Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kelkáposztás rakott krumpli recept

Kelkáposztás rakott krumpli recept

A Kelkáposztás rakott krumpli hozzávalói:
1 kg héjában sült burgonya,

6 főtt tojás + 1 tojás,
1 kg kelkáposzta,
vaj vagy szalonna,
3 dl tejföl,
só, bors.


A Kelkáposztás rakott krumpli elkészítési módja:
A kelkáposztát egészben, gyengén sós vízben megfõzöm. Vajjal kikenek egy tûzálló tálat, beleterítek egy sor karikára vágott krumplit. A sor krumplira, cikkekre vágott kelkáposzta jön, majd kemény, fõtt tojás felszeletelve. Minden sort meglocsolok tejföllel és olvasztott vajjal, és szükség szerint sózom, borsozom. A tetejére tojássárgájával elhabart tejfölt öntök és jól átsütöm a sütõben. Készíthetem vaj helyett kiolvasztott füstölt szalonnával is. Ilyenkor kisült szalonnaszeleteket is teszek a rétegek közé, és a tetejét is kirakom szalonnaszeletekkel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kelkáposztás rakott krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook