinyújtom. Rádlival rudakra vágom.

22. spatifillum (válaszként erre: 16. - 762fb1185b)
2008. ápr. 5. 14:26

Hasonló az én tésztám is. Lényeg:kinyújtottam, margarinnal vékonyan megkentem, sajtot reszeltem rá és felcsavartam, mint a kalácsot. Csigákra szeleteltem, előmelegített sütőben sütöttem.

Kiváltottam vele a kifliformát:)

2008. febr. 15. 18:46
Haédes tészta akkor kakaostekercset dioskifli,stb.
2008. jan. 25. 17:40

Elfelejtettem:(

Miután megkentük a tészta tetejét, megszórjuk a mákkal.

2008. jan. 25. 17:40

Egy kissé változtatva stangli is lehet:)

Mákos ropogós

50 dkg liszt, fél RAMA, 2 dkg élesztő(tejben felfuttatva), 3 dl tejföl, 1 kk. só, kb. egy marék mák

Könnyű tésztát gyúrunk, 6 részre osztjuk, fél órára hűtőbe tesszük.Vékonyra nyújtjuk, megkenjük 1 ek. liszt, 1 ek. só+kis víz vagy tejföl keverékével. Rádlival felvágjuk és forró sütőben sütjük.

18. 762fb1185b (válaszként erre: 17. - Belle)
2008. jan. 18. 12:04
Igen!A gépbe én is csak dagasztom!
17. belle (válaszként erre: 16. - 762fb1185b)
2008. jan. 18. 11:55
sütni sütőben szoktad? mert nekem nincs kenyérsütőm
16. 762fb1185b (válaszként erre: 15. - Belle)
2008. jan. 18. 11:28
én tudok egyett,de én kenyérsütőbe szoktam dagasztani és keleszteni,így a dekákat nem tudom pontosan!De azért leírom:2.5dl.tej,meglangyosítod,2.5dk élesztőt rámorzsolsz,megszórod 2-evőkanál cukorral.Ha felfut az élesztő 1 vagy 2-tojást(1-el is finom,de ha van otthon tegyél bele 2-t)beleteszel,2-teáskanál só(inkább egy picit kevesebbet,menet közbe kostold meg)5dk rama,1-evőkanál zsír!A liszt kb.70-dk,dagasztás közbe még tehetsz bele ha lágynak érzed.Ne legyen túl kemény a tészta,de lágy se mert kelés közbe még lágyulni fog!Ha megdöntöd a tálat amibe dagasztod,ne folyjon el egyből,legyen tartása!Remélem segítettem,bár így leírva nem az igazi,de majd kitapasztalod.Sok sikert!
15. belle
2008. jan. 18. 10:28
Írjatok nekem jól bevált könnyű, tésztájú kalácsreceptet. Légyszi
14. kataanya (válaszként erre: 12. - Belle)
2008. jan. 17. 20:38
Az élesztőd jól felfut? Mondjuk én dkg-okat nem tudok mondani, mert csak "gondolomformán" csinálom, de mindig isteni állaga lesz. Kicsit könnyűre dagasztom.
13. Yudy
2008. jan. 17. 17:25

édes, vagy sós?

Ha édes, akkor pozsonyi kiflit, zserbót, stb, ha sós akkor pogácsát, juhászpogácsát. (Ez közönséges sajtos pogi, a tetején egy leheletvékony kolbásszelettel. Macerásabb, mert meg kell kenni tojással alól-felül, mert egyébként lejön)

12. belle
2008. jan. 17. 17:19
nekem nagyon jól jönne egy igazi könnyű kelt tészta recept. Az enyém nem igazán kel meg, olyan tömör marad
2008. jan. 17. 16:47

Vaníliapudinggal is meg lehet tölteni.Felcsavarni, csigákra szeletelni, megsütni és kész. Nem túl édes és könnyűnek találtam.

"Üresen" is jó kiflinek. Köralakúra nyújtjuk, megkenjük zsírral, cikkekre vágjuk és felcsavarjuk. Megkenjük felvert tojással, én köménymaggal szórom. Ha tovább sütöm ropogósabb, ha kevésbé akkor puha lesz. Fagyasztható.

2008. jan. 17. 15:46
pizzás csiga, ferdinánd tekercs - ez olyan, mint a kakaós csiga, de ezerszer finomabb! Elég sűrűn csinálok. Ha még érdekel, fent van a receptjeim között.
2008. jan. 17. 14:02
Kelt tésztából nagyon sok mindent lehet csinálni.Csak a képzeleteden múlik minden és a fantáziádon.Édestöl a sósig.Például sörkorcsolyának múltkor olyan kifliket csináltam amibe hagymát dinszteltem kacsazsiron és egy kis kolozsvári szalonával töltöttem.Azóta pár ismerösöm is késziti. :)
2008. jan. 15. 17:33
Diós beigli,Mákos beigli, bármilyen ízesitésű bukta,édes pogácsa,lábosban/olajban vagy zsírban/sült pogácsa,pozsonyi kifli.
7. Linn
2008. jan. 15. 17:15
Esetleg fánkot.
6. Linn
2008. jan. 15. 17:15
De lehet még aranygaluskát és lekváros buktát is készíteni.
5. Linn
2008. jan. 15. 17:12
Én a tésztájába és a tetejére is szoktam tenni cukrot.
2008. jan. 14. 14:16
Csak a tetejére szórjak cukrot?
3. Linn
2008. jan. 14. 14:13
Cukros brióst
2008. jan. 14. 14:01
Kakaós csigát és lekváros kiflit szoktam csinálni,de szeretnék valami mást is kipróbálni!
2008. jan. 14. 14:00
Kelt tésztából(kalács)milyen finomságot lehet még sütni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook