Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kellett már mentőt hívnod valaha? Mi történt? fórum

Kellett már mentőt hívnod valaha? Mi történt? (beszélgetős fórum)


1 2
32. tumbo (válaszként erre: 31. - Kristo_f)
jún. 13. 14:44
soha nem nézem,mikor vért vesznek tőlem.a lányom 5 éves lehetett,mikor kifúrták a fülét.mondtam,hogy jaj,az ápolónő leültetett nyomta lefelé a fejemet,nehogy elájuljak. de hát erről az ember nem tehet.
31. kristo_f (válaszként erre: 28. - Tumbo)
jún. 13. 14:40

az a baj,hogy a vértől elájulok"


Érdekes dolog. Miért van az emberben az ájulás, az undor ilyen dolgoktol, amikor "teljesen természetes" a vér, vagy egy sérült ember

Katonaságnál véradás volt

Aznap lazitás, egy sör és pár virsli, hát hogyne mentem volna

Aztán az előzetes vérvizsgálatra álltunk sorba és elkezdtem elszédülni

Hadnagy kiszúrta, nyomta a tarkómat hogy nyomjam vissza

Jobban lettem, de már nem vettek vért tőlem.

Nem is értettem magam, hogy lehet ez.

Azóta direkt mindig nézem a tűszúrást vérvételen, szerencsére nem jött vissza az az érzés

30. tumbo (válaszként erre: 25. - --márti--)
jún. 13. 14:36
mikor a szomszéd utcában ott feküdt egy ember,jézus,mit csináljak,de szerencsére jött egy férfi,aki megnézte.mire 10 perc múlva visszajöttem a boltból,már bement a lakásba.
29. kristo_f (válaszként erre: 25. - --márti--)
jún. 13. 14:33

Sok ember azért nem cselekszik, mert leblokkol"


Jellemzően így van.

Én évtizedig rendszeresen tanultam az ujraélesztést, gondoltam magamrol, adott esetben bizony odamennék segiteni

Voltam egyszer egy vérvételen. Fiatal lány kijött, nyomta a vattát a kezére és leült. Nagyon sápadt és olyan furcsa volt. Éreztem hogy rosszul lesz

Áh, még azt hiszi hogy ismerkedni akarok, nem mozdultam.

És úgy volt, lecsúszott a padról. Mások ugrottak akkor, én meg csak néztem ki a fejemböl

28. tumbo (válaszként erre: 18. - Smirnoff)
jún. 13. 14:33
de szorítókötést tudnék tenni,mert tanultuk.csak az a baj,hogy a vértől elájulok.szép volt,mikor a törött térdemmel bementünk,míg nézték,a lányom elájult.pedig karakánabb,mint én.de a látványtól rosszul lett.
jún. 13. 14:25
Kanyarodó autóba csapódó, hegyoldalon lefelé száguldó biciklishez hívtam mentőt egyszer. Az autó sofőrjével együtt kb sokkot kaptunk mert azt hittük, azonnal meghalt, olyan sebességű volt az ütközés :(, sisak nélkül lehet nem éli túl. 45 perc után tudták annyira stabilizálni a mentősök, hogy szállítható legyen. A rendőrség is kijött helyszínelni, forgalomterelés volt. Utólag tudtam meg, hogy nagyon sokáig nem tért magához a biciklis (tulajdonképpen kómába került) de végül szerencsére felébredt és megkezdődött a rehabilitációja.
26. Ancsika4 (válaszként erre: 7. - Hópihe14)
jún. 13. 13:47
A házi orvos hívta minden esetben,mert már az ágyról leesett,nem tudott lábra állni,kommunikálni.A komoly baj ott volt,hogy a kórházak küldözgették egymásnak,nehogy náluk haljon meg. Ez a statisztika,mondta a házi orvosunk. Persze minden fordulónál,már nem tudtam fizetni a mentő orvosoknak,,mert orvosi mentő jött,így megköszöntem.Erre a válasz: Azzal tele van a padlás... Szóval így történt röviden.
25. --márti-- (válaszként erre: 20. - Piroska52)
jún. 13. 08:11
Sok ember azért nem cselekszik, mert leblokkol. (Azokat nem számolom ide, akik például baleset esetén nekiállnak fényképezni)
24. vacsa
jún. 13. 07:12
Egy lagziból jöttünk haza éjjel, pont álltunk be az udvarba a kocsival, mikor hatalmas csattanást hallottunk. Kirohantunk az utcasarokra, ott volt egy kocsi fejreállva. A srác aki vezette már nem volt benne, a lányt kereste, aki szerinte vele volt. Szerencsére nem volt vele senki őt meg a részegek védőszentje megóvta.
23. vacsa
jún. 13. 07:08

Egyszer egy biztonsági őrhöz. Láttam hogy patakokban ömlik róla a víz, támaszkodik a polcon. Nagynehezen betámogattuk az irodába, de nem volt magánál.

Kihívtam a mentőket, összerakták és otthagyták. Hívtam a főnökét hogy vigye haza.


Ja, nem szólt a pasi - a főnöke sem - hogy cukorbeteg.

A frászt hozta ránk.

22. Smirnoff (válaszként erre: 20. - Piroska52)
jún. 12. 21:22

Erre nagyon harapok. A szélütéses, nyugdíjas ismerőröm is "már reggel készen van". Beszólnak, fényképezik. Igen, készen van reggel, mert az agyérgörcs jó buli, és túltolta unalmában.

Ráadásul fél év kellett volna a teljes nyugdíjig neki, de előtte megszégült, és többé nem tudot az esztergagéphez állni. Kb. 40 évet egy cégnél dolgozott, átolvasás nélkül, bizalmi alapon aláírta amit elé tettek. Közös felmondás, és emiatt nem kapot végkielégítést.

Én felrúgnám a Holdra minimum, akinek ehhez lelke volt.


Persze amúgy vanak más érdekes dolgok is az utcán. Rosszul lesz vki, odamész, és elküld a picsbe. Megértem én ezt is, mert én is ilyen vagyok. Lófa, lófa, szúnyog csípés minden.

...aztán két perc múlva összeesel, mert nem vagy olyan kemény, mint a járdára fagyott kutyakaki.

Aztán vissza lehet gondolni, h mikor valaki odalépett, h falfehér vagy, és látja, h remegsz, tényleg csak jót akart. És egy kicsikét néha felesleges keménykedni.

21. Piroska52 (válaszként erre: 18. - Smirnoff)
jún. 12. 18:30

mi még tanultunk régen,

voltak versenyek a suliban,

az oviban meg kötelező volt mindenkinek tudni,mit csinálunk ha baj van,

20. Piroska52 (válaszként erre: 15. - Hópihe14)
jún. 12. 18:27

azért nem árt az ilyen kérdés,mert az emberek hajlamosak félrenézni ha baj van,

nem árt felhivni a figyelmet arra,minket is érhet baj,és akkor jól jön ha valaki segit,

mikor eltört a csuklóm,akkorát estem azt sem tudtam hol vagyok,

ketten már ott is voltak mellettem segiteni,


a fiú mikor észrevettük,hogy a földön fekszik,egyszerre 4-házból szaladtunk ki,és addig őriztük még megjött a mentő,-10-fokban papucsban pizsamában,

délután meg letoltuk a hülye szomszéd gyereket,aki sunyiban lefényképezte,és feltette a ,,fészre,,hogy már kora reggel részeg,fingja nem volt róla mitörtént,

jún. 12. 18:24

..tudod így visszagondolva.

A szilánkosra törött kézzel, a vérző fejjel és hasolnók, amiket a legkritikusabb korban tettünk... Vagy én hívtam a mentőt vagy én kívértem a balesetire.

jún. 12. 18:18
Piri, nem véletlen, hogy most már bábu van, amit pumpálni kell egy elsősegély tanfolyamon. Én azt csodálom, hogy az nem kötelező tananyag. Ki nem szarja le, hogy hány felfoghatatlan kg a Neptunusz, mikor melletted kivérez valaki, mert nem tudsz szorítókötést tenni?
jún. 12. 18:12

4-éve hozzám hivott a párom,elestem eltört a csuklóm,

3-éve dec,31-én reggel -10-fokban,előttünk kapott epilepsziás rohamot egy fiú,

hozzá hivtunk mentőt,

16. Smirnoff (válaszként erre: 15. - Hópihe14)
jún. 12. 18:10

Szerintem meg mindenki gondoljon bele! Nem azért mert érdekes vagy szívderítő, de ilyenre felkészülni nem lehet.

Nagyon is lényeges a leírás, és mit lát. Én balesetnél cselekszem a legjobb tudásom szerint. Törvény kötelez, csak senkit nem marasztalnak el, mert a fene tudja, kit milyen sokk ért.

Én a szüleim láttam. Azonnal odamentek a sérülthüz vagy aki rosszul lett. Legszükségesebbek, mentő, és utána ellátás.

Nem, nem kell "a mai ifjakat" félteni. Vagy ha azt mondod, ne is beszéljenek róla, hogy oldják meg?

Kicsi városban lakok. Ahova 25-30 perc alatt érek gyalog, ott már negyed óra alatt agysérült vagy halott lesz valaki, ha nem éleszik újra. 2-3-4 törött borda meg fáj, de ha valaki pumpál és fújja a levegőt, agyi károsodás nélkül túlélsz a defibrillátorés a mentő érkezéséig.


...és ez szélsőséges.

Azt meg honnan tudják, hogy a cukortól esett össze, ha nem tanulták meg, és olvasták el inkább ezerszer, mint egyszer sem, hogy acetonos a lehelete. Mielőtt valaki olyan állapotba kerül is vannak jelek, és csak kitaláljuk mitől lett rosszul.

15. hópihe14 (válaszként erre: 13. - Smirnoff)
jún. 12. 17:42

Talán örüljön neki, hogy ha ő még nem volt ilyen stressz helyzetben. Nem olyan érdekes, és szívderítő, amikor úgy érsz haza a munkából, hogy az otthon levő szeretted (inzulinos cukor-beteg) eszméletlenül fekszik, mert egyszerűen elfelejtett enni... és tudod, hogy minél gyakrabban fordul elő, annál nagyobb a végső tragédia eshetősége, tehát a gyakoriság nem rutinossá tesz, hanem még inkább stresszessé...

Azért mondom, örüljön az illető, ha még nincs ilyen tapasztalata, leírásokból, elmesélésekből úgy sem fog megtudni semmi lényegest.

Őszintén: egy ilyen fórum kiírás szerintem modortalan, durva, a másik ember legbensőbb érzelmeit felkavaró, tolakodó kérdés.

14. globus
jún. 12. 17:34

Na jó, akkor írok egyet :)

Férjemnek hívtak hirtelen rosszulléthez a kollégái, történetesen éppen volt mellette valaki, egyébként munkában sok ember életéért felelős, a kocsi szirénázva érkezett. Elvitték a sürgősségire, komolyabb baját nem találták (egyébként élete első veseköves rohama volt), a mentőtiszt közeli ismerősünk volt, ezért "híváson kívül" hazahozta. Lefeküdt. Egy óra múlva újra rosszul lett. Felhívtam a mentős ismerőst, hogy ilyenkor mi van? Jogsi nincs, autó nincs, itt egy negatív ambuláns lap, a beteg összevissza hadovál. Kijöttek érte, immár lakásra és még egyszer bevitték. Természetesen még egyszer hazaküldték, taxival jöttünk éjszaka. Szereztem No-spát, Algopyrint, ha legközelebb ilyesmi történik, azt én is be tudom adni, felesleges efféle orvosi ellátás.

Következő hasonló alkalommal nem volt ennyire rosszul, munkahelyéről, munkaruhában ballagott az urológiára. Mindjárt kérdőre vonták: pizsamát nem hozott?

Vesekővel kórházba menni full fölösleges.

13. Smirnoff (válaszként erre: 8. - Hópihe14)
jún. 12. 17:26

Talán érdekli, pánikhelyzetben hogy reagálsz. Aztán ki tudja, mire gondolt a költő.


Nekem más mentős élmény is volt, de ezek emlékezetesek voltak. Mert annyian nem segítettek.


Én nagy szarban bazmegelek, és kuss, aztán hívom, akit kell. jellemzően egy paraszt "fogd be!" vakkantásal elkussoltatok mindenkit, és cselekszem. Amikor kiadtam a stafétát, és/vagy hazamentem, biztos pontot találtam, zokogni kezdek, és baszkodom a tárgyakat.

Megviselnek a végletes helyzetek, de amikor ott van előttem, logikusan oldom meg, beszűkül az agyam, mint a határidős melóknál.

jún. 12. 17:20
soha
11. hópihe14 (válaszként erre: 9. - Globus)
jún. 12. 17:02
Jó, bocs! Akkor legyen betegszállító! Amikor még én hívtam őket, akkor még a betegszállítók külön nem voltak. De ezen szerintem kár kiakadni, mindenki érti, hogyan is gondoltam.
10. Smirnoff (válaszként erre: 9. - Globus)
jún. 12. 16:59
Még az óutterrel vártam, vártam... Mert tudom, hogy idő. Addig pattogott a fejem tetjén, h megkérdeztem. És az öreglánynak igaza volt.Tényleg elfelejtettek minket XD
9. globus (válaszként erre: 7. - Hópihe14)
jún. 12. 16:53
Mentők már rég nem visznek haza, hanem betegszállító azt, akiért nem jönnek, vagy nem tud közlekedni. Sokkal rosszabb lett, rendelni kell és várakozni, akár fél napig is.
jún. 12. 16:47

Egyébként igen, én is kismilliószor kellett, hogy kihívjam a mentőket. A mentősök jönnek, ha ott helyben lehet, tudnak valami azonnali életmentést csinálni, akkor azt ott megteszik, és utána viszik be a beteget. Vagy csak berakják a mentőbe és már viszik is.


Nem igazán értem, hogy a kérdező mire kíváncsi, vagy miért tette fel a kérdést! ????

7. hópihe14 (válaszként erre: 5. - Ancsika4)
jún. 12. 16:44

Ha a mentősök elvitték a férjed, és az orvosi vizsgálat után pedig haza, és mégis az történt, ami sajnos megtörtént, akkor ott nem a mentősökkel volt a baj!!! Hanem az orvossal!! Vagy a rendelő hiányos műszer-készletével, akármivel, hogy az orvosok zsinórban haza engedte a férjedet, és semmi komolyabb bajt, betegséget nem talált!

A mentősök ezek szerint megtették, ami az ő dolguk.

jún. 12. 16:43

Egy összeesett narkósnak. Mindenki elfutott. Nem voltam bp-i, és akinél aludtam sem várta meg a mentőt. Végül utánamentem, de előtte kihánytattam a srácot, és nem stabilba raktam. Hetekkel később láttuk. Egyben maradt.


Villamoson összeesett valaki minden előzmény nélkül. Az egyik pillanatban mosolygott, jól elvolt magában, a következőben plutty. Ott is szétrebbenés volt a javából, de odapattant egy diplomás ápoló is. Mire én előszedtem a telefonom, a harmadik, aki talpon volt, már hívta a mentőt.

jún. 12. 15:27
Bizony az utóbbi években sok baj volt a mentősökkel,egy nap 4x vitték a férjem,és aznap vissza,hogy nincs semmi komoly baja. 3 hét múlva már nem hozták haza,csak a telefon jött a halál hírrel.
jún. 12. 14:33
Egyszer egy emberhez, aki összeesett az utcán.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook