Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kelkáposztás rakott krumpli recept

Kelkáposztás rakott krumpli recept

A Kelkáposztás rakott krumpli hozzávalói:
1 kg héjában sült burgonya,

6 főtt tojás + 1 tojás,
1 kg kelkáposzta,
vaj vagy szalonna,
3 dl tejföl,
só, bors.


A Kelkáposztás rakott krumpli elkészítési módja:
A kelkáposztát egészben, gyengén sós vízben megfõzöm.
Vajjal kikenek egy tûzálló tálat, beleterítek egy sor karikára
vágott krumplit. A sor krumplira, cikkekre vágott kelkáposzta
jön, majd kemény, fõtt tojás felszeletelve. Minden sort meglocsolok
tejföllel és olvasztott vajjal, és szükség szerint sózom,
borsozom. A tetejére tojássárgájával elhabart tejfölt öntök és
jól átsütöm a sütõben. Készíthetem vaj helyett kiolvasztott
füstölt szalonnával is. Ilyenkor kisült szalonnaszeleteket is
teszek a rétegek közé, és a tetejét is kirakom szalonnaszeletekkel.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. nov. 8. 07:12

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook