Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kelkáposztás csirke recept

Kelkáposztás csirke recept

A Kelkáposztás csirke hozzávalói:
- 1,2 kg-os csirke
- 1 kelkáposzta
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 50 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 3 dkg vaj
- őrölt bors
- só


A Kelkáposztás csirke elkészítési módja:
A csirkét kívül-belül meghintjük sóval és borssal, majd az olajban megsütjük, a sütés felénél megfordítjuk. Közben megtisztítjuk a kelt, negyedeljük, majd sós vízben 3 percig főzzük (blansírozzuk), végül lecsöpögtetjük, és leveleire szedjük. A levelek felét vastag falú lábasba tesszük, rátesszük a csirkét, a maradék kellevéllel befedjük, a borral meglocsoljuk, sóval, borssal és az apróra vágott répával meghintjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy épp a tetejéig érjen, majd hozzáadjuk a vajat, újrafűszerezzük, és lefedve teljesen puhára pároljuk. Tálaláskor a csirke mellé adjuk a kelt és a répát.


Kategória: Húsételek receptjei


A kelkáposztás csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook