Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kellemetlen nyelés, enyhe torokduzzanat – mi lehet ez? fórum

Kellemetlen nyelés, enyhe torokduzzanat – mi lehet ez? (tudásbázis)

jún. 20. 20:43
Köazönöm!
8. 55Judit (válaszként erre: 7. - Fincsi5)
jún. 20. 20:32
Valóban, sós víz fertőzésre jó. Én azért nem írtam mert nem tudom ferőzés-e, de nekem van orr - és melléküreg öblítőm, sós vízzel használom.
7. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 20:29

69.N.

A múlt héten mentem dokihoz hasonlóval, még annyi volt, hogy rázott a hideg, olyan "beteg vagyok" érzésem volt. antibiotikumot adott, 6 db-ost, torkom nem volt gyulladt, a borzongás még mindig van.

Valami baci. Gargarizálj sós vízzel 2-3 óránként. 2 dl. vízhez 1 teáskanál só.

Azért ajánlom, mert hétvége van, doki hétfőn, addig ez, vagy ahogy írják; szopogatós torokfertőtlenítő.:)

6. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 19:04

Feltettem a kérdést az AI-nak, ezt a választ adta lehetséges okokként:

"Globus szindróma (gombócérzés a torokban): Ez az állapot gyakran pszichés eredetű, leggyakrabban stressz, szorongás, vagy tartós lelki megterhelés váltja ki. Ilyenkor nincs valódi duzzanat vagy szervi elváltozás, az érzés mégis nagyon valóságos. Jellemző, hogy evés vagy ivás közben a kellemetlen érzés csökken vagy megszűnik, majd visszatér.

Reflux betegség: A gyomorsav visszaáramlása irritálhatja a garatot, ami tartós gombócérzést, duzzadtságérzetet okozhat. Gyakran társul stresszes időszakokhoz, és nem mindig jár tipikus gyomorpanaszokkal.

Allergia vagy enyhe garatirritáció: Légúti allergia, száraz levegő, por, füst vagy egyéb irritáló anyagok is okozhatnak enyhe, tartós kellemetlen érzést a torokban anélkül, hogy más tünet jelentkezne.

A garat nyálkahártyájának kiszáradása: Gyakori nyelés, kevés folyadékfogyasztás, száraz levegő vagy bizonyos gyógyszerek mellékhatása miatt is kialakulhat ilyen érzés.

A tapasztalt érzés tehát legtöbbször ártalmatlan, főleg ha más tünet nem társul hozzá, és gyakran magától is elmúlik. Ha azonban a kellemetlenség tartósan fennáll, fokozódik, vagy új tünetek (nyelési nehézség, rekedtség, fogyás, fájdalom) jelentkeznek, érdemes fül-orr-gégészhez fordulni a pontos ok tisztázására."

5. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 18:57
Allergia,még ha idáig nem is volt, netán nyelvcsont meghosszabbodás. Utóbbi 24 évesen jelentkezett nálam a jobb oldalon. Ez a mandula mögött helyezkedik el. Nehezen jöttek rá, mi is lehet. Leoperálták.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Andi6020)
jún. 20. 18:52
Igen.
jún. 20. 18:39
Orvosnak vagy gyógyszerésznek kellene ezt elmondani, mert én pl. torok duzzanatot fájdalom nélkül még nem tapasztaltam. Amikor nekem volt fájdalommal együtt, Strepsilt szopogattam 2 napig és elmúlt.
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 18:34

Stresszmentes életet élsz? Nem, nem találkoztam mostanában hasonlóval.

Szopogass valami torokfertőtlenítő tablettát.

jún. 20. 17:56

Pár napja enyhe kellemetlenséget érzek nyeléskor, és mintha duzzadt lenne a torkom. Nincs fájdalmam, nincs lázam, és egyéb megfázásos tünetem sincs.

A közérzetem teljesen rendben van, nem vagyok beteges, és fontos lehet, hogy stresszmentes, kiegyensúlyozott életet élek.

Találkozott már valaki hasonlóval? Esetleg ötlet, hogy mi okozhatja ezt?

23.F

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook