Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kellett-e már szembesülnöd az egészségügyi reform súlyos következményeivel? fórum

Kellett-e már szembesülnöd az egészségügyi reform súlyos következményeivel? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2009. jún. 1. 11:01
festtetni
2009. jún. 1. 11:01

300 Ft-s vizítdíjból például ki tudták volna a közeli faluban festetni a rendelőt és valamennyi nyílászáró cseréjét is megoldották volna.

Most marad a régiben. Vagy szídják az önkormányzatot, a kormányt, mert kér a nép, és kér és kér, de fizetni, szolidárisnak lenni, azt nem óhajt.

Magát az egészségügyi reformot olyan részletesen nem ismerem, hogy merjek véleményt mondani. Tény, hogy akkor voltam várandós és szültem. Volt egy kis komplikáció is, de állami kórházban, ahová beestem, mert bevéreztem, teljesen korrektül elláttak, kedvesek voltak. Én nem éreztem semmit a változtatásokból. De még egyszer mondom, hogy nem tudom, hogy a háttérben az ügyeletnél, a készenlétben álló műtősnél mi volt a helyzet.

2009. jún. 1. 10:49
Nem.
63. SF
2008. júl. 13. 16:52
Ja és a mi a lényeg: a vérnyomás-csökkentők árai folyamatosan csökkennek!
62. SF
2008. júl. 13. 16:51
Eü reform? Ez az, amitől a 6 hónapja még 95 Ft-ba kerülő vérnyomás-gyógyszerem mostantól 860? Nem merek belegondolni, hogy amit eddig ezresért adtak, 3 hónap múlva 6000 lesz, mert arra is megszűnik a támogatás.
2008. márc. 12. 22:39

Örülök a "gyözelemnek". Több okból:1. Végre párttól függetlenül kimondhattuk amit szeretnénk-ami ellen persze már szeretnének is lépéseket tenni, ne hadjuk!_ Ez így helyes,legyen jogunk dönteni a sorsunk felöl.

2. Ne azon az áron akarják az államkasszát helyreállítani,hogy a középréteget leszegényítik, a kevés pénzüeket nincsetelenné teszik.Arról nem is beszélve, hogy a beteg ember egyebekben pl. munkavállalásban is korlátozott, és még a betegségéböl adódó gond mellé anyagi terhet is kiróttak rájuk! Gyönyörü!

3.Hogy lehet olyan h.... egy minszter,hogy nehézségek fokozódásáról beszél a vizitdíj.. megszüntetésekor, amikor az értelemtöl sugárzóEÜ. miniszternönk akkor ökörséget talál kitöbb milliós kiadással, mint a kórházakban kötelezövé tett kódos "TREZOROK" kötelezövé tétele.

Hadja otthon a vagyonát ha kórházba megy! Neki biztos van! Aki valóban beteg, nem igazán ékszerek, és milliók igényét szeretné elérni hanem gyógyulni. AHHOZ MEG GYÓGYSZER KELLENE! HA VOLNA!!!

IGENIS SZERINTEM EZ EGY POZITIV SIKER LETT!

A körzetiorvosok meg már, persze tisztelet a kivételnek, -ezt feltétlen hozzá kell tennem, tehát csak az reklamáljon akinek fájó pontja az igazság- a legjobban vizetett orvosok ( a vállalkozó h.o.-ra gondolok. Lassan mindent leirhatnak az adójukból!

És mi is az a vizit? Ha az orvos minimum kommunikál a beteggel, nem pedig , ha a növér a kezébe nyomja megírt vényeket a betegnek és kész. meg sem kérdezik hogy van, sQt skhelyen nem is látja az orvost! Felelösségtudat, hol van ilyenkor?

VÉGRE VALAM JÓ!

Vegyenek ki azok zsebéböl akik szégyen szemre alszanak a parlamentben, telefonálnak, újságot olvasnak esznek... mikozben felszólalások vannak. Ellenörizzék kicsit tisztességesebben a háziorvosok bevételét, és az munkájukat. Ismét jelzem akinek nem inge, ne vegye magára. De amelyik orvos aláírja a vényeket, és az ápolónQk orvos nélkül mint a cukrot osztogatják, az hogy számol el a lelkiismeretével, munkájával... egyebekkel?

Hát pl. innen kell anyagi segitséget összeszedni az egészségügyre, de a miniszterünk nem akar errQl tudomást venni, de neki minek is, emlékezzünk az elhangzott beszédére amit nem tudott, hogy köztudomásra fog jutni.

Én is rászavaztam , bíztam benne, de ráébredtem , hogy egy nagy színészkedés volt ,jó alakítás. Horváth Ágnes meg menjen kb 1-2 hónapot dolgozni egy korházba Majd leshet, se gyógyszer, se ágynemü... Nem baj, de "TREZOR" az kell!

Megint milliós kidobás, egy buta ember, buta döntése miatt? mi meg neszavazhatsunk- Szeretné a miniszter urunk,na ezt nem hadhatjuk! ITT A PÉLDA ! GYÖZHETÜNK CSAK KITARTÁS!!!!

2008. febr. 1. 20:59
Ezt szavazás után majd kitárgyaljuk.
2007. dec. 17. 23:52
Semmi jobbat nem tapasztalok! Szomorító!!!!!
58. Nikice
2007. nov. 24. 12:32

Amit én is tapasztaltam, hogy sokszor nagy az ellentét az orvosok és a nővérek közt. Ha hálapénzről van szó, akkor mindíg az orvos kerül előtérbe. Sajnos szűkösek a kereteim, ezért valóban csak az kap, aki műt. Pedig a nemrég végrehajtott műtétemkor még nagyon sok mindenkinek adtam volna. Az altatóorvosnak, aki nagyon emberséges volt, és figyelmes, a nővérkéknek, aki félóránként benézett és kínálgatott étellel, itallal, és még arra is volt ideje, hogy közben egy-két vígasztaló szót, és hasznos tanácsot adjon otthoni lábadozásomhoz. de ez mondjuk rendszertől talán független, ki mennyire emberséges.

Nagyon sajnálom, hogy ezek az emberek nincsenek megfizetve!!!


Politikusaink sosem fogják "kezük munkáját" a bőrükön tapasztalni, hiszen nem közkőrházba mennek, hanem puccos magánklinikákba. Éreznek ők bármit is mindebből???

57. nerika (válaszként erre: 48. - 2ab728965c)
2007. nov. 23. 17:43
és arról az osztályról még a betegjogi képviselőhöz sem érkezik soha panaszos levél...
56. nerika (válaszként erre: 44. - Lányom)
2007. nov. 23. 17:42

egyetértek veled.

eszembe jutott egy régi anekdota, sajos arra már nem emlékszem név szerint kiről volt szó, de a lényeg hogy orvos volt az illető és halálos beteg. a Az orvoskolégái látogatták még akkor is amikor már nagyon szenvedett és nem sok volt már hátra és mindegyik mondta hogy szerinte erre a betegségre mi lenne a megoldás, mit kellene alkalmazni, kipróbálni stb. Erre történetünk hőse csak annyit mondott az orvosbarátainak: Könyörgöm hagyjatok természetes halállal meghalni.

Én is egészségügyben dolgozom, és sokszor érzem úgy hogy egyrészt időnként a politikusokat se ártana befekteteni egy kórházba csak úgy kipróbálásképpen milyen is az, és ( párttól függetlenül) és ugyanez nem ártana sok-sok eü. dolgozónak sem, hogy tudatosuljon bennük, a beteg végén egy ember van.

Mondom ezt úgy hogy szerencsére nagyon sok lelkiismeretes szakdolgozót is ismerek, akik valóban ápolnak , de tény hogy nehéz. nemcsak a hozzáállás, sokszor a tehetetlenség, amikor a nővér bármit is tenne a betegért, nincs gyógyszer, nincs kötszerm, nincs pelenka stb. ossza be a teát, falazzon a dokinak, hogy az miért nem ér rá 2 percre se szóba állni a betegével, stb.

A csökkentett ágyszámokat nem is említve. A mi kórházunkban ez a tény abszolút ne épült be az orvosok tudatába, így soha senkit nem emgednek haza , de napi 10 új betegte előjegyeznek, és nem értik hogy miért nincs üres hely. A beteg csak azt látja hogy órákat vár a felvételre, majd órákat vár az ágyra, majd miután reggel óta éhgyomorral érkezvén a tervezett műtétre végre délben rákötnek egy infúziót a nővérek, az lefolyik fél 4re és akkor közli vele a doki , sorry de elmarad a műtét, már nem fér be a programba. Mindennapos eset és mégcsak nem is műhiba , nem történt tragédia, nincskonkrét felelős, de a nővérek mindennapjait megkeserítik mert ők azok akik szemtől szemben vannak a beteggel, rajtuk csapódik le.

2007. nov. 21. 20:47
Csak a vizitdíjfizetési mizériával.
2007. nov. 14. 20:52
F O LY A M A T O S A N !!!!!!!! sajnos!
53. Nikice
2007. nov. 14. 17:08

Ja, a meddőségi ambulancia azóta bezárt, ok: pénzhiány. Megyeszékhelyről beszélünk, a szomszéd megyébe kell(ene) járni, mert ott van legközelebb.

Az utat ki fizeti? És a kiesett munkabért?

52. Nikice
2007. nov. 14. 17:05

Júniusban bejelentkeztem a meddőségi ambulanciára, mert több mint egy éve nem jön a baba. Hormonokat néztek (volna) 3. és 21. ciklusnapon. A második vérvétel némelyik eredményét visszadobták, mondván időkorlát van, 30 napon belül kétszer nem nézhetik eü rendelet miatt. Itt pedig a lényeg pontosan a két érték összehasonlítása lett volna, mert akkor talán kiderül mivel, és hol van gond. Ez így elmaradt (persze a 300-at befizettem arra a vizsgálatra is). Utólag nem szeretnék vádaskodni, főleg nem bizonyíték nélkül, de elvetéltem, mégpedig nagy valószínűséggel hormonelégtelenség miatt.


A másik, hoyg most nagyon jó orvosom van. Tényleg foglalkozik velem, de hiába megyek hozzá a kórházba, ő egy helyen kell üljön,és bár uh-val meg kéne nézzen, azt az aznapra beosztott másik kolléga végzi. Vagyis két ember néz meg, egymással nem is találkoznak, és mindkettő véleményt formál. A saját kezelőorvosom nem uh-hat meg! Ha meg a magánrendelésre megyek? Egy nyavajás receptet sem írhat fel, mert ott nem fizetek vizitdíjat. Nem mindta a gyógyszeren az államnak nem lenne elég haszna.

2007. nov. 12. 23:39
Én nagyon bízok benne , hogy nem marad így!!!!
2007. nov. 1. 15:49
Bár az orvosokban nem csalódtam....igazi hivatástudattal rendelkező emberekkel volt szerencsém találkozni és ők gyógyítanak ami azt gondolom nem egy utolsó!De minden más körülöttük...egyszerűen katasztrófa ja és ne legyen senki beteg hosszab ideig,mert a gatyája is rá megy!!!
49. 2ab728965c (válaszként erre: 48. - 2ab728965c)
2007. nov. 1. 15:34
A legtragikusabb pedig mindebben az, hogy ez HALÁLOSAN komoly. :((((((
2007. nov. 1. 14:47

Az a helyzet, hogy a kórház egyetlen osztályáról lehet már csak elmondani hogy "csend" és "rend" van, az pedig a patológia.

Bár lehet hogy itt se sokáig lesz, ha így folytatódik ez a nagy fene "átalakítás".:(

2007. nov. 1. 14:37
Sajnos IGEN!!!!!!
2007. nov. 1. 13:10
Sajnos igen,és nagyon nem jóóóóó!!!
2007. nov. 1. 13:04
Azt hiszem folyamatosan!
2007. okt. 26. 00:22
Eü.dolgozó létemre továbbra is azt írom : igen , nagyon, és sokszor. Visszataszitó helyzetekkel szembesülök, és olyankor szégyenkezem!!! Ott szeretném magam mellett azokat az illetőket akik ezt törvénybe hoztak. Azokban a helyzetekben, közvetelen kérdezném meg tőlük, : hogy érzik most magukat, mivel magyarázzák a magyarázhatatlant?
43. LoLiNa (válaszként erre: 18. - MARIMAMA)
2007. okt. 7. 06:13
ugyanez volt nálunk is, csak annyi különbséggel, hogy a 4 évesemet rángatták ide - oda..
2007. okt. 6. 23:03
Már nagyon is szembesülünk vele! Ez egy rettenet, minden beteg ember számára. Az egészséges ember lehetősége egyébként is minden téren több. Pont a beteg embereket, aki nehezebben, kevesebb jövedelemhez tudnak jutni, pont azokat kell megfizettetni sokszor sajnos a semmiért. Hiszen a kórházak is lassan csődbe mennek, nincs ott már lasan semmi. Vigye a beteg a gyógyszereit ...stb. milyen dolog ez? A háziorvosi vizitdíj meg egyszerűen egy mocskos csalás.Vizitről akkor beszélünk, ha az orvos megvizsgálta, vagy elbeszélgetett minimum a betegével.Az nem vizit, hogy ha valaki csak gyógyszert akar felíratni és még csak hírből sem látja az orvost. Pedig igenis , hogy sok esetben kellene , régen szedett gyógyszereknél minimum érdeklődhetne a kedves háziorvos, hogy jelenleg milyen a páciense állapota. esetleg nem kellene-e már változtatni azon a gyógyszeren. Á , dehogy. Ilyenkor a beteg hírből sem látja az orvosát mert legtöbb háziorvosnál az a szokás, hogy előre aláírkálja a vényeket, és az asszisztensek automatikusan megírják számítógépből, és beteg kezébe adják.Hát gyönyörű, tudom is rendkívül sajnálni az ilyen módon rendelő orvosokat, mikor panaszkodnak milyen túlterheltek. És a beteg, miféle vizitért fizet ilyenkor???? És szólni nem mer, mert akkor később még ennyit sem kap esetleg. FELHÁBORÍTÓ pedig én Eü.dolgozó vagyok.Erre bezzeg senki nem figyel fel!!!!!!!!
41. Tim20
2007. jún. 23. 18:50
Még nem, de a kolléganőm édesanyját tavaly augusztusban megműtötték. Azóta is panaszkodott, hogy nincs jól, hasi fájdalmai vannak. Most június közepén végre elkezdtek foglalkozni a dologgal, felnyitották a hasát és kiderült, hogy a tavalyi műtétnél bent felejtették a törlőkendőt és ez okozta a hasi fájdalmakat. Miután kivették a kendőt kiderült, hogy az egészhasa totál begyulladt a kendő alatt: 71 éves, a szíve nem jó és iszonyatosan el van keseredve.. Ja! És az orvosok annyit nem mondtak, hogy bocsánat. Az ember azt hiszi, hogy ilyen dolgokat csak a fókuszban vagy az aktívban lát és azt hiszi, hogy lefizetett alanyokról van szó, de így most ilyen közelről benne lenni a dologban, biztos hogy azok a történetek is igazak voltak. Csúnya dolgok vannak itt. Ha jól tudom akkor a műtétek után minden használt ezsközt le kell számolni, hogy a darabszám megvan-e. Ebben az esetben nem számoltak. Hogy lehet, akkor így megbízni bennük?
40. Reszti Ria (válaszként erre: 26. - 71372f31c5)
2007. jún. 23. 18:38
Jézusom !! Hol élsz ???? Nem látsz, nem hallasz, csak beszélsz, ill. írsz.
2007. jún. 23. 18:34
Igen !
38. dundy
2007. jún. 13. 17:12
igen. eü-ben dolgozom.
37. gpetra
2007. jún. 6. 08:54
Folyamatosan kell...
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook