Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Kelkáposztaágyon sült csirkecomb zöldségekkel recept

Kelkáposztaágyon sült csirkecomb zöldségekkel recept

A Kelkáposztaágyon sült csirkecomb zöldségekkel hozzávalói:
3 db egész csirkecomb vagy 6 db felső-/alsócomb
1 kisebb fej kelkáposzta
4 szál sárgarépa
1 nagyobb pasztinák
1 paradicsom
1 piros paprika
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
majoranna, szerecsendió
só, bors


A Kelkáposztaágyon sült csirkecomb zöldségekkel elkészítési módja:
A csirkecombokat befűszerezzük (érdemes előző este megtenni), majd félretesszük a hűtőbe, hogy a hús átvegye az ízeket. Előkészítjük a zöldségeket: a kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a vastagabb részeit, megmossuk, lecsepegtetjük. A gyökérzöldeket ujjnyi darabokra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát is hasonló méretű szeletekre vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát is megtisztítjuk. Egy hőálló tálat kibélelünk kelkáposztalevelekkel, rátesszük a csirkecombokat. Erre kerülnek elosztva a zöldségek, amiket sózunk, borsozunk. 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük, kissé meg is pirítjuk, hogy a csirke bőre ropogós legyen, és a zöldségek is kapjanak egy kis színt.

Aki szereti, megszórhatja egy kis füstölt sajttal is.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A kelkáposztaágyon sült csirkecomb zöldségekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook